reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

hello babeczki
Dawno mnie tu niebyło wiec witam nowe staraczki
Ja dzis dałam po spaniu jak nigdy wstałam o 11 :) Kurcze coraz bedziej mysle ,ze juz pora nia dzidziusia i powoli zaczynam sie oswiajac ,ze nawet jak nie bede miała macierzynskiego to tez damy sobie rade :) tylko ,ze znow w tym miesiacu nici ze staranek bo ciagle biore antybiotyk :( trzymajcie sie i miłej niedzieli pa

reklama
Witam niedzielnie:-);
wika, nie krzycz, ja musialam wstac o 5:30, bo Olek tak sobie wykombinowal:baffled: Wiec 6:15 to jeszcze fajnie:-p Jest troche przeziebiony i wychodza mu nastepne zeby, wiec nie dziwi mnie to, ze sie tak wczesnie budzi:dry: Wczoraj to juz wogole pobil rekord, bo wstal o 3:30:cool2:
Pogoda wstretna, pada deszcz, ale czegoz sie spodziewac po jesieni:baffled:

No dobra :-) Już siedzę cicho:cool2: Faktycznie miałaś gorzej, 3.30 toż to środek nocy!!!!:szok::szok::szok:

hello babeczki
Dawno mnie tu niebyło wiec witam nowe staraczki
Ja dzis dałam po spaniu jak nigdy wstałam o 11 :) Kurcze coraz bedziej mysle ,ze juz pora nia dzidziusia i powoli zaczynam sie oswiajac ,ze nawet jak nie bede miała macierzynskiego to tez damy sobie rade :) tylko ,ze znow w tym miesiacu nici ze staranek bo ciagle biore antybiotyk :( trzymajcie sie i miłej niedzieli pa

Pewnie, że dacie radę. Dziecko kosztuje, ale bez przesady. Ja do porodu miałam wszystko kupione dla Maluszka (rozłożyłam sobie zakupy na kilka miesięcy, więc było łatwiej), a po porodzie koszty to tylko pieluchy i zamówiłam dwa razy prywatną wizytę pediatry. Pieluchy dostawaliśmy bardzo często jak przychodzili znajomi, więc tu też miałam lżej. Tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują ;-);-)

Ja już po obiedzie i czekam na M. jak wróci z pracy (będzie koło 15.00). I może gdzieś wyskoczymy do jakiś znajomych.

Witam dziewczyny
happy8se.gif

Oczywiście na początku najmocniej Was przepraszam, ale nie ma siły, żebym nadrobiła
baffled5wh.gif

Nie było mnie tak długo, bo odkąd wróciłam do pracy czas jakoś za szybko ucieka
shocked.gif
i przyznam się szczerze, że w pracy co potrzebuję to sprawdzę na necie, a potem w domu już nawet kompa nie włączam, bo szkoda mi czasu, który wolę poświęcić moim mężczyznom kochanym
yes2.gif

Z nowości Bartuś ma kolejne ząbki -> górne jedyneczki
laugh.gif
ale wychodzi też prawa górna dwójka i dolna prawa dwójka
biggrin.gif
Bartuś też już ładnie sam siedzi i sam siada, raczkuje -> nie można Go nigdzie zostawić, bo Nam ucieka, a na łóżku to już wcale
p.gif
no, ale najchętniej to by ten Nasz synuś kochany stał i tylko jak wyczai, że może się czegoś chwycić to sam staje i się cieszy, więc nie wiem czy za jakiś miesiąc dwa nie będzie nam śmigał sam
p.gif
no i właśnie w związku z tym Mężuś po wypłacie musi jak najszybciej zrobić balustradę na schodach i jakieś zabezpieczenie
yes2.gif

W przeciągu tych paru tygodni byliśmy na paru wycieczkach, m.in. w okolicy Poznania, w JuraParku w Krasiejowie, w Łodzi -> mieliśmy też jechać do Wrocławia, ale Bartix ma katarek od poniedziałku i sobie odpuściliśmy
yes2.gif

Wczoraj byłam na turnieju siatkówki -> zagrałam 3 mecze i myślałam, że umrę
shocked.gif
jednak bez trenowania nie ma grania, a najbardziej bolały mnie ręce
baffled5wh.gif
a dziś boli mnie dosłownie każdy kawałek mojego ciała
baffled5wh.gif

