reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

O witaj Lotka:-)a siostrzyczka nie może być?

Gosiu, niby moze ;-)
ale ja juz wprawiona w obsluge chlopczyka, a tak to od nowa sie uczyc ;-) heheh
no i beda mieszkali w jednym pokoiku, to chyba lepiej by dwaj chlopcy byli....ale tak sobie moge gdybac, i tak decyzja nalezy do przyszlej fasolki ;-)

reklama
Gosiulek jeszcze nie jestem ,dopiero od tego miesiąca się staramy, tak bym chciała żeby jak najszybciej się udało...

Córę mam z poprzedniego małżeństwa a obecny mąż ma 14letniego syna z poprzedniego małżeństwa, jesteśmy razem 6 lat z czego 2 małżeństwem i teraz brakuje nam jeszcze wspólnego:)

Iza ja lipiec ale też RACZEK:-D

Gosiulek jeszcze nie jestem ,dopiero od tego miesiąca się staramy, tak bym chciała żeby jak najszybciej się udało...

Córę mam z poprzedniego małżeństwa a obecny mąż ma 14letniego syna z poprzedniego małżeństwa, jesteśmy razem 6 lat z czego 2 małżeństwem i teraz brakuje nam jeszcze wspólnego:)

Iza ja lipiec ale też RACZEK:-D
Oj fakt przydałoby się wspólne dzieciątko.Tego z całego serca życzę.Pozostałym staraczkom również:-)

Lotka i Gosia witajcie!

Martolinka no ja też miałam plan dawać Patiemu MM do dwóch lat ale co zrobić.

Wika jak poszłam po receptę i pielęgniarka mówi mi ze to ostatnia. To sie spytałam dlaczego a ona mi na to bo tak lekarka zarządziła. I koniec rozmowy bo sobie poszła. Opakowań mam jeszcze na 9 tygodni.

Lelek pati je jogurty ser biały i topiny. Z mlekiem krowim miał tylko kontakt właśnie w naleśnikach i serniku. Budyniu nie lubi. Twój pije teraz inne mleko modyfikowane?
Lelek współczuje takich uroków ciąży. A powiedz przestałaś krwawić?

Truskawcia Ty mi sie przydasz :-):-):-) . Wiesz moze gdzie jest alergolog w Turku? Bo w Kole nie ma.

Wiecie co ja juz przez to mleko to zgupiałam . Przez chwilą koleżanka mi mówi jak przeszła z mm na kartonowe z biedronki :szok: . Jej mała miała 9 miesięcy. Zaczęła jej gotować mleko z 4 łyżkami cukru. Po ostygnieciu wkładała do lodówki. A jak mała chciała mleko to jej w mikrofali podgrzewała. A teraz mała ma 2 lata i juz jej mleka nie gotuje tylko słodzi i lekko podgrzewa w mikrofali :szok: . I tak siedzę i myślę albo ja jestem prze wrażliwiona i aż za bardzo chucham na Patiego albo ona jest głupia.

Bunny daj spokoj, ja uwazam że na wszystko jest odpowiedni czas, wiadomo, ze nie żyję ksiązkowo ale uwazam ze zbyt wczesne wprowadzenie niektorych pokarmow jest przegieciem. Moja kuzynka daje krowie polrocznemu dziecku i nic mu nie jest ale drugie by sie wykonczylo, a na pewno moj Milosz

juz nie krwawie

Ostatnia edycja:
Lelek to dobrze . Cieszę sie bardzo.

Wiesz mleko które ma datę ważności ponad rok musi mieć w sobie mnóstwo chemii . Jak juz bym miała zacząć dawać mleko dziecku to takie ważne 3 dni a juz nie wspomnę od takiej dobrze żywieniej krówki. Ale masz rację na Patiego to też za wcześnie. Trzeba będzie na lewo kombinować recepty.

chodzilo mi zeby sie nie przejmowac jak ktos wprowadza krowie 9 miesiecznemu dziecku a Ty swojemu 1.5 rocznemu jeszcze nie, matki zazwyczaj wpowadzaja kolo 2 roku zycia, pediatrzy zas krzycza zeby dawac dopiero kolo 3. Mysle ze najwazniejsza jest matczyna intuicja i rozsadek kiedy mozna juz zaczac podawac. W naszym przypadku kiedy maluchy mieli skaze lepiej zrobic to pozniej

Hej .

Zaraz z Patim lecimy do apteki. Ale test zrobie jutro a jak wytrzymam to w czwartek. Bo szkoda wydawać kasę na testy skoro i tak to wredna @ przyjedzie . Nie wierzę ze to mówię ale tego sie trzymam. :p

reklama
Dziewczynki mam pytanie . Jak przechodziłyście z mleka modyfikowanego na mleko krowie? Pati pije nutramigen. Skaza mu minęła na szczęście. Mleko jest refundowane do dwóch lat. Ale mi w ośrodku powiedzieli ze więcej recept nie dostanę. Musiałbym iść do alergologa a on z kolej mi tego mleka nie przepisze bo nie ma alergi. A szkoda bo to mleczko dobrze wpływa na Patiego brzuszek. Mleczko pije dwa razy o 6 i przed snem kaszkę
Ja bym jeszcze nie przechodziła na krowie bo skaza może wrócić...u nas tak było ze kilka miesięcy spokoju i wróciła i znów kilka miesięcy na diecie bezmlecznej a teraz Jula pije 3 opakowanie zwykłego bebilonu i jest ok, ale bardzo ostrożnie do tego podchodzę. A zupy je ze śmietaną, trochę jogurtu dostanie.

Do góry