reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
gosiulek - pochwal się zakupami ;-) to szybko dostałaś, Ja ostatnie 6 dni czekałam, bo zmieniali system, a jak rozmiary? pasują? prawda że jakość dobra ?

Hej :)

Sorki, zę tak tylko o sobie, ale nie mam czasu na bb dzisaij :( Jutro Was nadrobie :)

Relacja z mojej dzisijeszej wizyty :)

Syncio waży 830 g
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
ale ginka nic a nic nie mówiła, że jest za duży
no.gif
zresztą jest starszy, bo wg USG to 26 tydzień.... Wszystko jest w porządku, mały strasznie wywijał
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
Uśmiałyśmy się z ginką z jego wygibasków na moim brzuchu
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
Serduszko bije 140u/ min. Pępowina trzynaczyniowa, wszystkie narządy w jak najlepszym porządku....

Łożysko na ścianie przedniej (ale to juz wiedziałam) i jest bardzo, bardzo nisko osadzone.... na szczescie nie dotyka kanału rodnego, szyjka zamknięta, ma 39 mm. W związku z tym nisko osadzonym łożyskiem mam zwiększyć Aspargin.

Ciśnienie w normie, waga + 3 kg przez miesiac, a od początku jestem już + 5 kg. Na nastepną wizytę masa badań do zrobienia.

Anastazja 4 tygodnie temu, trochę z dokładka, czyli prawie 5.
Norma dla prl 4,79 - 23,20 ja mam teraz 1.63 startowałam z 44.66.
TSH startowałam z 3.83 uIU/ml. Normy 0.270 - 4.20. Teraz mam 2.20

witajcie wieczornie,

Starsza córcia już w Polsce, niestety.
Dzis miałam wizytę u lekarki i tak jak myślałam, dzidzia ułożyła sie juz główkowo, czyli witajcie podżeberkowe kopniaki...
USG za 2 tyg.

Qcz - ja dlatego nie chcę męża przy porodzie, zresztą to nigdy nie wchodziło w grę. Przy Alince go nie było i teraz tez nie będzie.

Gratuluję udanych wizyt!!! Bunny uważaj na siebie!!!

Colagera tak, coś jest na rzeczy, całe przedszkole zainfekowane :-( Już boję się o starszego. A jak Michałek?

Wika no to gratuluje chłopa giganta :-D

Dziewczyny jestem rozdarta. Robić usg genetyczne czy nie robić... po pierwsze nie wiem nawet gdzie się udać, nie mogę znaleźć jakiejkolwiek informacji czy wykonywane jest we Wrześni. Testy PAPPA owszem ale USG genetycznego nigdzie nie widać. Po drugie z jednej strony chciałbym być pewna ze maluszek jest absolutnie zdrowy ale z drugiej jeżeli usłyszałabym coś złego żyłabym w ciągłym strachu. Tyle juz wycierpiałam, tak bardzo walczyłam o to dziecko boję się usłyszeć negatywnej wiadomości i zauważyłam że moja podświadomość na każdym kroku od nich ucieka wielkim łukiem. Pomóżcie..., co zrobić...

Ale tu cisza :szok::eek:
gosiulek - pierwsza bluzka mi się najbardziej podoba, ale Ja i tak od tego sprzedawcy jeśli już to maks za 12 zł kupuję , ot taki wybryk mam :-D ogólnie na allegro to ciuchy powyżej 12 zł to dłuuuuuuuugo się zastanawiam :-p
wika - czy Ja wiem czy za duży, chyba w sam raz, w 24 tyg moja miała 650 gr :tak:
dana - a badania robiłaś bez tabletek? tzn przed braniem ? co prolaktyną jak mówiłam jestem zielona i nic nie powiem , a z tarczycą - jak na moje oko to już prawie dobrze, ale jeszcze ciutkę i będzie jeszcze lepiej :tak: jak na moje prorocze oko to następny cykl jest Twój ;-) kiedy masz wizytę? zapytaj się czy Ty już tak do końca życia będziesz brała euthyrox czy jak, bom ciekawa jestem :laugh2:
syneczki - a czy genetyczne nie jest obowiązkowe ? Ja wiem że tyle złych rzeczy ostatnio sie wydarzyło, ale trzeba wierzyć że limit nieszczęść już się wyczerpał. Z tego co pamiętam to teraz najważniejsze jest sprawdzić przezierność karkową , a ten test PAPPA czy jak to się pisze , to chyba nie jest Ci potrzebny, a raczej na 99%. Gdybym była na Twoim miejscu - to bym poszła :tak:

Hmmm tak się zastanawiam , czy usg genetyczne to jest właśnie to gdzie się sprawdza przezierność, ale zgadzam się z calogera że te bardziej zaawansowane testy z krwi czy kłucie się igłą w brzuch to nie dla Ciebie, jeśli dobrze pamiętam jesteś młodsza ode mnie o rok :-p
calogera - zbada Cię , jesli będzie potrzeba to dostaniesz jakieś leki i będzie dobrze :tak:

reklama
Anastazja calogera nie nie nie, myślałam o tym które ponoć faktycznie teraz jest w standarcie czyli przezierność i kość nosowa ale kurcze pomimo że w standarcie to i tak ja 7 i 5 lat temu tego nie miałam choć usg ginekolog robił i tym razem robił również będzie w 5 tyg, 7 tyg, między 11 a 16tyg, 20 tyg itd jest zatem możliwe by w poprzednich ciążach badał tę przezierność i kość nosową i nic o tym nie powiedział kwitując że dziecko zdrowe i wielkością odpowiada tygodniowi ciąży? Mam 26 lat, poród szykuje mi się na 27 urodziny :-D żadnym nakłuwanią w życiu bym się nie poddała a test pappa moim zdaniem nie odpowiada na pytanie a tylko sieje wątpliwości.
Poważnie dziewczyny zgłupiałam, już sama nie wiem czy to usg w przedziale 11-16 tygodnia bada co trzeba a nie wspomina o tym czy to nie jego działka :eek:

Do góry