reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Calogera - ale, że co? ta wit D mu się w nerkach odkłada? A co do pracy, no to nareszcie masz spokój :tak:
Syneczki - prolaktyne masz ok. Co do progesteronu, to najlepiej robić 7 dni po owu, czyli ok 21-22 dc, może spróbuj wtedy jeszcze raz? Będziesz miała jasność. A masz plamienia przed @? bo to też znak, że za mało progesteronu.

Syneczki, ja mialam o wiele za niski progesteron latami. Niższy niż Twój, także spokojnie. To jest kwestia prosta do rozwiązania. Ja przy staraniach nie chodziłam do lekarza, nie badałam się, więc nie wiedziałam. Rzeczywiście, stąd prawdopodobnie wzięło się poronienie nawykowe. Ale widzisz - mój kuzyn, gin, po kolejnym z rzędu, zapisał mi leki żeby brać od pierwszego dnia, kiedy dowiem się, że jestem w ciąży. Bardzo duża dawka, ale najwyraźniej pomogło. Także nie denerwuj się na zapas - lekarz Cię poprowadzi, jeśli uzna, że masz poziom hormonu za niski. I tak jak dziewczyny mówią - na oko prolaktyna jest spoko. Musisz chyba troszkę wyluzować, bo się doprowadzisz do okropnego stanu tak negatywnym myśleniem. Pisałaś już wcześniej, że wiesz jak to jest cierpieć z powodu depresji. Ja też cierpiałam z tego powodu i właśnie tak wpędzałam się w ten stan. Niepotrzebne Ci to. Masz dwóch ślicznych synków, aniołka... Zaszłaś w ciążę 3 razy wcześniej, będzie i kolejny raz. Jeszcze Cię zaskoczy niebawem, zobaczysz.

Calogera - ile Twój synek dostawał witaminy D, że niby została przedawkowana? To musiałyby być końskie dawki. Gratuluję rychłego odejścia z pracy :-) Trzymam kciuki, żeby udało Ci się znaleźć coś, co nie będzie Ci spędzać snu z powiek.

Martolinka, to sie uśmiałam z tej "świeżej porcji gotówki":-D:-D zwłaszcza z OŚWIATY :szok::-D

a tak na serio, to przyjęli w jednej ze szkół młodą dziewczynę, to jej pierwsza praca i miałam ją zaznajomić z podręcznikiem, trochę poopowiadać o klasach i o SU który też przejęła po mnie:sorry2::sorry2:

Sylwia, przykro mi z powodu wakacji nad Morzem Czerwonym....:-:)-(

Syneczki, Ty sobie sama nie interpretuj wyników tylko leć do gina!!!!!

Calogera, ja nie wiem czy to tak łatwo można przedawkować wit. D.??? Spokojnie, na pewno nie jest to Twoja wina :tak:

Iza ????????? Też sie zaczynam martwić :-:)-( na lipcówki też nie zagladasz:-:)-(

Obiad zrobiony i skonsumowany
:-D:-D, Igor spi, muszę trochę posprzątać, bo po południu ma przyjechać chrzestny Igorka :blink:

heja

:szok: Sowinka moze i mi torcik zrobisz:-D zdolniacho jedna:-)

prosze mnie nie gwalcic, jak znajde mozliwosc to foty wstawie

mala jest za mala by rozumiec, ze ma konkurencje w domu:-D

martolinka nie mysl o wodach, moze taki Twoj urok, u lekarzy roznych rzeczy mozna sie nasluchac i czasem trzeba przymknac oko nawet na normy.

kwiatuszku wcale odchodzic nie trzeba, pisz kiedy najdzie Cie ochota

Dziewczyny, mam pytanie...

czy można zrobić gofry bez mleka???? Tzn. na samej wodzie?? BO mam straszną ochotę, ale jak zrobię na mleku to Igor nie zje :-:)-(

reklama
DobrySowinka wow super tort, zdolna jesteś . Zostań cukiernikiem a ja chętnie zamówię takie cudo ! I co byłaś w tej drugiej piekarni?Calogera no i dobrze ze juz sie nie będziesz męczyć z ta praca. A jakie masz zalecenia przy przedawkowania wit. D ?No i wszystkiego dobrego dla małego z okazji urodzin a przede wszystkiem dużo zdrowia!Myślę ze mu na imieniny możesz zrobić tortą zygzaka będzie miał radocheSyneczki myśl pozytywnie myśl pozytywnie myśl pozytywnie myśl pozytywnie myśl pozytywnie myśl pozytywnie!!! I z gorszymi wynikami babki zachodziły w ciążeSylwia no szkoda ze @ przyszłaCiężaróweczki która kiedy ma wizytę? Wika zawsze możesz spróbować czy wyjdzie. Igorek nie lubi mleka?Dziś w nocy o pierwszej dostałam smsa ze moja chrześniaczka jest w szpitalu. Dzwonię by sie dowiedzieć co sie dzieje. Ale nikt nie odbierał. Pół nocy nie spałam bo sie martwiłam. Znowu złapała ja krtań a ze w domu mają bardzo ciepło to ja zaczęło dusić. W szpitalu będzie jeszcze 3 dni. Biedna nie moze mówić.

Ostatnia edycja:
Do góry