reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
oj dana toc sobie narobilas, ale bedziesz pamietac te zdarzenie:-D wiesz ja w podrozy po na zupelnym zadupiu zrobilam sobie takie ciecie w palec, ze ono chyba naprawde powinno byc szyte. Piekna pamiatkowa szrame mam do dzisiaj i akurat do odkazania mialam wtedy tylko wodke;-)

To nie wynikało ze złej woli kogokolwiek. Po zastanowieniu dochodze do wniosku, ze te rzeczy wychodziły same z siebie. Ale ja nie chciałabym takiej sytuacji stworzyć mojemu dziecku.

wiesz ja sie zupelnie z tym zgodze. Zreszta juz kiedys pisalam, ze mi duza roznica wieku sie nie pasi. Ja to widze z perspektywy akurat starszego dziecka, ktore musialo zrozumiec wiele rzeczy i zajac sie bratem. Jako osoba po srednio udanym dziecinstwie przez to wlasnie, nie chce by wlasnie wyszlo samo z siebie cos podobnego u mnie. Dlatego dziecie chcialam szybko, pomijajac wlasny i ojca wiek i nienajlepszy stan zdrowia. Co do dziadkow to tak, ja juz sama bylam pozbawiona dziadkow z jednej strony / pomimo, ze mama mnie urodzila w wieku 24 lat, jej ojciec byl bardzo stary, babcia byla mloda, ale ktos zadbal o to by sobie nie zyla dluzej niz 24 lata.../, moj brat gdy sie urodzil to akurat pare dni po jego przyjsciu na swiat zmarl drugi dziadek, ostala sie ino babcia.

osobiscie wole jak maluchy sie tluka miedzy soba o zabawki, niz by jedno z nich dziecinstwa nie mialo

dana, ja jutro meza do lasu wysylam, niech w ramach reso grzybow mi nazbiera:-D

a wlasnie o glowie gosiulka zapomnialam. No ciaza pozbawia mnie pamieci. Sluchaj a Ty wzrok sprawdzalas? Moze Ci sie pogorszyl. Moze wlasnie od cisnienia albo z odwodnienia? Bylas dawno u dentysty?To, ze zab nie rwie, nie znaczy, ze cos sie nie dzieje

Ostatnia edycja:
Anastazja - witaj słońce :) Dawno cię nie czytałam. Ale to raczej moja wina, bo długo mnie nie było.

Raczej moja, bo Ja ostatnio się lenię :zawstydzona/y: po urlopie wypoczęta ? nabrałaś siły na listopad? ;-)
gosiulek - a co u Ciebie ze starankami ? kiedy testujesz?

skoro już mowa o różnicy wieku , to Ja mam 5 lat młodszego brata, a że będą w ciąży moja mama pochowała swojego męża a mojego ojca, to jak urodził się brat to musiałam dużo pomagać, i dzieciństwo wspominam jako opiekę nad młodszym bratem. Nie wiem czy to wina różnica wieku,płci czy charakteru , ale nigdy nie mogliśmy się dogadać, z kolei mój mąż ma młodszą siostrę o 4 lata i mają świetny kontakt, i trochę mi się marzy zeby starszy był syn a córeczka młodsza o maks 3 latka, no ale pomijając te wszystkie marzenia - Ja po prostu chcę mieć dziecko - zdrowe.
Trochę podniosło mi się ostatnio ciśnienie na koleżankę która jest w 21 tyg i była na USG i będzie synek, i jest zawiedziona bo chcę córeczkę ( wie że Ja straciłam dziecko ) i nie przyjmowała za żadne skarby tłumaczenia że ważne jest zdrowie a nie płeć. Sorry że się rozpisałam :zawstydzona/y:

Tak u okulisty byłam w środę.Wszystko w miarę ok. Zęby poleczone.Jest kostniak w zatoce szczękowej ale na razie nic z nim nie robimy.

Kiedy testuję? Myślę że we wtorek spróbuję.