Za jakiś czas rozpoczynam polowanie po sklepach, bo muszę sobie jakieś fajne kozaczki kupić na zimę, bo takie sportowe buty do latania mam
yes2.gif

Aaaaaaaaaaaaaaaaa od niedawna Bartix ma ksywkę ZGRZYTEK, bo tak śmiesznie zgrzyta tymi dolnymi i górnymi ząbkami -> dźwięk straszny nie da się tego słuchać
baffled5wh.gif

Hmmmmmmmmmmmmmm nie wiem co jeszcze, ale obiecuję, że od dziś postaram się być z Wami na bieżąco
laugh.gif

cześć

ja też dziś wcześnie jak na siebie wstałam o 7 :)
u mnie też leje, ale za to jest ciepło, więc spoko
teraz odpoczywamy po obiedzie i chyba trzeba będzie gdzieś wyskoczyć, bo szkoda
mi wolną niedziele siedzieć w domu

fleur witaj kochana, jasne że dacie radę!! A czemu bierzesz antybiotyk??

pozdrawiam laski i miłego dzionka

A u mnie dzisiaj cieplutko jeszze, chociaz ostatni dzien podobno....a ja jakoś chce zeby juz bylo chlodniej...bo to bedzie oznaczalo, ze juz zima,....a do wiosny jakos szybciej i do starania sie o dzidzi....
Tak sie zastanawiam, czy to juz najwyższy czas zaczac brac kwas foliowy?? Tak na stałe....bo mam co jakiś czas epizody, ze lykam opakowanie cale....ale teraz sie zastanawiam, czy juz nie brac regularnie?
No i tez juz mysle dokladnie kiedy by tu odstawic tabletki....bo glosy sa rozne...jedni twierdza, ze trzeba pol roku wczesniej odstawic...inni ze miesiac....ja sie przyznam, ze planowalam odstawic po kwietniowym okresie...no a od czerwca chcemy zaczac staranka....a wiec wyszloby jakies 3 miesiace bez tabletek...

Ja ostatnio zauwazylam, ze mam manię ogladania rzczy dla dzieci...juz mam swoje typy jesli chodzi o wozek...o lozeczko....juz nawet planuje jak powiem mojemu mężowi ze bedzie Tatusiem...no i calej rodzinie o ciązy....alez jak sie nie moge doczekac tego czasu....

ILonka jak macie możliwość to pewnie wyskoczcie sobie gdzieś:)
Miłego dzionka:)
ikusia witaj
Nie nakręcaj się tak kobieto na dziecko bo potem może Ci zaszkodzić.Kiedy zaczynacie starania?

Anna25 Ty masz dziś urodziny kobieto!!!
Czemu się nie chwaliłaś :confused:
STO LA STO LAT WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)
images

Ostatnia edycja:
hej ja was podczytuje, ale jakoś weny do pisania brak:sorry2:

Ja też się staram tak jakos na maksa nie nakręcac na dziecko, tylko jakos na luzie podchodze, nie ukrywam, ze bardzo bym chciała 2 dziewczynkę;-)i na poczatku będziemy probować na ok 2-3 dni przed owu, wspomogę się testami ow

a co do kosztów to wiadomo ciąza trwa 9 mcy i można trochę odłozyć, poza tym jest jakaś kasa z ubezpiecz, becikowe niektórzy mają z pracy z funduszu socj. Nie trzeba miec też wszytkiego z "górnej półki"

ikusia witaj
Nie nakręcaj się tak kobieto na dziecko bo potem może Ci zaszkodzić.Kiedy zaczynacie starania?

Ja?:) W jakim sensie zaszkodzic, bo nie rozumiem....staranka od czerwca 2011

reklama
Mikusia witaj:)
Powodzenia w starankach,pewnie nie długo zostaniecie już rodzicami,będzie dobrze:)
A co do pieniędzy na dziecko to na pewno jakoś to będzie i przez 9 miesięcy można się już przygotować.
Ikusia akie nakręcanie się źle może wpłynąć na psychikę.

Do góry