reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

No wiem wiem, zaczekam ;) Choć jak już mam ten test to nie wiem jak długo wytrzymam..

Kochane, a jak jest z tą szyjką w ciąży? Jest twarda i wysoko czy nisko, czy miękka i wysoko czy nisko?? Bo wszędzie pisze inaczej..

Ja ostatnio 22 sierpnia miałam nisko i twardą, a 23 rano dostałam @.. Więc sama nie wiem na czym to polega.. Pamiętam że sie cieszyłam bo myslałam ze taka szyjka jest na dzidzie.. A rano mi było przykro.. I w sumie nie wiem jaką miałam szyjke rano bo juz z tego wsyzstkiego tego nie sprawdzałam.

Musi byc wysoko i zamknieta. Co jest logiczna, bo dzidzia musi byc bezpieczna. A mierzysz temperature tez? Ja uzywam fertilityfriend.com, jest naprawde super i podaje Ci prawdopodobienstwo ciazy. Bardzo fajny serwis.

reklama
Musi byc wysoko i zamknieta. Co jest logiczna, bo dzidzia musi byc bezpieczna. A mierzysz temperature tez? Ja uzywam fertilityfriend.com, jest naprawde super i podaje Ci prawdopodobienstwo ciazy. Bardzo fajny serwis.

Nie bo termometr u rodziców zostawiłam i tak jakoś co tam jestem to zapominam go zabrać.. Hehe. A twarda czy rozpulchniona? Czy jakoś tak.. Ja mam wrażenie że jest rozpulchniona ale nawet nie jestem pewna czy "macałam" szyjke ;D Wiem że to mnie zabolało troche..

martawy - zrób sobie test ciążowy
robilam jeden ok 2 tyg temu .
napewno go powtorze..
chcialam sie tylko upewnic czy owu moga cos sugerowac .. nie chce zrobic testu za wczesnie..
jesli wykaze brak ciazy to ok,jak mowilam - nie spodziewam sie cucu w pierwszym msc ..
jesli testy owu moga sugerowac ciaze poprzez brak jakichkolwiek kresek to wstrzymam sie z testem ciazowym do weekendu lub nawet przyszlego tyg ,zeby wynik byl jak najbardziej wiarygodny ..

P.S dziekuje za odpowiedz :-)

Nie bo termometr u rodziców zostawiłam i tak jakoś co tam jestem to zapominam go zabrać.. Hehe. A twarda czy rozpulchniona? Czy jakoś tak.. Ja mam wrażenie że jest rozpulchniona ale nawet nie jestem pewna czy "macałam" szyjke ;D Wiem że to mnie zabolało troche..

Podobno ma byc miekka, ale kiedy szyjka ucieka do gory mieknie rozni sie w zaleznosci od kobiety. Czasem tuz przed dniem kolejnej @, a czasem troche pozniej.

Hello!
I już po usg, wszystko w porzadku, dzidzia waży 200 g i mierzy 13 cm. Nic jej między nogami jak na razie nie wyrosło, a nawet przez moment widziano wargi sromowe. Tak więc raczej dziewucha ale jednak ginka powiedziała, żeby poczekać jeszcze do połówkowego z potwierdzeniem. Poza tym mówiła, że wszystko się może zdarzyć, bo jest wołana nawet na porodówkę, żeby ustalić płeć noworodka, bo położne nie są pewne :-) na razie nastawiam się na małą Liliannę, za 3 tyg mam nadzieję potwierdzenie. Swoją droga gin nfz-owy już na genetycznym mówił, że wygląda mu na dziewczynę, więc teraz 2 raz to samo wyszło

Trina gratuluje dużej panny :-) .
Chodzisz do lekarza prywatnie i nfz?

Wiecie co zrobiłam sobie wróżbę ta ile sie dzieci bedzie miało za namowa bratowej. Zmieniła mi sie tak jak Rozczochranej . Przed ciąża pokazywało mi dziewczynka chłopiec i chłopiec a teraz pokazuje dziewczynka dziewczynka i dwóch chłopaków. Czy to znaczy ze to miała być dziewczynka i ona nadal jest przy mnie. Masakra

reklama
martawy - ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc nie wiem jak to działa (tylko z teorii), a co do testu ciążowego, to prawda, jak jest za wcześnie zrobiony to i tak wynik będzie negatywny.

Do góry