reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Mam nadzieję,że uda mi się dotrzymać dbam o siebie jak tylko mogę nawet zrezygnowałam z mojej ukochanej pracy :) Maluszki są jednojajowe. A w rodzinie były przypadki bliźniaków m.in ja i moja siostra czy moja mama i moja ciocia ;) Boję się jakiekolwiek ciuszki kupować chociaż bardzo mi się podobają,bo boję się znów rozczarowania...

Ostatnia edycja:
magic no to bylo duze prawdopodobienstwo, ze tez bedziesz miec blizniaki:-D
nie denerwuj sie nie mysl za duzo, blizniaki to jakby nie bylo sa obciazone wczesniactwem, ale spokojnie. Moze jak masz chec to kup pare ubranek, moze mimowolnie pozytywnie Cie to nastawi.
Ciesz sie ciaza i nie mysl za wiele.

Magic - podobno dziedziczne w rodzinie są bliźniaki dwujajowe, bo to oznacza skłonności genetyczne do produkowania dwóch jajeczek w jednym cyklu. Ciąża bliźniacza jednojajowa nie jest dziedziczna, bo to czysty przypadek podczas podziału komórki.

magic no to bylo duze prawdopodobienstwo, ze tez bedziesz miec blizniaki:-D
nie denerwuj sie nie mysl za duzo, blizniaki to jakby nie bylo sa obciazone wczesniactwem, ale spokojnie. Moze jak masz chec to kup pare ubranek, moze mimowolnie pozytywnie Cie to nastawi.
Ciesz sie ciaza i nie mysl za wiele.

bardzo bym chciała,ale poprzednie 2 ciąże były nieudane :( tym razem musi się udać! mam taki cel! w końcu wszystko poświęciłam pracę na razie,którą bardzo lubiłam, wyjazdy,imprezki, zero alkoholu, zero papierosów.
wiem,wiem same z moją siostrą urodziłyśmy się w 32 tc.

Magic - podobno dziedziczne w rodzinie są bliźniaki dwujajowe, bo to oznacza skłonności genetyczne do produkowania dwóch jajeczek w jednym cyklu. Ciąża bliźniacza jednojajowa nie jest dziedziczna, bo to czysty przypadek podczas podziału komórki.

tyle iż moja mama jest ze swoją siostrą bliźniaczką jednojajową, moja siostra ze mną również, jakaś tam rodzina ze strony babci również rodzi bliźniaki jednojajowe a nie dwu. jeszcze nie było przypadki ciąży dwujajowej tylko ciągle jednojajowa. a i u mojego męża w rodzinie również był przypadek ciąży bliźniaczej jednojajowej. niby mówią,że to nie jest dziedziczne a może jednak? znaczy się ja wiem,że tutaj to,że w rodzinie mojego męża występowały bliźniaki nie ma najmniejszego znaczenia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry