reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Wchodzę do kuchni, chcę sobie zrobić kanapkę, wyciągam deskę, kładę chleb i nagle coś mi wyskakuje i pędzi. Tylko zdążyłam zobaczyć ogonek. Myszka schowała się w kącie na blacie kuchennym. Nie boję się myszy, ale wyskoczyła tak nagle, że mnie nieco zaskoczyła. Nie chcieliśmy jej zabijać, więc M ustawił dwie deski do krojenia, żeby jej zablokować drogę ucieczki. W końcu stwierdziliśmy, że będzie trzeba ją siłą złapać do pudełka i wynieść do parku. W końcu się udało, chociaż M przytrzasnął jej ogonek przy łapaniu w pudełko i zapiskała biedna głośno.

reklama
Hej babeczki,

Ja baaaaaaaaardzo Wam dziękuję za głosy, o ile się uda wygrać w tej walce, to prześlę do każdej trochę tych chrupek :-D:-D
sowinka - dobry pomysł z tymi uśmiechami, wierzę w Bartusia , nauczy się w ten czas co mamusia ma urop:tak:
qcz - chyba bym dostała takiej histerii że pół Krakowa przybiegło, nie dość że mysz to jeszcze z zaskoczenia, a do tego na blacie , bleeee:confused2:
wika - to dzisiaj wizyta? &&&&& a kolejki są straszne, ale może jak w dzień będziesz to jeszcze nie będzie tak źle.
syneczki - to Ja też święta poczułam dopiero jak wydałam na prezenty wczoraj kupę kasy, no i do tego ta muzyczka w sklepie, przystrojenia - nastrój jest , tzn był bo dzisiaj to nie za bardzo mam świąteczny.
martolinka - Jam nie laska, bo min 10 kg do zrzucenia mam:zawstydzona/y: ale masz powera , tyle dobrych rzeczy zrobiłaś na święta, Ja idę na łatwiznę - jadę do teściowej:-D
lazurek - już w PL ? ;-)
Dana - co u Ciebie?;-)
Ja wczoraj byłam u endo, mam sprzeczne uczucia, bo tydzień temu robiłam powtórne badania TSH i spadło mi w 1,5 mies. z 12,6 do 1,1 czyli idealnie na starania, i myślałam że już odstawię , a babeczka kazała pod żadnym pozorem nie przerywać leków, i dostałam receptę na kolejne 100 szt. w tej samej dawce - 75 mg , i wizyta za pół roku ( zapisałam się na 12 czerwca :szok: koszmar, nawet nie wiem co wtedy będę robiła a już wizytę mam ustalona ):laugh2: a jak zajdę w ciąże to mam od razu brać 1,5 tabletki i bez kolejki do niej się stawić do gabinetu. Boję się żeby przy takiej dawce mi w drugą stronę to TSH nie poszło :eek:

Witajcie,
ja mam teraz piękne C, które dobije zapewne do D podczas karmienia a tak tylko malutkie B... zawsze chciałam mieć czym oddychać a tu ledwo ledwo;-)
Anastaz;-)nie pzoostaje Ci nic innego jak zaufac lekarce!! wierze , ze musi sie udac;-)
Sowinka gratulacje dla synka!!!!!!!!;-)

hej :)

Sowinka, &&& za Bartusia :tak::tak: Ja zaczynam odpieluchowanie po Nowym Roku;-)

Qcz :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: i to tyle w tym temacie.:-D:-D:-D:-D Nienawidzę mysz:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Anastazja, lekarz chyba wie co robi:tak::tak:ja bym brała te leki:tak::tak: a 12 czerwca to ja pewnie będę szykować imprę na 13 czerwca na moje urodzinki:-):-)
I Ty mnie nie strasz z tymi kolejkami:no::no::no: Wizyte mam na 15.00 i dopiero po niej jadę do sklepu, czyli sam szczyt:szok::szok: a zakupów mam sporo, bo oprócz takich typowo światecznych (na ciasto, sałatki i takie tam pierdoły),, to jeszcze jutro M. robi w pracy taką "wigilię" dla pracowników i musze im coś do zjedzenia zrobic, no a oprócz tego wszystkiego pokończyły mi się takie podstawowe produkty jak kasza, ryż, makaron, ketchup itd.... wiec koszyk będzie pełny i drogi:szok::szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Martolinka, ja też mam piękne C
:-D:-D Jakie masz plany na dzisaj??

Wika dziś M robi pasztet i pierze jedyny dywan. Mi pozostaje porządne odkurzenie i wytarcie kurzów w dużym pokoju. Wieczorem nastawiam buraki na barszcz;-)

Wika - no to będę Ci gratulować:tak::tak::tak: mam nadzieję że jeszcze przed 12 czerwca zajrzę do tej pani :-)
A z tymi kolejkami to masakra , byłam wczoraj w takiej głównej Galerii i szybko stamtąd uciekłam , kolejki niesamowite, pojechaliśmy do innej galerii gdzie zawsze jest mało ludzi, z roku na rok chodzi plota że upada, a tam cisza spokój, w carefourze fajne zestawy kosmetyczne w przystępnych cenach, przebieraliśmy z pół godziny, nikt nie przeszkadzał. Ja na szczęście świąt nie robię, ale jak Wy robicie to przynajmniej czujecie tę magię , ja pewnie dopiero w piątek poczuje jak do teściów dojedziemy :-)
A lekarce zaufam , ale i tak zrobię sobie kontrolne badania za jakieś 2 miesiące:tak:

reklama
Witam, witam jeszcze z Niemiec :-)
martolinka, anastazja wyjeżdżamy ok. 16:00. Jade z M. którego widzialy co niektore na Fb lub Nk :tak: Najpierw jedziemy do mnie, a to zajmie ok. 8 godzin, a jutro on do siebie jedzie do Zamoscia. Ma kawał drogi do mnie w Polsce, ok. 420km.
kwiatuszek nie omieszkam pochwalic twojej figury. Super laska z Ciebie :-)
wika widze, ze w kuchni duzo przebywasz. Ja tez od jutra nie bede opuszczac kuchni mojej mamy :tak:

Podejrzewam, że już nie będę miala okazji do świąt odwiedzić Was, zatem...

UWAGA!
MOJE DROGIE MAMUŚKI, w związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia pragnę życzyć wszystkim staraczkom upragnionej fasolki, a naszym ciężaróweczkom pomyślnego rozwiązania :tak: Oby nadchodzący Rok był jeszcze lepszy niż ten który mija, a uśmiechy nigdy nie znikały z Waszych twarzy. Spelnienia marzeń Kochani dla Was i Waszych najbliższych :tak::-)

Załączniki

• mmm.gif
    mmm.gif
    70,3 KB · Wyświetleń: 26
  • spokojnych_swiat_32.jpg
    spokojnych_swiat_32.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 20
Ostatnia edycja:
Do góry