reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Aga- cześć! Jak samopoczucie? Szukasz już gina?
Samopoczucie lepsze dziękuję.
Ginekologa jeszcze nie szukam ale myślę że nie długo zacznę się rozglądać.Popytam się koleżanek w pracy może któraś mi kogoś poleci,rozeznam teren itd.Mam jeszcze troszkę czasu więc chcę to zrobić na spokojnie.
Z urlopu do Pl zrezygnowaliśmy ale trwają rozmowy aby odpuścić sobie Polskę bo i tak już z tego nic nie wypali a urlop załatwić na koniec września i lecieć wtedy na Majorkę.Ciągle się zastanawiamy dużo rozmawiamy i zdecydować się nie możemy.No ciekawa jestem co z tego wyjdzie.

reklama
Isana, dobrze bedzie:tak:. Ja pierwszego syna urodzilam wlasnie w wieku 30 lat (choc rocznikowo 31). Rozumiem, ze jak sie czlowiek zbliza do trzydziechy to chcialoby sie juz i natychmiast zachodzic. Mieszkajac w Niemczech zauwazylam, ze tutejsze kobiety zaczynaja starac sie o potomstwo dopiero w wieku 34/35 lat, wiec najlepiej wrzucic na luz i czekac na wynik:tak:. Problemu z praca akurat nie mam, jestem zatrudniona na czas nieokreslony i wlasnie zredukowalam etat do 25 godzin tygodniowo. Kazdy ma swoje priorytety, dla mnie akurat chodzenie do pracy jest nieodzowna czescia mojego zycia, nie wyobrazam sobie z niej zrezygnowac, poniewaz nie wystaracza mi realizowanie sie jedynie na plaszczyznie malzenskiej i macierzynskiej, potrzeba mi rozniez realizacji w zawodzie. Z trzecim dzieckiem poczekamy do 2012 roku, gdyz bardzo sprawdzil sie u nas 3 letni odstep wiekowy miedzy dziecmi. W moim przypadku akurat mniejsza roznica nie wchodzi w rachube.
Agnieszka, urlopik na Balearach bardzo polecam:tak:. My wlasnie wrocilismy z Ibizy i bylo wspaniale lacznie z pogoda. Najlepszy okres na wyjazd z dziecmi w te rejony to przelom maja i czerwca lub dopiero wrzesien. Latem jest juz gorac nie do wytrzymania- ponad 40 stopni. My juz w czerwcu zaczelismy je odczuwac, nie mowiac o dzieciach.

Ostatnia edycja:
Aga dzięki:)
Może jeszcze kiedyś tam polecę:))
My zrezygnowaliśmy z urlopu w Pl a na Majorkę polecimy na pewno ale w marcu.
Teraz odwiedzać będzie nas rodzina z PL.
A teraz będziemy zwiedzać Anglię:))))

Jak mija wam piątkowy wieczorek dziewczyny?

Czesc dziewczyny
W koncu weekend jak ja lubie piatkowe wieczory .Aga29 fajnie , ze jest nie jestem tu najstarsza ;) My bedziemy sie starac dopiero o pierwsze dziecko a u Ciebie patrze ,ze juz masz dwojke dzieciaczków teraz kolej na dziewczynke . Ja mieszkam w Anglii tutaj tez kobiety pózniej zaczynaja macierzynstwo okolo 40 nawet ale ja mam nadzieje do 40 bede juz miała dzidziusia :)
Agnieszka to sie plany u Was zmieniły , a ja juz myslałam ,ze sie spotkamy razem na promie ;) ale za to fajnie ,ze rodzinka was odwiedzi też lubie robic za przewodnika :)
Isana gdzie sie podziewasz????

Agnieszka moje zaproszenie do Londynu tez jest wciaz aktualne Jak u Ciebie weekend planujecie jakas wycieczke ??

Fleur dziękuję Ci bardzo:))
W Londynie będę prawdopodobnie w 3 tygodniu lipca ale nie wiem jeszcze dokładni w jakim dniu bo jedziemy na wycieczkę pozwiedzać troszkę:)
A na ten weekend nic nie planujemy...chyba będziemy grillować:)
A wy macie jakieś plany?

Fleur dziękuję Ci bardzo:))
W Londynie będę prawdopodobnie w 3 tygodniu lipca ale nie wiem jeszcze dokładni w jakim dniu bo jedziemy na wycieczkę pozwiedzać troszkę:)
A na ten weekend nic nie planujemy...chyba będziemy grillować:)
A wy macie jakieś plany?
Moj M pracuje w ten weekend wiec planów brak w domu bedzie okolo 23 wiec spedzam go sama Wiec jak bedziecie w Londynie moze byscie nas odwiedzili???? Co do grilowania pogogoda chyba sie zapowiada ładna bo w tyg nie za bardzo było
Wogole to wczoraj czesciowa zalało moje miasto w Pl szok :(
A gdzie sie podziała reszta staraczek

Fleur jeżeli nasz wypad do Londynu wypali to będę myślała aby wpaść na kawkę:))
Może prześlij mi na priwa swój numer komórkowy aby w razie czego miała jak się z Tobą skontaktować:)
W tygodniu prawie cały czas padało,dziś było nawet ciepło a jutro ma pięknie świecić słoneczko lecz w niedziele znowu na padać:-/
Dlatego jutro grillujemy:))

Kochana a w jakim mieście Ty mieszkasz w Pl?

reklama
Fleur jeżeli nasz wypad do Londynu wypali to będę myślała aby wpaść na kawkę:))
Może prześlij mi na priwa swój numer komórkowy aby w razie czego miała jak się z Tobą skontaktować:)
W tygodniu prawie cały czas padało,dziś było nawet ciepło a jutro ma pięknie świecić słoneczko lecz w niedziele znowu na padać:-/
Dlatego jutro grillujemy:))

Kochana a w jakim mieście Ty mieszkasz w Pl?
Ok wiadosmosc wysłana to miłego grilowania jutro Dobrej nocy dla wszystkich i do jutra papapap

Do góry