reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

no widzisz a dla mnie ciasto to największa słabość szczególnie wszelkiego rodzaju serniki :( Tylke czemu kalorie z tych słodkosci nie ida w cycki tylko w biodra ??

Jeśli spróbujesz naleśniczków to nie zdziw się że ciasto wyjdzie bardzo płynne- takie ma być. I uwazaj bo na patelni wychodz bardzo cieniutkie i czasami ja sama mam problem zeby je przewócić ku radości męża który może wyjade te porwane :)
W przepisie sa 2 jajka ale ostatnio rodzinka na mnie naskoczyla ze to strasznie duzo jak na nalesnikowe ciasto i ze wystarczy jedno jajko. Wiec jak chcesz to mozesz sprobowac z ich mniejsza ilościa.

achh az sie głodna zrobiłam a w pracy tylko ciastka z wczorajszej imprezy urodzinowej mojej szefowej a zarazem mamy :)

Pozdrawiam

jak sie skusze to ci powiem czy wyszly czy nie;p;p;p

reklama
jeszcze @ nie mam ale pod warunkiem, że torbiel mi znowu nie urosła na lewym jajniku to przyjdzie dziś albo jutro

no to kto następny zmienia termin starań ??

ilonka-mam nadzieje,że @ spokojnie przyjdzie wtedy kiedy ma być ;-)Ja tez własnie czekam na @, powinna być dzisiaj albo jutro, wczoraj zaczełm plamić i już sie ucieszyłam że ładnie @ przyjedzie w terminie a tu dzisiaj znowu sucho, zadnego bolu jajników...nie wiem gdzie @ uciekła...:crazy:

Co do staranke to ja juz pierwsza probe przesunelam z kwietnia na grudzien:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:)
Widzę mam troszkę do czytania...:)))
Wczoraj miałam mieć wolne ale jednak skusiłam się iść do pracy a do południa jakoś czasu brakowało.
Dziś mam wolne odpocznę i troszkę posiedzę z wami:)

Miłego dnia wam życzę :tak:

ilonka-mam nadzieje,że @ spokojnie przyjdzie wtedy kiedy ma być ;-)Ja tez własnie czekam na @, powinna być dzisiaj albo jutro, wczoraj zaczełm plamić i już sie ucieszyłam że ładnie @ przyjedzie w terminie a tu dzisiaj znowu sucho, zadnego bolu jajników...nie wiem gdzie @ uciekła...:crazy:

Co do staranke to ja juz pierwsza probe przesunelam z kwietnia na grudzien:-)
ja ostatni cykl miałam 25 dniowy więc myślałam, że i teraz tak będzie, ale choinka coś czuję, że torbiel mam na jajniku lewym bo jajnik kłuje mnie cholernie, boję się bo w lutym miałam 4cm i jeśli faktycznie zaczęły się pojawiać to nie wiem jak będzie ze staraniami, czy w ogóle można jak są torbiele :( mam małego dołka

Misia ogromne gratulacje:-) super teraz trzymaj kcuki za nas, normalnie Ci już zazdroszczę;-)
Daffodill dziekuje za zyczenia dla Milenki, szybko zleciały te 4 lata:-)

A co do kalorii to mi niestety tez idzie w dół niestety, najbardziej w uda:wściekła/y: zamiast w biust bo na gorze to by mi się przydało tłuszczu :-D

Gotuje pyszną dietetyczną pomidorówkę mniammm coś mnie ostatnio na zupy bierze, a slodyczy staram się wystrzegać, chociaż naleśniki uwielbiam

Dziewczyny Kochane jestescie i Was nie opuszcze!!:happy: Bede wam zdawac relacje i wspierac:happy:

Co do suwaczka to tak... Ostatnia @ mialam 23 lipca ale staranka zaczelismy jakos 8- 10 sierpnia:happy: Betka wskazuje na 3-4 tydzien... Ja osobiscie czuje, ze to 4 mam duzo objawow. M.in mam juz cieniutka linie pod pepkiem:happy:
Obliczcie mi Kochane:happy:

szybko masz kreske. mi dlugoi sie nie pojawiala jakos w 6 miesiacu dopiero.. ale za to po porodzie do dzis jeszcze delikatnie ja widac.... nie wiem czy wam tez ale mi np otoczku sutkow zrobily sie bardzo cemne teraz juz sa normalne. wloski takie delikatne sa na skorze mi teraz one wypadaja hehe mozna mnie oskubac jak kurczaka.
wlosy wypadaja garsciami i w ogole. wszystko to od niedawna!

Daffodill mi po porodzie też włosy zaczęły wypadać:(

Misia policz termin od daty ostatniej miesiączki i już:)
...a więc jeżeli ostatnia @ była 23 lipca to termin porodu wychodzi na 26 kwietnia a aktualnie jesteś w 4 tygodniu:)

Mogę się mylić wiadomo ale tak wylicza mi kalkulator:)

reklama
Misia- mnie ginka tłumaczyła jak wyznaczyć datę porodu. I tak: od ostatniej daty miesiączki odejmujesz 3 miesiącde i dodajesz 7 dni. A więc u Ciebie to byłby 30 kwiecień, wg moich obliczeń :))

Daffodill- mnie kreska na brzuchu wyskorzyła koło 4 miesiąca i też delikatną mam ją do teraz :) Włosy mi wypadały STRASZNIE!!!!!! Zaczęło się koło 3 miesięcy po porodzie i trwało ok. 2 miesięcy. Wypadały garściami!!!!!!! teraz już jest ok. Co do otoczki wokół sutków, to u mnie się nie zmieniła. :)

Mikusia- Sto latek dla Milenki :))

Agnieszka- miłego odpoczynku dzisiaj :))To gorliwa z Ciebie pracownica, że zamiast wolnego wybrałaś wczoraj pracę :))

Ilonka- to nieciekawie z tymi torbielami. Wybierz sie do ginki, zeby ewentualnie podleczyć się do czasu staranek:)
Ja miałam iść pod koniec sierpnia do mojej ginki z nadżerką i jakoś nie miałam czasu, ale muszę się zmobilizować i się wkrótce wybrać. Bo chciałabym do marca mieć już zielone światełko na staranka :))

A tak wogóle to Was witam :))

W końcu weekend !!!!!! Jak wróciłam do pracy, to dosłownie na nic nie mam czasu!!!!!!
I zaczęły mi się dni płodne, szkoda, że do staranek jeszzce trochę, bo tak to musimy teraz trochę uważać :((

Do góry