reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

A ja mam stresa. Przez te hormony już zupełnie wariuje. Od wczoraj mam brązowy śluz z plamkami krwi. Do tego boli mnie dół brzucha. Libido na poziomie -100. Zastanawiam się od czego to. Niby mam nadżerkę ale podobno na etapie ze nie trzeba jej leczyć tylko obserwować. Miesiąc temu byłam u lekarza i nie kazała leczyć. Zastanawiam się co może być przyczyną. Miała kiedyś któraś z was coś takiego?

reklama
Aga, ty też nas nie opuszczaj, twoje rady są bezcenne...;-)

Dziękuję Isana:))
A tak na marginesie to Ja nie mam zamiaru was opuszczać,fajne dziewczyny jesteście,nawet jak uda mi się zostać mamą 2011 to i tak będę do was zaglądała i wam kibicowała :tak:

Fleur pewnie że przyjmiemy :tak: Witaj!!

KrólowaFal Ja kiedyś miałam takie brązowe plamienia ale potem dostałam normalnie @ i cykle mocno mi się wydłużyły ale nie byłam z tym u lekarza.Zbadam się dopiero jak będę w Pl na urlopie,mam nadzieję że te plamienia nie były groźnie i nic się nie dzieje.

Życzę wam miłego dnia:)

No jestem na chwilke:-)
Wczoraj zdalam pierwszy egzamin... Ufff... Zostaly jeszcze 2 :-( ale juz tak spokojniej do tego podchodze, najwyrzej bedzie wrzesien i tak cale wakacje siedze w domu, pracuje to bedzie kiedy sie uczyc :-)
KrolowaFal mysle, ze powinna Ci to zaleczyc a nie czekac... Takich rzeczy sie nie zostawia... Sama wiem po sobie bo potem sie gorsze rzeczy zaczynaja dziac :-(

Zamówilismy juz zaproszenia, sliczne takie zlote a srodek sami zaprojektowalismy :-) W przyszlym tygodniu odbieramy:-)

Fleur witam Cie goraco!!! Pisz do nas jak najszczesciej!!!

agnieszka.kk zaloze sobie zaloze bo to dobra rzecz. Tylko na razie czekam na pierwsza @ bez tabletek a powinna byc wczoraj... Nic nie czuje aby miala sie pojawic ale mam nadzieje, ze do konca czerwca bedzie.

Dziewczyny juz nie dlugo staranka!!!!!! super :-) Bedzie goraco tutaj :-)

KrólowaFal Ja kiedyś miałam takie brązowe plamienia ale potem dostałam normalnie @ i cykle mocno mi się wydłużyły ale nie byłam z tym u lekarza.Zbadam się dopiero jak będę w Pl na urlopie,mam nadzieję że te plamienia nie były groźnie i nic się nie dzieje.

Rzecz w tym ze ja hormonach jestem i cykl mi sie nie moze wydluzyc. Nie wiem co robic. Do lekarki nie chce dzwonic. Jesli do jutra nie przejdzie to zadzwonie.

Rzecz w tym ze ja hormonach jestem i cykl mi sie nie moze wydluzyc. Nie wiem co robic. Do lekarki nie chce dzwonic. Jesli do jutra nie przejdzie to zadzwonie.

Przepraszam Cie bo nie jestem w temacie... Jeżeli bierzesz tabletki i @ sie nie pojawila to mozesz byc w ciazy. Na ulotce zawsze pisza zeby w takiej sytuacji skonsultowac sie z lekarzam..

Ja przez pierwsze 3 miesiące po odstawieniu miałam regularne a potem totalnie wszystko się rozregulowało i mam dłuższe i krótsze cykle a najdłuższy miałam prawie 60 dni:-/masakra:-/
Lepiej zadzwoń do swojego ginekologa i poproś o radę:)Powodzenia:))

Misia, gratuluję zdanego egzaminu! I powodzenia na następnych!:-)
Aga, to faktycznie z tymi @ masz nieciekawie, więc to może być prawda, że zaraz po odstawieniu tabletek występuje wzmożona (i często prawidłowa) owulacja, a potem wszystko może się rozregulować, dlatego niektórzy gin. radzą nawet, żeby z robieniem dzidziusia nie zwlekać po odstawieniu, tylko od razu się starać- np mój gin. mówi, że nie muszę czekać ani nawet miesiąca, ale wiem, że inni są zdania, że trzeba odczekać 3, a nawet 6 miesięcy, powiedziałam o tym mojemu ginowi, ale on twierdzi, że panuje taki "mit", że niby organizm musi się oczyścić po tabletkach, a wg niego tak nie jest, bo hormony z dzisiejszych tabletek wcale nie gromadzą się w organizmie- i tak naprawdę nie wiadomo, komu wierzyć???:baffled:
Krolawa.Fal, lepiej to skonsultuj z lekarzem, tak jak dziewczyny radzą, bo ja odkąd biorę tabletki zawsze mam @ jak w zegarku, co do dnia i pory dnia nawet (i to tak już ponad 6 lat) i nigdy mi się jeszcze nie zdażyło przy tabsach, żeby mi się @ spóźniała, a jeśli by tak było, to na pewno bym to sprawdziła, może zanim dostaniesz się do lekarza, zrób sobie na wszelki wypadek test ciążowy w domu- a nuż jesteś w ciąży??? :szok:- lepiej, żebyś wtedy jak najszybciej odstawiła tabletki. Daj znać, co się okaże. Czekamy!!!!!!!!

Ufff, ale u nas dzisiaj gorąco i parno, teraz zaczyna grzmieć- będzie burza.... A ja taka samiuteńka w domu, bo mój M. wraca dopiero w nocy albo jutro, chyba się pod łóżko schowam....:tak::-D

Witam wszystkie przyszłe staraczki :-)
Ja też planuję za rok starać się o maluszka, i bardzo chciałabym, żeby urodził się już w 2012 roku (mam nadzieję, że nie będę czekała zbyt długo aby zajść w ciążę). Jestem dwa miesiące po poronieniu :-( Najbardziej chciałabym już teraz dzieciątko ale postanowiliśmy jednak trochę poczekać. Weszłam na staraczki z ciekawości, nie sądziłam, że znajdę watek na tak odległy termin starań a tu jednak :-D

reklama
Do góry