reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Alescie sie rozpisaly, maj gad:)

Bunny, tydzien to potwornie dlugo. Mozna sie doprowadzic do granic nie wiedzac co bedzie tyle czasu... Trzymaj sie dzielnie.

Dopisane: wlasnie zauwazylam Twoj post o poniedzialku. Nie martw sie kochana, wszystkie tu o Tobie mysla.

Jesli chodzi o roznice wieku, to mam brata o 14 lat mlodszego. Mamy jeszcze jednego brata, ktory jest od niego starszy o 11 i tak naprawde cale dziecinstwo spedzilam bijac sie z jednym a drugiego nianczylam przez caly nastoletni okres. Ja zawsze chcialam miec dzieci, wiec bron Boze mi to nie przeszkadzalo - pieluchy, karmienie, spacery, usypianie. Tylko umocnilo moj instynkt macierzynski, ale moja mama tak przyzwyczaila sie do tego, ze ja moge sie mlodym zajac, ze uzywala go jako szantaz np "chcesz sie wyprowadzic z domu, bo nie chcesz sie bratem zajmowac". Mysle, ze przez to moje relacje z mama sie rozpadly na ten czas. Mlody z kolei jest rozpuszczony jak panski bicz. Moja mama nigdy nie pracowala, wiec on jest jej calym swiatem. Problem pojawia sie teraz gdy on ma 11 lat i powoli woli robic swoje. Az strach sie bac, co bedzie jak sie wyprowadzi.
Na pewno zalezy od osoby, nie kazdy przypadek musi byc taki sam. Sa na pewno ludzie, ktorzy radza sobie z tym lepiej niz inni.

Ja sie jakos podlawo czuje. @ nie ma w ogole, ale boje sie nastawiac. Mam w torbie test na jutro, ale znajac zycie jak tylko na niego sikne, @ sie zacznie...

reklama
calogera - dokładnie, życie ucieka, a pracodawca.... zawsze sobie radzą, powodzenia!

Qcz - może nie, może jednak teścik będzie łaskawy!!! &&&&
A jak Twoje badania w Polsce????

Ostatnia edycja:
Katrina jak bylam ostatnim razem w PL nie udalo mi sie dostac do lekarza, a potem byla @. Jesli ten cykl bedzie bezowocny, to w poniedzialek ide do GP tutaj i bede blagac o wizyte w klinice. Oprocz tego chce meza zaciagnac na badania na grupy krwi, bo zadne z nas nie wie jakie mamy, a ciocia, ktora miala problem z nawykowymi poronienia powiedziala mi, ze ona miala z mezem problem w podgrupach. Dowiedziala sie dopiero po czwartym razie chyba, bo dopiero wtedy zrobili jej badania.
Wiem, ze moja grupa gdzies musi byc zapisana, bo mialam operacje poltora roku temu.
Zobaczymy. Mam nadzieje, ze sie zlituja tym razem i chociaz do ginekologa mnie wysla.

Bunny trzymaj sie

calogera no wlasnie starzejemy sie, co sobie uswiadomilam 2 lata temu, jak katrina napisala pracodawcy zawsze sobie daja rade

Qcz kiepsko tam macie z opieka:dry:wiesz, ale u mnie nie lepiej, sama wybralam sobie angielke jako lekarza wlasnego, bo po wczesniejszych doswiadczeniach z lokalnymi mialam dosc. A do niej jak ide to zawsze wystekam usg, dodatkowe badania i takie tam, czego zwykle nie moglam u poprzednich lekarzy wyegzekwowac. Wkurza mnie tylko, ze nie mam tu prywatnego laboratorium, ale moze to dobrze, bo co chwile bym cos sprawdzala.

No wlasnie, problemem tutaj jest brak opieki prywatnej. Nie ma takiej struktury, jak w PL, ze mozesz sobie zadzwonic do prywatnego ginekologa i isc tego samego dnia. Ewentualnie jeszcze jest prywatna opieka zdrowotna - BUPA i Simply Health. W sumie moze dobrze by bylo sie zastanowic nad czyms takim :/ M dostal nowa prace to moze bedzie nas teraz stac....

Zobaczymy, co mi GP powie w poniedzialek.

Bunny, tak mi wpadło do głowy, a nie mogłabyś zbadać sobie Beta HCG? potem drugi raz za dwa dni, jak będzie przyrastać, to powinno być dobrze. Przepraszam, dopiero pomyślałam. U mnie przy Michałku tak było, że późno był pęcherzyk, jednak Beta ładnie przyrastała, w szpitalu powiedzieli, że chyba pusty pęcherzyk, a 3 dni później mój lekarz powiedział, że serduszko bije i że wszystko jest na dobrej drodze, tylko płód był młodszy

Teraz pewnie juz wszystko jedno, bo musialaby zrobic badanie jutro, a kolejne w poniedzialek. A skoro ma wizyte, to moze lepiej sie nie denerwowac badaniami krwi? Sama nie wiem...

ja mimo, ze mam prywatnie, bardzo ograniczona do tego to i tak musze czekac w zaleznosci od specjalisty od 3 dni w gore. To samo stomatologia. Ale, wlasnie Qcz, jak jest jakas prywatna to czasem lepiej isc i zaplacic / to bardzo duzo kosztuje, wiem/, ale lepiej niz czasem pol roku uzerac sie o cokolwiek, warto jak czlowiekowi zalezy finanse poswiecic na to kosztem czegos

Mnie różnica wieku nie przeraża tym bardziej że mam 35 lat to jeszcze nie jestem taka stara niektóre dopiro zaczynają myśleć o dzieciach w tym wieku.
Moja córka wcześniej jak dla żartów wspominałam o rodzeństwie to się wypierała rękoma i nogami mówiła że nie chce a od 4 lat jak u taty urodziła się jej siostra to mi zaczęła truć co chwilkę że ona chce jeszcze rodzeństwo ode mnie, teraz jak jej powiedziałam że będziemy się starać to tak się ucieszyła że aż się popłakala.

Myślę że każdy ma jakieś swoje zdanie na ten temat a życie to i tak weryfikuje ja jeszcze rok temu nie myślałam w ogóle o dziecku...

Ja wczesniej nie szlam prywatnie, bo u nas obojga byl problem z praca i finanse nie pozwalaly:/ myslalam, ze w Pl sie prywatnie dostane, ale jak na zlosc nie wyszlo. Livastrid a skad dokladnie jestes? Kanada?

reklama
Do góry