reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

J
Qcz gratulacje!!!!! :-) a jakis typ juz jest?
co do wozka to mi sie nie widzi, ale ja nie lubie trojkolowcow :-p

Jeśli chodzi o typy, to miałam kilka, ale niektóre odpadły, bo mężowi się nie podobały. Póki co na liście mamy albo Jamesa, który nie jest uniwersalny, i Filipa. Przyznam się, że jestem okropnie wybredna jeśli chodzi o imiona. Naprawdę siedziałam ostatnio i zmiejsca odrzuciłam 90% imion Polskich. A najgorsze są te typowo uniwersalne. Także poszukiwań ciąg dalszy. "Kubuś" mi się podoba, ale ani Jakub ani Jacob mi nie leży.

Co do wózeczka, nigdy bym nie przypuszczała, że wybiore trójkołowca, ale Quinny jest idealnym rozwiązaniem jeśli chodzi o komfort i nasze wymagania. Nie mamy samochodu, także jesteśmy skazani na autobus, a w Edynburgu z czterokołowym wózkiem nie wjedziesz do środków transportu publicznego, bo nie wolno. Może być tylko i wyłącznie mała spacerówka. No i zależało nam, żeby nie trzeba było targać wielkiego wózka do samolotu. Quinny jest naprawdę świetny pod tym względem. Po zgłożeniu jest naprawdę niewielki.
Jedyny mankament tych wózków, to tak jak Calogera mówiła - cena jest trochę wysoka. Chociaż powiem, że tutaj w tej kategorii są ta jedne z "tańszych" wózków. Są jeszcze iCandy i Bagaboo, które są już daleko ponad nasze możliwości. Zresztą, jedynym powodem dla którego udało nam się kupić ten wózek, są moi teściowie, którzy zrobili nam prezent.
Eh... trochę mi przykro, jak myślę o tym ile teściowie nam "prezentują" takich niespodzianek w ważnych chwilach, w naszym życiu, a moi rodzice biedy nie klepią, a odwracają się w takich chwilach kompletnie:-( Uwielbiają mojego męża, a jak się pobieraliśmy, unikali tematu organizacji wesela jak tylko można było. Ślub jedynej córki. Ah joj...:zawstydzona/y:
Przepraszam, tak mi się zebrało na przemyślunki...

reklama
witajcie

Syneczki - mi test wyszedł dwa dni przed @, zrobiłam go wcześniej tylko dlatego, że to był dzień urodzin mojego męża i chciałam tylko sprawdzić czy udał nam się prezent (choć wiara w wynik pozytywny była niewielka),

Ponieważ dziś przylatuje syn mojego męża, to pewnie dostęp do kompa będzie utrudniony, zatem już dziś życzę Wam miłego Sylwestra oraz Szczęśliwego Nowego Roku!!!!

Qcz nam tez rodzice fundneli wozior :-) nawet sie nie spodziewalismy, kupilismy, a pod choinka znalezlismy koperty ,,na wozek'' i na ,,lozeczko'' , ktore tez juz mamy oczywiscie :-D nie chcielismy przyjac tak drogich prezentow bo to ponad 2 tysiaki no ale sie uparli, zreszta powiedzieli, ze to nie dla nas :-p a dla Ady :-)

Wszystkiego najlepszego kobitki :-)!!!!!!

Witajcie,
ciekawość mnie zżerała jak tam Qcz po badaniu więc wpadłam:-DGRATULUJĘ SYNECZKA:tak:
Bunny ja robiłam test z sody chyba w 11 tc. Jak będziesz mieć zdjecie z usg miedzy 11-14 tc to napisz do porannejkawy;-)ona czyta zdjęcia z usg i w kwietniu chyba tylko 1 dziewczynie się nie sprawdziło

Jeszcze raz pomyślnosc i samych płodnych i owocnych cykli :tak:

Galeria "Super pies, super kot" [GŁOSUJEMY!] - NaszeMiasto.pl

Przypominam o Meggy! Dzisaiaj ostatni dzień głosowania:tak::tak:

Qcz, nie miej wyrzutów sumienia, ze teście Wam pomagają:no::no: To miło z ich strony, ze dbają o wnuka:tak::tak: My na wózek też dostaliśmy od rodziców:tak::tak:

Maron, ostatnio chodzi mi po głowie imię Ada dla dziewczynki:tak: Bardzo mi się podoba:tak::tak: A Wy dajecie Ada czy Adrianna?? Masz już uszykowany kącik dla Maluszka???

dobra to na razie tyle, bo już mi Igor nie pozwala wiecej popisać.... odezwę sie później:tak:

No to dziewczynki wszystkiego co najlepsze w tym nadchodzącym 2012 roku:-)
Przede wszystkim życzę fasolek tym niezafasolkowanym, w szczególności Anastazji, Sowince i mnie:-D
Jako, że większość z Was już oczekuje maleństwa, to życzę jak najszybszego i jak najmniej bolesnego rozwiązania.
No i na koniec-pociechy z Waszych mężczyzn:-D:-D

Hej hej!
A ja mam dzisiaj połowinki!!! 20 tygodni - aż ciężko uwierzyć, że tak szybko zleciało.

Wszystkiego naj naj w Nowym Roku, a dzisiaj udanej zabawy:)

laseczki spełnienia marzen szczescia i szampanskiej zabawy Iikreseczek i łatwych rozwiazan i jak najmniej nieprzespanych nocek

u mnie 24dc zółty sluz a w oststnim cyklu juz maialam 2 ale to mnie przedwczesnie zalało buziaki

reklama
Wszystkiego dobrego laseczki w nowym roku. Życzę Syneczki Anaztazja Dana Rozczochrana Sowinka nie jednej a dwóch fasolek w brzuszku! A ciężaróweczka zdrowych różowych bobasów.

Jedzonko zrobione . Zaraz idę sie kapać i uciekam do znajomych. Nie wiem co powiedziec tzn czy sie przyznać czy wymyślać czemu nie pije.

Do góry