reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie :-)
martolinka udanego wyjazdu :-)
bunny test z sody nie dziala :-p mi za kazdym razem chlopca pokazywal :-D powodzonka na wizycie :-) dobrze bedzie :-)
Ja przeziebiona czekam na meza az wroci z zakupow i zaczne cos pichcic na jutro :-) jedziemy do Krk do znajomych ale pasuje cos przywiezc :-p

reklama
Bunny test z wielkim impetem wyrzuciłam 5 minut po jego zrobieniu w chwili obecnej leży gdzieś po za terenem naszego miejsca zamieszkania. Dziś jadę z chłopakami do Tesco lody mieli obiecane więc może zostawię Piotra z chłopakami w boksie w cukierni a sama skocze w główny asortyment i kupie Pink Test. Co prawda brzuch zaczyna już boleć na okres ale co dziwne jajniki mnie kuje i wcale nie ten na którym jest torbiel :szok: Do okresu jeszcze 6 dni więc może ten cień jednak coś oznaczał. Choć nie wiem po co sobie robię zbędną nadzieję.
Powiedz mi kiedy Tobie przypadał termin okresowy a kiedy zrobiłaś testa?
Mnie zawsze wychodziły tydzień wcześniej więc dlatego marnie to widzę.

Martolinka
Tobie również. Samych przyjemności.

Melduję się po badaniu:-) Trafił mi się tak przemiły radiolog, że aż nie mogłam uwierzyć. Siedział z nami 30-40 minut :szok: Jak ogromną różnicę robi, kiedy widać, że ktoś wykonuje pracę, którą kocha. W każdym razie mamy serducho, mózg, oczy, 2 pary nóżek i rączek, i piękną parę jąderek :-):-):-) Także będzie chłopak. Trzeba będzie się zabrać za solidne poszukiwanie imienia, bo póki co mam odrzucone 99% księgi imion męskich :dry:

Syneczki ja robiłam test w dzień @ i u mnie wyszła szara kreseka. 6 dni to jeszcze dużo czasu. Mnie zaczął kłuć jajnik z którego miałam owu tak 4-5 dni przed dniem spodziewanej @

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dana oby nie przyszła &&&. A jeśli przyjdzie tfu tfu to trzeba sie do lekarza umówić niestety

Qcz WOW  gratuluje chłopca! Patryk jest piękne imię hi hi hi

Kwiatuszku a może to nie uczucie na @ tylko symptomy tego że maluch szaleje :-p skad wiesz w końcu nigdy jeszcze w ciąży nie byłaś ;-)

Qcz gratuluję synka. W jaderkach siła :-D
Nie wiem czy pomogę ale z męskich imion podoba mi się:
Kaspian, Krystian, Kryspin, Klaudiusz, Cyprian, Tymek, Marcel może by się coś jeszcze znalazło ale na szybko ciężko. Oczywiście imiona które zaraz wymienię ujęły mnie za serce najbardziej mianowicie moje dzieci
Oliwierek Dominik
Amadeuszek Mikołaj
Gracjanek
Jeżeli doczekam kolejnego syna będzie miał na imię Fabianek.

Syneczki, tak samo jak Bunny mówi - każdy test wychodził mi blady. Myślałam, że to dlatego, że ciąże nie były zdrowe, ale okazało się, że to kwestia czasu owulacji. Mi owu zawsze wypadała dokładnie w środku cyklu, a wg testów owulacyjnych, kalendarza, lekarza itd łapię się na kategorię "późnej owulacji". Także trzymam kciuki.

A się pochwalę jeszcze, że podjęliśmy trudną decyzję zakupu wózka;-) Nasz prezent pod choinkę od rodziców Iaina. Właśnie zakupiłam fotelik do samochodu (używany, ale w dobrej kondycji) i zdecydowaliśmy się na Quinny Buzz 3, o taki:
KC27164_l.jpg

:)))))

Ostatnia edycja:
Jak tak o @ i testach mowa... to ja się czuję tak jakbym już @ miała dostać, a to dopiero 23 dc. Się boję, ze przylezie duzo za wcześnie:-(

Ja w cyklu w ktorym zaciazylam czulam zblizajaca sie @ od owulki ;-) powaznie, to byl dziwny cykl, skrupulatnie opisywany na 28 dni :-) wlasnie tam pisalam, ze chyba @ przyjdzie wczesniej, bo tak sie czuje :-)
Qcz gratulacje!!!!! :-) a jakis typ juz jest?
co do wozka to mi sie nie widzi, ale ja nie lubie trojkolowcow :-p

reklama
QCZ gratulacje!!!!! chłopaki są fajne.... zawsze chciałam miec syna :-D wkrzakach sie wysika bez problemu, nie ma @, hormony mu nie dokuczają, nie trzeba pilnować jacy faceci się koło niego kręcą, no i synus jest zawsze mamusi :p jak to mówi mój tato że syn jest łatwiejszy w obsłudze :-D hahaha
ale z obrączki mi wychodzi że teraz następna córka bedzie... :-D jak bedzie to niech bedzie co ma być byle zdrowe było :-D
co do imion ja miałam wybrane Oliver, Alexander, David, Remigiusz z męskich a mąż miał wybrać ostateczne imie bo bym sie nigdy nie zdecydowała
a co do dziewczynek to była Anastazja, Lillyanne, Gabriella, Lauren :) I tez miał wybrać jedno z tych imion bo tez by mi było cięzko zdecydować więc dla mnie to bedzie kiedyś zagadka :-D haha

Do góry