reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
martolinka nie :-) Mam na imie Anita :-)

to tak jak ja;-)

zanim wymyslilam obecne imie corki myslalam nad anniken

Izka to masz jeszcze pare dni do testowania;-)ja mialam 24 dniowy /+-dzien/ testa robilam 27 lub 28 dnia bo myslalam, ze mam cykl standardowy, potem juz widzialam, kiedy jednak owu mialam

Ostatnia edycja:
to tak jak ja;-)

zanim wymyslilam obecne imie corki myslalam nad anniken

Izka to masz jeszcze pare dni do testowania;-)ja mialam 24 dniowy /+-dzien/ testa robilam 27 lub 28 dnia bo myslalam, ze mam cykl standardowy, potem juz widzialam, kiedy jednak owu mialam

No wiem wiem, zaczekam ;) Choć jak już mam ten test to nie wiem jak długo wytrzymam..

Kochane, a jak jest z tą szyjką w ciąży? Jest twarda i wysoko czy nisko, czy miękka i wysoko czy nisko?? Bo wszędzie pisze inaczej..

Ja ostatnio 22 sierpnia miałam nisko i twardą, a 23 rano dostałam @.. Więc sama nie wiem na czym to polega.. Pamiętam że sie cieszyłam bo myslałam ze taka szyjka jest na dzidzie.. A rano mi było przykro.. I w sumie nie wiem jaką miałam szyjke rano bo juz z tego wsyzstkiego tego nie sprawdzałam.

Czesc Dziewczynki.. 5min temu dolaczylam do Waszego forum.. zupelnie nie moge sie na nim odnalesc :)
nie wiem gdzie moglabym zadac swoje pytanie i w ogole nie mam pojecia gdzie sie podlaczyc :)
po krotce,Mam na imie Marta , mam 25 lat i jestem szczesliwa mama niespelna 3 letniej coreczki Mai.
Razem z mezem staralismy sie o ciaze rok czasu po owczesnym poronieniu ( 14/16tc ) ..
Ostatnio zdecydowalismy sie,ze juz najwyzszy czas na rodzenstwo i zaczelismy starania.
Jestem 4msc po zastrzyku antykoncepcyjnym,wiec nie spodziewam sie cudu aczkolwiek jest kilka rzeczy,ktore nie daja mi spokoju ( choc zastrzyk dziala podobno do 80dni )
Biore tabletki dla kobiet starajacych sie ( kpl witamin - kwas foliowy itd ) ,nie zmienilam diety itd.
Od 10 dni robie codziennie testu owu .. niestety nie trafila mi sie podwojna kreseczka,tylko pojedyncze ale wczoraj i dzis nie pokazala sie nawet kontrolna ..
cykle mam niesamowicie nieregularne ( ost @ 8 sierpnia ) .. mam od ponad tyg metaliczny posmak w buzi,nie moge sie go pozbyc,czuje sie srednio jak wracam samochodem z pracy ( a pracuje do poznych godzin nocnych ) + nie moge sie wyspac w ogole .. zwykle starczalo mi 6-8h .. tym razem nawet 12 nie spelnia swojej roli ..
zastanawiam sie ,czy test owu moze mi sugerowac ewentualna ciaze poprzez brak nawet kreski kontrolnej ?
aha i ..wiem jak to jest z uplawami i sluzikami .. u mnie nie ma nic od dobrego tygodnia procz dziwnego uczucia jakbym chlusnela sobie tam z dwie lyzeczki oleju .. trudno mi to opisac ale rozumiem,ze sa specjalistki ktore moga mi cos podpowiedziec ? :) :) :)
pozdrawiam serecznie

reklama
martawy - zrób sobie test ciążowy, a jeśli wyjdzie negatywny to idź do lekarza, bo możesz mieć zaburzenia hormonalne.
Życzę jednak, żeby to było to pierwsze, powodzenia i w ogóle witaj!

Do góry