Anastazja - wypoczęłam i czekam na listopad :) Czy to nie dziwne, że dni płodne prawdopodobnie wypadną mi właśnie na początek listopada, jeżeli nic się w moich cyklach nie pokiełbasi. Oj przydał by się urodzinowy prezent:) Mam urodzinki 16 listopada.

Ja się różnicą wieku rodzeństwa nie przejmuję. Mój syn miałby prawie 20 lat, gdyby w końcu się udało, więc dziecko chowało by się jak jedynak. Kuzynów, ciotek brak a babcie w wyśmienitej kondycji. Myślę, że damy radę :) Dodam, że mój syn 19-o letni ma prababcię, która zamiast coraz gorzej, czuje się coraz lepiej hihi.

a wiesz dlugo Cie gosiulek boli? Bo jak dlugo to wybralabym sie na Twoim miejscu na rezonans. Rezonans bez kontrastu nie szkodzi ewentualnej ciazy tylko halas moze byc upierdliwy
moze tylko pogoda zle na Ciebie wplywa, hmm

zjola w Twoim wypadku dziecko na pewno chowaloby sie jak jedynak, bo syn ma przeciez juz swoje zycie.

Anastazja - koleżance przejdzie. Na razie pewnie jest rozczarowana, ale z czasem się przestawi. Ja nie chciałam mieć w ogóle syna, marzyłam o córce. Jak się jednak okazało, że będzie Maciek, to trochę byłam rozczarowana. Ale teraz sprawdza się prawda o syneczkach mamusi ;-) nie wyobrażam sobie nie mieć syna. Maćko zakochany w mamie na zabój, z wzajemnością. Mój mały bohater już teraz stara się opiekować mamusią i stanowczo egzekwuje noszenie zakupów. Jakoże mój M zawsze marudzi jak na to nasze 5 piętro tacha zakupy, to może Maćko jako młodszy w przyszłości będzie go wyręczał ;-) Poza tym jak młody słyszy muzyczkę i chce ze mną tańczyć, jakieś takie głupie obrazki mi przed oczami stają jak to jest już dorosły i na swoim ślubie ze mną tańczy :-) Jakoś tak czuję że będę miała z nim dobry kontakt w przyszłości. To jednak zupełnie inna więź niż z córką.
Teraz chciałabym mieć córkę, w końcu mi tez się trochę przyjemności z zabawy lalkami a później latania na zakupy należy, ale jak będzie drugi chłopak, nie będzie rozpaczy. Przynajmniej Maciek będzie miał towarzysza zabaw.

zjola - no to Ja ze swojej strony mogę tylko życzyć i trzymać kciuki za prezent urodzinowy , a dziewczyny zrobią zrzutkę fluidów w listopadzie:-D Nie było Ci smutno jako jedynaczce?;-)
calogera - co u Ciebie ? dawno Cię nie widziałam ( ale to moja wina :-D)

reklama
zjola no ja do jedynakow nic nie mam:-D jak sie czegos nie ma to tylko udowadnia, ze mozna sobie bez tego smialo zyc bez zadnego uszczerbku
i tak by mialo Twoje kolejne dziecko
mnie chodzilo o taka roznice miedzy dziecmi gdy te starsze jeszcze jest dzieckiem a nie doroslym

suwaczek z boboseksami jest dobry:-D

wiecie, ja przy pierwszym dziecku w ogole nie zakladalam, ze cos moze byc z nim nie tak i koniecznie chcialam chlopca i plakalam, jak okazal sie dziewczynka

przy tej ciazy milo by bylo miec chlopca do pary, ale juz pozniej myslalam, ze mogloby sobie byc tym czym chce, bo raczej wole urodzic dziecko normalne i w terminie.

ja akurat nie mysle nad tym kto ma jakie priotytety, bo dla kazdego beda inne w zaleznosci w jakiej sytuacji sie znajduje

Do góry