reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Qcz a moze warto bardziej sie zastanowić nad cc . Zawsze jest ryzyko ze coś pójdzie nie tak podczas sn i wyladujesz z nogami do góry na klika tygodni a kto sie dzieckiem zajmie? Mojej szwagierce nawet wyboru nie dali i robili cc.
A od Izy jak sie pojawi to trzeba będzie wołać numer tel.

Oczywiscie biore taka mozliwosc pod wage, poniewaz nie kazda sytuacje da sie przewidziec, natomiast szczerze mowiac bardzo bym chciala tego uniknac, poniewaz juz mam ciecie w tym miejscu i zrosty, ktore lekarz bal sie, ze moga mi zablokowac zdrowy jajowod. A kiedys chcialabym miec drugie malenstwo. Ale tak jak mowie - komplikacji podczad porodu sie nie przewidzi, moze sie okazac, ze i tak i tak bede musiala miec cc. Oby nie.

Co do Izy, to myslalam o tym samym. Skoro nas prosi o rade, moze nie ma nikogo bliskiego, kto zechcialby jej pomoc?

Kwiatuszek, powodzenia i wracaj do nas szybko!

Witaj Zuzanka, szczerze mowiac o swedzace piersi mi sie nie przytrafily, ale kto wie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Czekam na jakikolwiek znak ze strony Izy i ani widu ani słychu. Boję się że koleś przesadzi w którymś momencie. O tym ze Izka ma już z nim jedno dziecko absolutnie nie wiedziałam. Nie zauważyłam by wspominała o dziecku innym niż to które nosi pod sercem i suwaczka tez nie zauważyłam. W każdym razie mam nadzieję że odezwie się jak najszybciej !!!

zuzanka - ja ciąże poprzednią i ta poznałam po tym, że piersi m i sporo urosły, a rosnąc nie bolały tylko strasznie swędziały... zreszta cały czas jak rosną to mnie swędzą

Syneczki, ma coreczke, Olivie, z tym facetem. Troche ponad roczny szkrab chyba. Ma, a przajmniej miala suwaczek jakis czas temu.

Jestem ciekawa co on ma za rodzine, ze zmuszaja ja do slubu... Ciekawe, kto zalatwial slub. Gdyby ksiadz byl w porzadku, moglaby do niego pojsc i powiedziec, co sie dzieje. Zaden ksiadz z polowa mozgu nie pozwolilby na takie malzenstwo.

Ostatnia edycja:
Mój błąd, moja niewiedza. Faktycznie Olivka skojarzenie z moim Oliwierkiem. Jak mogłam zapomnieć.

Zuzanka co prawda testy powinny już wychodzić pozytywne, ale jak wiadomo ich szybkość to rzecz indywidualna u każdej z nas. Owszem w okolicy spodziewanej @ piersi już się odrobinę powiększają, tak swędzą i strasznie bolą. Samo noszenie koszulki bez stanika przyprawiało mnie o syczenie na początku każdej z trzech ciąż. Z tym ze ich uczucie swędzenia i bólu to również może być za wysokiej prolaktyny która zatrzymuje okres bądź go opóźnia, powoduje wzrost i swąd piersi jak również nawet wypływanie pokarmu (tzn cieczy na kształt pokarmu przezroczystej bądź zółtawej podobnej do siary).
Tak ze jak widzisz sprawa niewyjaśniona. Radziła bym zrobić badanie krwi wykonywane w każdym laboratorium skoro testy wychodzą negatywne a szansa na dziecko jest.

hej hej hej :-)

wychodzić w wyrek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto to słyszał, zeby o 8.30 była cisza na forum??:angry::angry::angry::angry::angry:

ja się szykuję, bo na 9.30 mam sie stawic w szkole, hmmmm ciekawe czego ode mnie chcą???

Wikuś ja od 7:30 w rozjazdach byłam.

Dziewczyny to się porobiło....
Odebrałam wyniki badań

testosteron super
progesteron 1,19 - i teraz nasuwa się pytanie czy dobrze czy źle. Byłam 1 dzień przed okresem czyli teoretycznie powinien mieścić się w granicy 1,7 a 27,0 no i już gołym okiem widać że sporo za niski :-( tyle że w fazie folikularnej powinien mieścić się w granicach 0,2 a 1,5 i stąd drugie moje pytanie jeden dzień przed okresem poziom progesteronu spada skoro nie dochodzi do zapłodnienia i może być w takiej wysokości jak moja? w końcu z dnia na dzień z poziomu 27 nie spadnie do 0,2 systematycznie musi się chyba jakoś obniżać ??? Zgłupiałam w tym momencie.

prolaktyna,
moja kochana prolaktyna ponownie mi nerwy zjadła. Granica to 4,79 - 23,30 a ja mam 15,07. Niby jest dobrze ale przed Gracjanem miałam 10 a i tak stwierdził ginekolog że ciutkę za wysoko trzeba zbić by owulacja była w każdym cyklu a teraz 15 więc jestem załamana.

Wniosek
prolaktyna, być może progesteron + torbiel no kur** jest źle

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Wika może mają dla Ciebie jakąś świeżą porcję gotówki;-)
Syneczki poczekaj na to co powie lekarz ;-)nie kracz kobieto

Maron od , którego sprzedawcy kupowałaś wózek? Mi się bardzo podoba kolor amethyst , ale nie mogę na żadnej aukcji znaleźć gondoli w tym kolorze. Jeżeli nie będzie to pomarańcz z brazem też mi pasuje;-)

hej :-)
sowinka ale torcik :-):-):-):-) cudny, chyba powinnas sie tym zajac zawodowo :-D
syneczki ja zaciazylam przy prolaktynie 47 nl/ml, wiec wiesz ;-):-p niemozliwe, co?? a jednak :-D a Ty masz w normie, wiec po co sie stresowac :-)
ciekawe co u Izy
martolinka zaraz postaram sie znalezc tego sprzedawce :-)

tu sa :-) http://www.tosia.pl/ niestety na allegro nie moge ich znalezc juz :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry