reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Mi dzis skorcze dokuczaja... Mam nadzieje, ze to nic zlego:/

Na pewno nic złego sie nie dzieje.. Może weź no spe?

JA jednak ten test zrobie jutro rano, najwyżej bedzie negatywny wynik, trudno, jak coś to powtórze. Ponoć pre test wykrywa 6 dni po zapłodnieniu, czyli skoro miałam teoretycznie owu 3 września, to ok 9-10 września by już wykrył, ale że w to nie wierze to jutro już będzie 2 razy tyle dni od ewentualnego zapłodnienia i może wykryje, a jak nie to nie, bez łaski ;D I tak prędzej czy później wyjdzie czy jestem w ciązy hehe ;P A z ciekawości zrobie..

reklama
Robiłam sobie to: Płodnością i płcią rządzi Księżyc

I wyszło mi, że 2 września miałam księżycowe dni płodne, czyli się w miarę pokrywają skoro ja mniej więcej mogłam teoretycznie mieć owu od 2 do 4 wrzesnia.. ;)

Kalendarz dni plodnych w roku 2011 (czas letni od 27 III do 30 X)
I II III IV V VI VII VIII IX X X XI XII
10 Po 8 Wt 10 Cz 9 So 8 Ni 7 Wt 6 Sr 4 Cz 2 Pi 2 Ni 31 Po 30 Sr 29 Cz
2:46 23:34 17:56 9:41 20:31 3:57 9:13 13:51 19:29 3:29 13:48 4:43 22:53
F Ryb M Bar F Byk M Bli F Rak M Lew F Pan M Wag F Sko M Str F Koz M Wod F Ryb
42 12 43 12 43 12 42 13 39 15 36 19 32 22 28 26 25 30 22 32 21 34 21 34 21 33​

Znowu patrząc na wykaz z 2009 roku to Olivci by musiało nie być bo akurat wtedy według faz księżyca byłam niepłodna.. Więc w to nie wierze ;]

Ale poczytac mozna ;)

Ostatnia edycja:

Na pewno nic złego sie nie dzieje.. Może weź no spe?

JA jednak ten test zrobie jutro rano, najwyżej bedzie negatywny wynik, trudno, jak coś to powtórze. Ponoć pre test wykrywa 6 dni po zapłodnieniu, czyli skoro miałam teoretycznie owu 3 września, to ok 9-10 września by już wykrył, ale że w to nie wierze to jutro już będzie 2 razy tyle dni od ewentualnego zapłodnienia i może wykryje, a jak nie to nie, bez łaski ;D I tak prędzej czy później wyjdzie czy jestem w ciązy hehe ;P A z ciekawości zrobie..

Nie moge wziac Nospy, bo w UK w ogole jej nie ma, a leki rozkurczowe lekarz daje tylko na recepte. Niestety tutaj w ciazy nie dostane lekow rozkurczowych w tym kraju:/

Trzymam kciuki za dwie krechy. Wydaje mi sie, ze to jednak jest raczej 6dni przed okresem niz 6 dni po zaplodnieniu... 6 dni po zaplodnieniu hcg sie jeszcze nie wydziela, bo jajo sie zagniezdza dopiero 7 dni po zaplodnieniu. Dopiero po zagniezdzeniu jajo kosmowka wydziela hcg.

Ostatnia edycja:
Nie mkge wziac Nosoy, bo w UK w ogole jest nie ma, a leki rozkurczowe lekarz daje tylko na recepte. Niestety tutaj w ciazy nie dostane lekow rozkurczowych w tym kraju:/

Trzymam kciuki za dwie krechy. Wydaje mi sie, ze to jest raczej 6dni przed okresem niz 6 dni po zaplodnieniu... 6 dni po zaplodnieniu hcg sie jeszcze nie wydziela, bo jajo sie zagniezdza dopiero 7 dni po zaplodnieniu. Dopiero po zagniezdzeniu jajo kosmowka wydziela hcg.

Wiem, dużo czytałam ;) ale tak z ciekawości zrobie ;)

A magnez? Też jest dobry na skurcze..

Magnez mowisz... A sprawdze. Teraz jest ok, wczesniej mnie troche meczylo. Niekoniecznie bolesne skorcze, ale meczace. Mam nadzieje, ze powoli, powoli beda ustepowaly.

A jednak kusi tescik hihi szybko rob i pisz ja zyche 2 duze krechy :tak:
Bunny-A co to za wrozby one na necie sa ????
Trina-tez Gratuluje 17 tyg i szybko do 40:-)
Martwy-Czesc ,Ja na wykresach patrze owul:tak:, zrob test ciazowy jak sa obawy;-)

No magnez magnez ;) Spróbuj, nie zaszkodzi.. A jak zrobisz zieloną kupke to znaczy że masz nie jeść magnezu bo masz go dość w organiźmie ;D Ale tak czy siak nie zaszkodzi :)

Ach, nie dziekuje zeby nie zapeszac, spróbuje zrobić tego testa, zobaczymy co pokarze ;P

No magnez magnez ;) Spróbuj, nie zaszkodzi.. A jak zrobisz zieloną kupke to znaczy że masz nie jeść magnezu bo masz go dość w organiźmie ;D Ale tak czy siak nie zaszkodzi :)

Ach, nie dziekuje zeby nie zapeszac, spróbuje zrobić tego testa, zobaczymy co pokarze ;P

Ja dzis juz 2 raz popoludniu spie po 3,po2 godziny eh a moze to ze o 6.00 wstaje , a w czasie urlopu 9.00 czasami 10.00 nie chce sobie wbijac :-D
http://fajnamama.pl/magnez-w-ciazy/

Ostatnia edycja:
reklama
martawy - ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc nie wiem jak to działa (tylko z teorii), a co do testu ciążowego, to prawda, jak jest za wcześnie zrobiony to i tak wynik będzie negatywny.
rozumiem ..
now alsnie dlatego wolalabym uniknac zbyt wczesnej decyzji o testowaniu .. wolalabym miec pewnosc w ktora strone to idzie ze wzgledu na nas - rodzicow jak i prace,zaraz bym poprosila o pewne zmiany :-)

Martwy-Czesc ,Ja na wykresach patrze owul:tak:, zrob test ciazowy jak sa obawy;-)
witam :-)
no widzisz kochana,problem w tym,ze nawet nie wiem,czy moge to odczytywac jako objawy bo przy pierwszej ciazy czulam sie tak rewelacyjnie ze szok..zero mdlosci,wymiotow czy czegokolwiek.. raz mialam zgage :-)

dziekuje za odpowiedzi ..

Do góry