reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Dzień dobry z "samego rana".

Ojj jak trudno było chłopcom wstać do przedszkola, na dodatek w nowym roku pomieszali minuty emisji bajek na mini mini. Do tej pory w najlepsze oglądali Rajdka i Pomocnika Św. Mikołaja a potem siup w kurtki do myk do przedszkola. Dziś podobnie z tym że mama się nie zorientowała że coś późna godzina i zamiast ostatnia dozwolona bajka dobiec końca miała o 8.30 to skubana o 8.45 postanowiła zakończyć swój byt i tym samym zagwarantowała nam spóźnienie na śniadanie. Amadeuszek zapewne nic nie stracił ponieważ jego przedszkolanką jest moja bardzo dobra koleżanka jeszcze z czasów podstawówki i szkoły średniej ale gdy zobaczyłam jak Oliwier dopadł się do ostatnich sztuk chlebka na talerzu w obawie że już nic mu nic zostanie skojarzyło mi się z aktem polowania na zwierzynę wygłodniałego dinozaura.

Trina ojjj tak jak ja bym chciała powielić Twój przypadek.
- 1.10 odejście Gracjana
- 3.10 moje urodziny, które już do końca życia będą mi przypominać iż w ten właśnie dzień widziałam syna po raz ostatni na oddziale.
Zdecydowanie potrzeba nam w październiku cudownego wydarzenia by zneutralizować ból jaki towarzyszy na samo wypowiedzenie nazwy miesiąca.
Ale nie wiem prawdę powiedziawszy co z tego będzie. Wczoraj wieczorem jak pisałam że okres przylazł hmmmm nie wiem czy to czasem nie krwawienie torbieli. Ok przez pierwszą godzinę była czysta krew ale po owej godzinie już brązowa tak jak to się pojawia w końcówce okresu. Czytałam że mogą występować krwawienie pozamiesiączkowe z torbieli ale zwykle koło owulacji a nie tuż przed miesiączką... choć z drugiej strony pomimo dziwnie wyglądającej krwi reszta by przypominała okres mianowicie dziś niby drugi dzień a od drugiego dnia pobolewa brzuch i też tak właśnie w tej chwili jest a przy krwawieniu z torbieli nie ma bólu miesiączkowego.
Słowo daję jestem zdezorientowana ale mimo wszystko dobrej myśli. Wierzę że moje pasmo nieszczęść dosięgło kresu wraz z końcem 2011r.

Martolinko ojjjj tak tak pamiętam, przeżyłam to dwukrotnie i zamierzam jeszcze jeden raz więc zaciśnij zęby i rób wykrzywione miny jak zacznie mdlić a co!

Bunny
z tym kredytem to jedna wielka du** ten który nam przyznali a po niespełna miesiącu odebrali bo ponoć się pomylili i tak jest już nieważny ponieważ mieszkanie na które był zaciągnięty zostało sprzedane w zeszłym tygodniu a więc chcąc kupić inne mieszkanie trzeba od nowa całą procedurę przejść. Wtedy bylismy pewni ze chcemy tamto i żadne inne dlatego tez podaliśmy do kredytu konkretne dane które przyspieszyły przyznanie kwoty no i co? i tak bank pokazał co potrafi a nam chata sprzed nosa uciekła.

reklama
A do mnie krwista ciotka z ameryki zawitała trzy dni przed czasem a więc nowy rok zaczynam równo z nowym cyklem i nową nadzieją że tym razem się uda. W końcu co jak co ale skoro w nowy rok pierwszy dzień nowego cyklu to bez dwóch zdań musi o czymś to świadczyć :-D Zakopałam smutki i nieszczęścia z 2011 roku i zaczynam dziś nowy wspaniały i szczęśliwy 2012 rok pod każdym względem.
A ja wiesz wczoraj też myślałam że @ dostanę już ale to tylko brudzenia i lekko różowe upławy :/ cieszyłam się ale musze jeszcze czekać. A byśmy razem zaczynały ten cykl noworoczny widzisz. Fak ja mam takie własnie szczescie.
BUZIA i powodzenia! &&&&&

u mnie też Filip rano miał problem ze wstaniem do przedszkola.

Syneczki lekarz prawdę Ci powie więc idź ! Szkoda ze mieszkanie wam przepadło. Szukacie następnego tylko ze tym razem kredyt w innym banku ?

Wika ja nie lubię spotkań z księdzem zwłaszcza ze sie nasłucham bo do kościoła nie chodzę .

ojej wlasnie koleda!!!:szok: nie bylismy wczoraj w kosciele bo mezu leczyl kaca :confused2: a ja sie zle czulam i nawet nie wiem kiedy nas ksiadz nawiedzi :-p tez nie lubie tych spotkan.
wika no pewnie przepowiadajace, ehhh chcialabym urodzic tak 2-3 tygodnie przed terminem :-ppoki co sie raczej nie zapowiada.
Czyli liv nam dotrwala :-D
w piatek urodzila zona kuzyna mojego meza :-) ehh szkoda, ze mala nie urodzila sie juz w 2012 no ale najwazniejsze ze zdrowa :-) teraz czekam na wiesci od dobrej kolezanki :-) tez miala termin na piatek i na razie cisza :-)
Ja dzis zabralam sie za pranie ciuszkow :-) tzn. poki co je posegregowalam :-p

Maron pokaz trochę tych ciuszków. Daj oczka nacieszyć!

No właśnie dziewczynki musicie dużo kupować do wyprawki dzidziusia?

Jak będzie dziewczynka to będę musiała kupić dziewczęce ciuszki, kocyk pościel (bo mam sama niebieskie) a przy chłopcu to tylko kupić body śpiochy pajace bo reszta po Patim . Po młodym mam 3 wielkie kartony ciuchów.
No i nie zależnie od płci kosmetyki butelki smoczki - avent i inne pierdoły .

Mam już wozek, spacerówke, łóżeczko, karuzele, lezaczek - bujaczek, mate wanienke ze stelarzem więc te większe wydatki mam już za sobą.

No i dziś sie zaczęłam zastanawiać jakie łóżko kupić młodemu w końcu on sie robi coraz większy i trzeba będzie mu kupić większe wyrko wybór padł na takie.

Łóżko Łóżka piętrowe KACPER B3 OSOBOWE Wysyłka 24h (2014704363) - Aukcje internetowe Allegro

Kupimy je dopiero za jakiś 2 miesiące bo na razie nie ma gdzie je wstawić

Calogera &&& będzie dobrze

Hej!
Też miałam wczoraj @ dostać, jak przed chwilą patrzyłam to nadal nie ma. Ale to nic nie znaczy, znajac siebie to może to byc dziś, jutro, nawet pojutrze. Ostatnio to mi ciężko wyliczyć, bo się ciągle termin @ zmienia. Niby nie dużo, dzień, dwa w tą czy w tamtą stronę. No ale jednak.
Najgorsze jest to, ze ja sie od trzech dni czuję, nie jak na okres, tylko tak jakbym go miała! W nocy tak mnie napingalał brzuch, ze myslałam, ze nie zasnę. Teraz mnie się w głowie trroszku kręci:baffled: Ale oczywiście, żeby nie było, ja się nanic nie nakręcam. Po prostu jak juz wiele razy, mójorganizm ma ze mnie ubaw po pachy

Maron pokaz trochę tych ciuszków. Daj oczka nacieszyć!

No właśnie dziewczynki musicie dużo kupować do wyprawki dzidziusia?

Jak będzie dziewczynka to będę musiała kupić dziewczęce ciuszki, kocyk pościel (bo mam sama niebieskie) a przy chłopcu to tylko kupić body śpiochy pajace bo reszta po Patim . Po młodym mam 3 wielkie kartony ciuchów.
No i nie zależnie od płci kosmetyki butelki smoczki - avent i inne pierdoły .

Mam już wozek, spacerówke, łóżeczko, karuzele, lezaczek - bujaczek, mate wanienke ze stelarzem więc te większe wydatki mam już za sobą.

No i dziś sie zaczęłam zastanawiać jakie łóżko kupić młodemu w końcu on sie robi coraz większy i trzeba będzie mu kupić większe wyrko wybór padł na takie.

Łóżko Łóżka piętrowe KACPER B3 OSOBOWE Wysyłka 24h (2014704363) - Aukcje internetowe Allegro

Kupimy je dopiero za jakiś 2 miesiące bo na razie nie ma gdzie je wstawić

Calogera &&& będzie dobrze

Ojjj my musielismy duzo kupowac :-) w najblizszej rodzinie dzieci nie ma :-p mam troche ciuszkow po moim braciaku :-p ale on ma juz 13 lat, wiec te ciuszki nie sa jakies super hiper ;-) wydalismy juz ponad 3500 zl na wyprawke :-p
bunny a dlaczego dziewczynka nie moze miec niebieskiego kocyka ???? :-p Ja kupuje co mi sie podoba i nie patrze na kolory :-) z rozu to mam tylko 2 pary bodziakow i nic wiecej ( nie znosze ubierania dziewczynek w sam roz - pozniej przyjdzie na to czas jak sama bedzie chciala sie tak ubierac). U nas raczej kroluje unisex ;-)
z tych powazniejszych rzeczy wszystko masz wiec luzik :-) a to lozko jest zarypiste :-D zawsze o takim marzylam jak bylam mala :-)
danao ja trzymam kciuki :-)

Kupilam dzis posciel do lozeczka :-)
x6kiz8.jpg
rm451e.jpg

reklama
Do góry