reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Ale np nie pozwoliłabym sobie zrobić czegoś, co się nazywa "membrane sweep & stretch", czyli poprostu rozwarcie palcem szyjki i przejechanie palcem po worku owodniowym rozciągając go delikatne, żeby sam pękł. Ble.

ja mialam, nie pekl sam, i tak mi przebijali pecherz

maron to waga orientacyjna. Osobiscie znam dziewczyny co sn rodzily dzieci w zakresie 4,4- 4,8 kg nie tylko w n, ale tez w pl i urodzily bez wiekszych problemow czy korzystania z narzedzi medycznych;-)
synek w 39+2 mial 3590 a po usg mowili, ze moze bedzie 3200

ja miałam wywoływany i zakończony próżnociągiem - nie polecam :no:
Bunny - kciuki za wizytę

Ja dziś po ktg w szpitalu, gdzie będę rodzić. Młodej nadzwyczaj się nie podobało, kręciła się, wierciła i kopała. Dopiero po 5 min się uspokoiła i można zrobić było badanie. Wyszło ok. Skurcze ledwie 20%, a więc nic. I dobrze, bo M jutro wyjeżdża i nie będzie go do niedzieli, więc najbliższe dni odpadają, jako urodziny :-D Pytałam się położnej czym okrywaja maluszka po urodzeniu, bo niestety zanik pomaięci ppo oksytocynie sprawił, że kompletnie tego nie pamiętam w przypadku Maćka. A ona mi na to, że wszystko zależy ode mnie, uwzględnią wszystkie moje życzenia, tylko muszę wcześniej powiedzieć. Tak samo z kąpaniem, jak chcę to umyją, jak nie to nie. Nie ma to jak prywatna służba zdrowia ;-)
A po drodze do domu jeszcze wpadłam do sklepów i obkupiłam dzieciaki na przyszła zimę :zawstydzona/y:

Wybaczcie że tylko o sobie ale mam szpital w domu, chłopcy załapali anginę, wróciłam właśnie z przychodni... oczywiście ja też zasmarkana że ho ho

Bunny &&&&&&&&&&&&&&&&&

liv ale moja mala wg USG tydzien temu wazyla juz 3442g :szok: jak tak dalej pojdzie to bedzie wazyc 4,5 kg, jak ja ja urodze???? :szok::-D ja chce juz!!!

Maron, ależ jesteś niecierpliwa :-D Ale to całkiem naturalne :-D
A z tą wagą na usg to niestety tuż przed porodem jest ogromna granica błędu, nawet do 0,5kg.

Sowinka, trzymam kciuki.

Syneczki, zdrówka.

Bunny ?

A ja leżę chora w łóżeczku i kłócę się z M. @ nadal brak (44dc) ale od wieczora mam plamienie więc pewnie na dniach przyjdzie.

Ostatnia edycja:
Sowinka a na długo Bartuś pojechał?:tak:powodzenia w realizacji planów:-D
Syneczki zdrówka dla dzieci!!!!!! dla Ciebie również:tak:
Trina to prawda. Często dopiero jak zapłacisz traktują Cię jak człowieka a nie "maszynę do rodzenia". niestety. Jak się czuje mama?
Liv tylko 6 kg? wow ;-)a ile w sumie przybrałąś?

Syneczki, Mama Stacha -zdrowia!

trina chyba najfajniej robi sie zakupy dla dzieci:tak:

ja akurat nie placilam za porod /poza kwestia podatkowa/, byl panstwowy i bylo fajnie. Nie we wszystkich panstwowkach w polsce jest przeciez zle, bynajmniej tak slyszalam, ale jakbym w pl byla tez chyba poszlabym do prywatnego

martolinka
- 16 kg czyli w zasadzie polowa tego, co przy myszy

reklama
wiem, wiem z USG wychodzi waga orientacyjna :-) no ale nam juz od 30 tc. wychodzi wyzsza niz normalnie wiec spodziewam sie duzego dzieciaczka ok 4 -kilogramowego :-)
Mojej kolezance na dzien przed porodem powiedzieli, ze ma 3800 mloda, a urodzila sie prawie 4200g, z kolei inna kolezanka na tydzien przed miala w sobie 4-kg szczescia, a antos urodzil sie z waga 3700. Roznie bywa :-)

Do góry