reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

tak, z im nizszej sie startuje tym potem lepiej

w poprzedniej? przytylam 28 kg, bynajmniej zarejestrowana taka waga w papierach, mysle, ze wazylam 30, bo tydzien przed porodem postanowilam sie nie wazyc:-D

teraz mam 8 kg na plusie

reklama
Liv , ale jestes juz na półmetku więc jak dla mnie wynik super;-) choć znam i takie co 6 kg przytyją przez cała ciąże....
poczekaj niech no mała zacznie biegać to i Ty troche "sportu"posmakujesz :p

wiesz, ostatnio na polmetku byly 4 kg, ale wtedy po gorach chodzilam, teraz mam problem, bo za duzo ruszac sie nie moge przez reke, nie mam jak malej do wozka wsadzic by wyjsc na spacer, wieczorami wychodze, jedyne moje pocieszenie, to takie, ze nie pozeram kublow z lodami i to, ze nie mam ochoty na slodycze

Livastrid jak jest w Norwegii z badaniami kiedy pierwsze usg itd? mnie narazie kazali przyjsc w 6 tyg. na badanie moczu a potem w 8 na badanie u ogolnego ale naprawde nie wiem na czym ono bedzie polegac:confused:

Hej!

Przede wszystkim dziękuje za wsparcie i ciepłe słowa, wiem, kiedyś się nam wszystkim uda i nie ma zmiłuj :) Mi juz o wiele lepiej niz bylo, usmiech malej + troska narzeczonego swoje zrobiły, no i jeszcze tu tak "cieplutko" :) Dziękuje, naprawde. Jestem zawzietą osobą, nie wiem ile to potrwa ale mi sie uda, i wiem że Wam również! &&&

Tak poza tym nie mam żadnych dolegliwości ciazowych ani nic sobie nie wkrecam, ale @ mi sie juz skonczyla.. ;/ Dziwne bo jak przyszła rano 23, wczoraj (24.08) juz było tylko plamienie, a dzis do poludnia troszke sluzu leciutko podbarwionego, tak wyglądał jak kawa z mlekiem.. Teraz juz nic nie ma. Czym to może byc spowodowane? Jakies zaburzenia hormonalne?? Dodam że przy moim schorzeniu (endometrioza) miesiaczka powinna byc obfita i bolesna a tymczasem brzuch bolał raptem 10 minut a @ byla jaka byla.. Moze wcale nie mam tej choroby, moze sie lekarz pomylił?

wiesz Iza z endo to w ogole ciezka sprawa i wielu lekarzy ma z jej rozpoznawaniem problem. Ja endo nie mam, a zawsze mam niagare o bolu nie wspomne, bo nawet porod mnie tak nie bolal. Moze zaburzenia hormonalne, musisz wszystko sprawdzic a moze warto mimowolnie bete zrobic. Domowy test moze byc nieprzydatny. Wierze, ze szybko zajdziesz w ciaze:tak:

Justynaj, mam kolezanke w szwecji i u niej inaczej wyglada opieka niz u mnie, wiec z Toba moze byc podobnie. W n panstwowe usg jest tylko polowkowym, pierwsza wizyta w 10-12 tyg i tak co miesiac.
Na ogolnym pewnie zmierza cisnienie, wage, pobiora krew do badan, moze zapytaja o watpliwosci Twoje. Nie zdziw sie jak zapytaja czy chcesz dziecko, bo chyba w danii tez z aborcja nie ma problemu. Nie wiem czy bad. ginekologiczne bedziesz miec, u mnie nie robia w ciazy, chyba, ze dawno temu cytologia byla to pobieraja wymaz. Pewnie sa dunskie fora ciazowe, wiec jak masz watpliwosci zawsze zapytac tam mozesz. Jest pismo Gravid dla ciezarnych, chyba kwartalnik, musialabys sama zobaczyc;-)

tu masz mamy z danii, pewnie one wiedza o wiele wiecej
https://www.babyboom.pl/forum/rodzinki-zza-granicy-f41/mamy-w-danii-29756/

Ostatnia edycja:
Iza a byłaś u innego lekarza ? Warto sie sie przebadać ale moze tak za kilka dni to przy okazji moze powie kiedy będzie owu. . I moze nie mów ze inny lekarz stwierdził u Ciebie ta chorobę. Dopiero sie odezwij jak nic nie zauważy.

Wika przykro mi!!! Za to będziesz mogła bawić sie na całego podczas wesela.

reklama
t

maron Ty sie ciesz, ze masz niskie

niestety zbyt niskie tez nie jest dobre :confused: ale coz taka juz moja natura, poki czuje sie swietnie to chyba jest wszytko ok :-)
Juz teraz wiem co mialy na mysli niektore z was piszac ze II trymestr ciazy jest najpiekniejszy :-) powiem Wam, ze od lat nie czulam sie tak rewelacyjnie :-D owszem dokuczaja mi wieczorami bole w krzyzach ale juz coraz mniej i coraz rzadziej :-) a tak to git majonez :-D
Przyszly mi dzis rzeczy wyprawkowe :tak::-D ekspresowo

Do góry