reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Lazurek - witaj kochana, mam nadzieje, że u ciebie z dnia na dzień coraz lepiej:-)czuje sie w tym tygodniu duzo lepiej, tak jakbym w ciązy nie była, jedynie co mi o niej przypomina to głod co 2h. Jak powiedziałam, że musze kupić bułki na drogę to mama po co ci a ja, ze wałowkę muszę miec bo mnie ssie co 2h. teraz tylko wstaje od razu sniadanko. smieje sie ze w zakopcu to bede miala wałówkę w plecaku, bez tego ani rusz:)

trina - a co bys chciała synka czy córcię:)

chciałabym córcię, tak do pary, żebym mogła się lalkami pobawić, bo mój M już sie spełnia w kolejkach i samochodach zdalnie sterowanych, a ja? za moich czasów takich zabawek jak teraz nie było :sorry: a tak na serio to najważniejsze żeby byo zdrowe. Córcia fajna, ale nawet jak chłop bedzie, to przynajmniej Macko bedzie miał towarzysza zabaw, a my wiecej kasy w portfelu ;-)
a co do jedzenia mam tak samo :zawstydzona/y: zawsze w pracy jadłam jakies śniadanko i to ok. 10, a teraz pierwsze co robie po wstaniu to kanapki, tak mnie po nocy ssie. No i też musze mieć pod reką żarełko. Jedyne co dobre, to pochłaniam często, ale w mniejszych porcjach.
rozczochrana - co ja sie bedę powtarzać, masz talent :tak:
wika - i jak dziś? kaca nie ma? ;-) zobaczysz bedzie z tego majowa fasola :tak: ja na przykład jestem sylwestrowe dziecko. Mama mi zawsze mówiła, że myslała, że nic z tego nie bedzie, bo po pijaku robiona byłam, a tu jak widać wyszło im ;-)

Młody dziś miał małą wpadke rano. Nie do końca sie chyba obudził i posiusiał. Prawie sie popłakał mój mały bohater jak mi pokazywał co zrobił. Strasznie sie wstydził, choc my nigdy go nie zawstydzalismy w tym temacie, raczej jak w gacie robił to mówilismy, że trudno i żeby nastepnym razem wołał. to taka pierwsza nocna wpadka od miesiąca chyba. Choć i przedwczoraj i przed przedwczoraj cioci na placu zabaw nawalił kupsko w gatki :-) no ale ciocia to taka mało obrotna jest, wiec pewnie nie wysadziła go przed wyjściem, a później nie pytała.
A tak poza tym, to mam coraz wiekszego stresa i coraz bardziej szkoda mi mlodego, z okazji coraz realniejszego rodzeństwa. Mój mały biedaczek, cycus mamusi, bedzie sie musiał podzielić rodzicami. nie wiem jak on to zniesie :-(

reklama
DZień dobry:tak:
zmykamy zaraz z mlodym na spacer,bede tez dzwonic do gina kiedy mam sie u niego zameldowac:-D
wika i jak kacyk jest?;-)
Rozczochrana dziekuje za nagrania :tak: baaardzo mi sie podoba

TRina ja jeszcze nie mysle o tym jak Antek zareaguje na rodzenstwo , bo nie czuje sie jeszcze ciazowo i to taki odległy teemat

Witajcie:-D

Rozczochrana super głosik:tak:

Wika i co jest kacyk???

Trina pewnie każda mama się zastanawia jak pierwsze dziecko będzie reagowało na rodzeństwo, ale nie będzie źle:tak:

Ja odliczam dni, bo za tydzień jadę na długi weekend na wieś do rodziny koło Jarocina i już doczekać się nie mogę, bo zawsze to jakaś odskocznia i odpoczynek:-D mam nadzieję, że Wacek wróci do tej pory i pojedziemy razem:-)

to i ja sie witam
nocka kiepska. Nie spałam od 2. Krwawiłam 2 raz w tym tyg. Eh. Wiecej stresu niz radosci z tej ciązy:( musze sie tu powyżalać bo w domu to mam wrażenie, że bokiem to ulatuje.
dopiero 15 tydzien a kuńca nie widać...niech czas szybciej leci :(

wika sama bym chlupnęła lampkę na pocieszenie

Marcia, ojej a nie probowalas skontaktowac sie z lekarzem??
rozczochrana masz talent :-) w ogole kocham ta piosenke :-)
Ja jeszcze w szlafroku pomykam, ale zaraz sie ubieram bo szkoda dnia :-) niestety musze dzis do pracy jechac po wyplate :wściekła/y: i zobaczyc sie z kierowniczka :no:

hej :))

hehehe, głowa nie boli/ na szczęscie :-D:-D ale powiem Wam, ze naprawdę mam słaba głowę :szok::szok: po dwóch kieliszkach miałam dosc!:-D

Trina, czy będzie z tego fasolka, się zobaczy... ale wątpię bo to nie te dni:no:
Martolinka, i jak?? Na kiedy wizyta u gina??

Marciaa, a co ginek na te Twoje krwawienia?? Już 15 tydzień!!! Jeszcze chwilka będzie półmetek a ppotem to już z górki :) Masz jakieś przeczucia co do płci??

Maron, nie denerwuj się z powodu kierowniczi!!! Nie warto!!!!

Igor usnął, a ja biorę się za obiad...

wika dzieki sprobuje :-) mam nadzieje, ze S. wroci z pracy na czas i pojedziemy razem :-) obok mojej pracy jest ogromny sklep na ponad 200 metrach kwadratowych z akcesoriami dla dzieci, wszystko tam jest :-) wiec chcialam troche poszperac poogladac a moze i nawet kupic :-D

tez mysle co na obiad i chyba zrobie brokuly na ryzu zapiekane z cammembertem i dodam do tego zapiekanego mintaja :-) znalazlam ten przepis na necie ( tylko bez ryby) i jakos tak smakowicie brzmi, ze postaram sie dzis zrobic :-)

Maron, ojjj widzę, że dopada Cię gorączka zakupów dla Maluszka:-D achhh uwielbiam kupować ciuszki, zabawki dla Igora.... czesto nawet jest tak, ze jadę do galerii z zamiarem zakupu czegoś dla mnie... a wracam z kolejną rzeczą dla Igora:-D

brokuły na ryżu zapiekane z cammembertem!! Hmmmm , daj no przepis bo brzmi smakowicie:tak:

Wika gin zaprasza mnie do siebie za tygodnie :tak: mam nadzieje , ze bedzie ok , bo troche sie denerwuje. Mam zbyt bujna wyobraznie
Marciaa a lekarz co na te plamienia? bierzesz lutke? duphaston?
Maron powodzenia podczas spotkania z kierowniczka

reklama
Kobietki, potrzebuję eksperta od storczyków....

Mój M. przyjechał na chwilkę do domu, patrze przez okno co on niesie, a ten w ręce trzyma przepięknego storczyka, ot takiego:

Zobacz załącznik 378661

Ale ja się na kwiatach nie znam :no::no: Pomóżcie, jak sie pieleęgnuje takiego storczyka???? , nie chciałałabym zeby podzielił smutny los swojego kolegi z tamtego roku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Martolinka, nie schizuj!!!!!!!!!! wszystko będzie oki :)

Do góry