reklama
livastrid
2010 & 2012
Ale np nie pozwoliłabym sobie zrobić czegoś, co się nazywa "membrane sweep & stretch", czyli poprostu rozwarcie palcem szyjki i przejechanie palcem po worku owodniowym rozciągając go delikatne, żeby sam pękł. Ble.
ja mialam, nie pekl sam, i tak mi przebijali pecherz
maron to waga orientacyjna. Osobiscie znam dziewczyny co sn rodzily dzieci w zakresie 4,4- 4,8 kg nie tylko w n, ale tez w pl i urodzily bez wiekszych problemow czy korzystania z narzedzi medycznych;-)
synek w 39+2 mial 3590 a po usg mowili, ze moze bedzie 3200
ja miałam wywoływany i zakończony próżnociągiem - nie polecam
Bunny - kciuki za wizytę
Ja dziś po ktg w szpitalu, gdzie będę rodzić. Młodej nadzwyczaj się nie podobało, kręciła się, wierciła i kopała. Dopiero po 5 min się uspokoiła i można zrobić było badanie. Wyszło ok. Skurcze ledwie 20%, a więc nic. I dobrze, bo M jutro wyjeżdża i nie będzie go do niedzieli, więc najbliższe dni odpadają, jako urodziny Pytałam się położnej czym okrywaja maluszka po urodzeniu, bo niestety zanik pomaięci ppo oksytocynie sprawił, że kompletnie tego nie pamiętam w przypadku Maćka. A ona mi na to, że wszystko zależy ode mnie, uwzględnią wszystkie moje życzenia, tylko muszę wcześniej powiedzieć. Tak samo z kąpaniem, jak chcę to umyją, jak nie to nie. Nie ma to jak prywatna służba zdrowia ;-)
A po drodze do domu jeszcze wpadłam do sklepów i obkupiłam dzieciaki na przyszła zimę
Bunny - kciuki za wizytę
Ja dziś po ktg w szpitalu, gdzie będę rodzić. Młodej nadzwyczaj się nie podobało, kręciła się, wierciła i kopała. Dopiero po 5 min się uspokoiła i można zrobić było badanie. Wyszło ok. Skurcze ledwie 20%, a więc nic. I dobrze, bo M jutro wyjeżdża i nie będzie go do niedzieli, więc najbliższe dni odpadają, jako urodziny Pytałam się położnej czym okrywaja maluszka po urodzeniu, bo niestety zanik pomaięci ppo oksytocynie sprawił, że kompletnie tego nie pamiętam w przypadku Maćka. A ona mi na to, że wszystko zależy ode mnie, uwzględnią wszystkie moje życzenia, tylko muszę wcześniej powiedzieć. Tak samo z kąpaniem, jak chcę to umyją, jak nie to nie. Nie ma to jak prywatna służba zdrowia ;-)
A po drodze do domu jeszcze wpadłam do sklepów i obkupiłam dzieciaki na przyszła zimę
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Dziewczyny zmykam do domu i mam dziś tyle planów, a ciekawe ile wypali
Bunny i jak tam, bo umieram z ciekawości
Bunny i jak tam, bo umieram z ciekawości
Mama Stacha
&Franka&Janka
liv ale moja mala wg USG tydzien temu wazyla juz 3442g jak tak dalej pojdzie to bedzie wazyc 4,5 kg, jak ja ja urodze???? ja chce juz!!!
Maron, ależ jesteś niecierpliwa Ale to całkiem naturalne
A z tą wagą na usg to niestety tuż przed porodem jest ogromna granica błędu, nawet do 0,5kg.
Sowinka, trzymam kciuki.
Syneczki, zdrówka.
Bunny ?
A ja leżę chora w łóżeczku i kłócę się z M. @ nadal brak (44dc) ale od wieczora mam plamienie więc pewnie na dniach przyjdzie.
Ostatnia edycja:
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Sowinka a na długo Bartuś pojechał?powodzenia w realizacji planów
Syneczki zdrówka dla dzieci!!!!!! dla Ciebie również
Trina to prawda. Często dopiero jak zapłacisz traktują Cię jak człowieka a nie "maszynę do rodzenia". niestety. Jak się czuje mama?
Liv tylko 6 kg? wow ;-)a ile w sumie przybrałąś?
Syneczki zdrówka dla dzieci!!!!!! dla Ciebie również
Trina to prawda. Często dopiero jak zapłacisz traktują Cię jak człowieka a nie "maszynę do rodzenia". niestety. Jak się czuje mama?
Liv tylko 6 kg? wow ;-)a ile w sumie przybrałąś?
livastrid
2010 & 2012
Syneczki, Mama Stacha -zdrowia!
trina chyba najfajniej robi sie zakupy dla dzieci
ja akurat nie placilam za porod /poza kwestia podatkowa/, byl panstwowy i bylo fajnie. Nie we wszystkich panstwowkach w polsce jest przeciez zle, bynajmniej tak slyszalam, ale jakbym w pl byla tez chyba poszlabym do prywatnego
martolinka - 16 kg czyli w zasadzie polowa tego, co przy myszy
trina chyba najfajniej robi sie zakupy dla dzieci
ja akurat nie placilam za porod /poza kwestia podatkowa/, byl panstwowy i bylo fajnie. Nie we wszystkich panstwowkach w polsce jest przeciez zle, bynajmniej tak slyszalam, ale jakbym w pl byla tez chyba poszlabym do prywatnego
martolinka - 16 kg czyli w zasadzie polowa tego, co przy myszy
danao84
Fanka BB :)
Hej
Eee dlaczego ja mam etraz wszystko podwyższone?
Czym może być spowodowany podwyższony poziom progesteronu w fazie lutealnej, poza ciążą, której nie jestem??
Eee dlaczego ja mam etraz wszystko podwyższone?
Czym może być spowodowany podwyższony poziom progesteronu w fazie lutealnej, poza ciążą, której nie jestem??
reklama
wiem, wiem z USG wychodzi waga orientacyjna :-) no ale nam juz od 30 tc. wychodzi wyzsza niz normalnie wiec spodziewam sie duzego dzieciaczka ok 4 -kilogramowego :-)
Mojej kolezance na dzien przed porodem powiedzieli, ze ma 3800 mloda, a urodzila sie prawie 4200g, z kolei inna kolezanka na tydzien przed miala w sobie 4-kg szczescia, a antos urodzil sie z waga 3700. Roznie bywa :-)
Mojej kolezance na dzien przed porodem powiedzieli, ze ma 3800 mloda, a urodzila sie prawie 4200g, z kolei inna kolezanka na tydzien przed miala w sobie 4-kg szczescia, a antos urodzil sie z waga 3700. Roznie bywa :-)
Podziel się: