reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Mi dzis skorcze dokuczaja... Mam nadzieje, ze to nic zlego:/

Na pewno nic złego sie nie dzieje.. Może weź no spe?

JA jednak ten test zrobie jutro rano, najwyżej bedzie negatywny wynik, trudno, jak coś to powtórze. Ponoć pre test wykrywa 6 dni po zapłodnieniu, czyli skoro miałam teoretycznie owu 3 września, to ok 9-10 września by już wykrył, ale że w to nie wierze to jutro już będzie 2 razy tyle dni od ewentualnego zapłodnienia i może wykryje, a jak nie to nie, bez łaski ;D I tak prędzej czy później wyjdzie czy jestem w ciązy hehe ;P A z ciekawości zrobie..

reklama
Robiłam sobie to: Płodnością i płcią rządzi Księżyc

I wyszło mi, że 2 września miałam księżycowe dni płodne, czyli się w miarę pokrywają skoro ja mniej więcej mogłam teoretycznie mieć owu od 2 do 4 wrzesnia.. ;)

Kalendarz dni plodnych w roku 2011 (czas letni od 27 III do 30 X)
I II III IV V VI VII VIII IX X X XI XII
10 Po 8 Wt 10 Cz 9 So 8 Ni 7 Wt 6 Sr 4 Cz 2 Pi 2 Ni 31 Po 30 Sr 29 Cz
2:46 23:34 17:56 9:41 20:31 3:57 9:13 13:51 19:29 3:29 13:48 4:43 22:53
F Ryb M Bar F Byk M Bli F Rak M Lew F Pan M Wag F Sko M Str F Koz M Wod F Ryb
42 12 43 12 43 12 42 13 39 15 36 19 32 22 28 26 25 30 22 32 21 34 21 34 21 33​

Znowu patrząc na wykaz z 2009 roku to Olivci by musiało nie być bo akurat wtedy według faz księżyca byłam niepłodna.. Więc w to nie wierze ;]

Ale poczytac mozna ;)

Ostatnia edycja:

Na pewno nic złego sie nie dzieje.. Może weź no spe?

JA jednak ten test zrobie jutro rano, najwyżej bedzie negatywny wynik, trudno, jak coś to powtórze. Ponoć pre test wykrywa 6 dni po zapłodnieniu, czyli skoro miałam teoretycznie owu 3 września, to ok 9-10 września by już wykrył, ale że w to nie wierze to jutro już będzie 2 razy tyle dni od ewentualnego zapłodnienia i może wykryje, a jak nie to nie, bez łaski ;D I tak prędzej czy później wyjdzie czy jestem w ciązy hehe ;P A z ciekawości zrobie..

Nie moge wziac Nospy, bo w UK w ogole jej nie ma, a leki rozkurczowe lekarz daje tylko na recepte. Niestety tutaj w ciazy nie dostane lekow rozkurczowych w tym kraju:/

Trzymam kciuki za dwie krechy. Wydaje mi sie, ze to jednak jest raczej 6dni przed okresem niz 6 dni po zaplodnieniu... 6 dni po zaplodnieniu hcg sie jeszcze nie wydziela, bo jajo sie zagniezdza dopiero 7 dni po zaplodnieniu. Dopiero po zagniezdzeniu jajo kosmowka wydziela hcg.

Ostatnia edycja:
Nie mkge wziac Nosoy, bo w UK w ogole jest nie ma, a leki rozkurczowe lekarz daje tylko na recepte. Niestety tutaj w ciazy nie dostane lekow rozkurczowych w tym kraju:/

Trzymam kciuki za dwie krechy. Wydaje mi sie, ze to jest raczej 6dni przed okresem niz 6 dni po zaplodnieniu... 6 dni po zaplodnieniu hcg sie jeszcze nie wydziela, bo jajo sie zagniezdza dopiero 7 dni po zaplodnieniu. Dopiero po zagniezdzeniu jajo kosmowka wydziela hcg.

Wiem, dużo czytałam ;) ale tak z ciekawości zrobie ;)

A magnez? Też jest dobry na skurcze..

Magnez mowisz... A sprawdze. Teraz jest ok, wczesniej mnie troche meczylo. Niekoniecznie bolesne skorcze, ale meczace. Mam nadzieje, ze powoli, powoli beda ustepowaly.

A jednak kusi tescik hihi szybko rob i pisz ja zyche 2 duze krechy :tak:
Bunny-A co to za wrozby one na necie sa ????
Trina-tez Gratuluje 17 tyg i szybko do 40:-)
Martwy-Czesc ,Ja na wykresach patrze owul:tak:, zrob test ciazowy jak sa obawy;-)

No magnez magnez ;) Spróbuj, nie zaszkodzi.. A jak zrobisz zieloną kupke to znaczy że masz nie jeść magnezu bo masz go dość w organiźmie ;D Ale tak czy siak nie zaszkodzi :)

Ach, nie dziekuje zeby nie zapeszac, spróbuje zrobić tego testa, zobaczymy co pokarze ;P

No magnez magnez ;) Spróbuj, nie zaszkodzi.. A jak zrobisz zieloną kupke to znaczy że masz nie jeść magnezu bo masz go dość w organiźmie ;D Ale tak czy siak nie zaszkodzi :)

Ach, nie dziekuje zeby nie zapeszac, spróbuje zrobić tego testa, zobaczymy co pokarze ;P

Ja dzis juz 2 raz popoludniu spie po 3,po2 godziny eh a moze to ze o 6.00 wstaje , a w czasie urlopu 9.00 czasami 10.00 nie chce sobie wbijac :-D
http://fajnamama.pl/magnez-w-ciazy/

Ostatnia edycja:
reklama
martawy - ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc nie wiem jak to działa (tylko z teorii), a co do testu ciążowego, to prawda, jak jest za wcześnie zrobiony to i tak wynik będzie negatywny.
rozumiem ..
now alsnie dlatego wolalabym uniknac zbyt wczesnej decyzji o testowaniu .. wolalabym miec pewnosc w ktora strone to idzie ze wzgledu na nas - rodzicow jak i prace,zaraz bym poprosila o pewne zmiany :-)

Martwy-Czesc ,Ja na wykresach patrze owul:tak:, zrob test ciazowy jak sa obawy;-)
witam :-)
no widzisz kochana,problem w tym,ze nawet nie wiem,czy moge to odczytywac jako objawy bo przy pierwszej ciazy czulam sie tak rewelacyjnie ze szok..zero mdlosci,wymiotow czy czegokolwiek.. raz mialam zgage :-)

dziekuje za odpowiedzi ..

Do góry