reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

hello

trina biorac pod uwage gdansk, bralabym mieszkanie blisko pracy meza. Mi z gdanska do sopotu w srednio sprzyjajacych wiatrach maz wracal 1,5 godziny, zima bywalo nawet 2,5. Przeprowadzka jak konieczna nawet to wcale zla nie musi byc, nie nastawiaj sie na najgorsze. Potraktuj to jako wyjazd na dluzsze wczasy.

mmona
gratki corkowe

Viola
mnie strasznie bolal brzuch z mala jak bylam w ciazy. Ale ja myslalam, ze @ sie rozkreca a nie, ze zaszlam;-)Teraz tez mnie bolal, ale nie jakos szczegolnie. Jak nie krwawisz, nie masz silnych skurczy to nie powinno byc problemu

natalia, mi bylo widac jak bylam w 5 tyg + 3 dni. Tetno bylo 6 tyg + 6 dni.

wika
, biedaczko nie dosc, ze @ to jeszcze do pracy. Nie stresuj sie zanadto, pamietaj, ze o Igora tez troche walczyliscie.

anastazja nie ma ch. Do gina widoka musisz isc. Moze przez odchudzanie a moze masz kobito torbiel. Idz sie slonko zbadac

mam kupe sprzatania, bo jak maz zobaczyl, ze cos juz robie to w ogole przestal dbac o dom. Wsciec sie mozna.

reklama
Jestem już w pracy :-) ale dzisiaj najpierw praca później pogaduszki :-p:-p
zjola - będę musiała zarobić na ten helikopter :-(
wika - biedaczka , w piątek do 16 - masakra - ale co Ja mówię - ja do 17 siedzę :-D
mama sówka - nie ładnie tak wybijać się z szeregów :laugh2:
livastrid - no właśnie tak zrobię, jak mi się skończy to spróbuje do swojego sie dostać na NFZ a w między czasie zrobię cytologię i wymaz na czystość czy jakiejś zarazy nie mamy , a torbiel tylko na USG by wyszła czy w jakiś badaniach też się ukaże ?
bunny - to tak z rozpędu to możesz u mnie posprzątać :-D:laugh2:

Anaztazja daj klucze od domku jak będę latać na mopie to podlecę i posprzątam :p

Umyłam lodówkę, meble w kuchni i naczynia, wyprasowałam odkurzyłam, powywalałam zabawki, przebrałam ubrania dla Fifka. Idę teraz okna myć i do sklepu bo staremu zapiekanki sie chce. A potem coś sie wymyśli ooo już wiem łazienkę wysprzątam na picuś glancuś

coraz bardziej się przekonuję do mojego gina, chciałam się na NFZ do niego dostać - bo wreszcie znalazłam gdzie przyjmuje i co ? najwcześniej 28 października !!!!! może od razu się zapiszę na wszelki wypadek :-D

Bunny - a Ty kobieto nie miałaś się oszczędzać !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

liv - M pracuje na Piastowskiej, więc jest to Przymorze/Żabianka, a jego rodzice mieszkają w Osowej, niby niedaleko, ale Spacerowa to masakra.
chyba jednak, tak jak mówicie, zdecyduję się na coś w rejonie jego pracy.

spacerowa, slowackiego itd to dramat, no jak na piastowskiej a rodzina w osowie to i tak lepiej poszukac czegos w okolicy piastowskiej, duze skupisko blokow wiec na pewno cos sie znajdzie. Jakbym miala spacerowa jezdzic w godzinach szczytu to bym naprawde szalu dostala, trina

anastazja no to smieszne nie jest, terminy prawie jak u mnie. Moze wez idz prywatnie po wyplacie.

Bunny usiadz i odpocznij, ksiazke poczytaj, albo wyjdz na maly spacer z Patrykiem

Witajcie :-)
musialam nadrobic ponad 30 stron!!!! dalam rade :-)
Natalia, Viola, Zagubiona serdeczne gratulacje :-):-) mamuski :-) natalia u mnie widac bylo na pierwszej wizycie tj w 5tc+6 dni :-) pani ginekolog powiedziala, ze jest dorodny jak na ten tydzien ciazy :-)
Magic na pewno bedzie wszytko ok z mama, oszczedzaj sie teraz i podwojne gratulacje :-)
Izka gratuluje ustalenia daty slubu :-) jeszcze niecale 2 latka, ale zleci Wam :tak: my zareczylismy sie rowne 2 lata przed slubem i po kilku miesiacach juz zaklepywalismy sale i zespol :tak: teraz to wszystko trzeba wczesniej :-) co do alkoholu to zwykle liczy sie wlasnie 0,5 l na glowe ;-) my mielismy rowne 150 osob na sali. Wodki kupilismy bardzo duzo, ale to jeszcze na bramy i na wynos dla kazdej pary dawalismy po flaszce (+ciasto) - glupi zwyczaj ale tesciu sie uparl :eek: zostalo nam ok 40 flaszek, ktore siedzialy sobie grzecznie w kartonach u tesciow i jak ktos chcial flache to wrzucal do kartony 20 zl ;-) tym sposobem uzbieralismy ponad 1000 zl, reszte S. skonfiskowal na chrzciny :-poprocz tego mielismy wino - 30 butelek, zostalo ok 10 :tak: no i jeszcze ajerkoniak tescia byl - to poszlo jak swieze buleczki, jeszcze zebral zamowienia na nastepne :-D
Qcz Ty tez kochana oszczedzaj sie :tak: widzisz, wszytko w porzadeczku
martolinka trzymam kciuki :tak: ja bylam we wtorek u promotora i on chce zebym w dwa tyg oddala mu skonczona prace :-D i jak dobrze pojdzie to bronie sie w drugiej polowie pazdziernika :tak:
mmona Gratuluje corci :-) nie wiem czemu myslalam, ze u triny chlopak :-) same dziewuszki sie zapowiadaja w lutym :-) , no chyba ze ja sie wybije :-D Kochana idz idz czym predzej na L4
co do skarpet, co jest smiesznego w rodzeniu w skarpetkach?? :-D kurde ja musze miec skarpetki, spie w nich nawet w upaly bo mam wiecznie zimne stopy!!!!:-)
Wczoraj wskoczylismy na 20 tydzien ciazy :-) polowa za nami :-)

reklama
Ta ta o w domu wszystko sie samo zrobi. Rezygnujez z okien umyje tylko balkonowe. W poniedziałek resztę umyje i od razu firanki wypiorę.

Pati jest dziś wściekły chyba przez pogodę, złośnik dziś z niego straszny. Kto chce oddam na 5 minut?

Maron gratuluje. Teraz to już z górki!

Martolinka trzymam kciuki:-)

Do góry