reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Wiesz Justys tak sobie pomyślałam,że może nie będę w tym miesiącu brać żadnych wiesiołków,lnu,nie będę leżeć z nogami w górze jak jakiś czubek,nie zrobię testu owulacyjnego choć zawsze robiłam.Po prostu się poprzytulamy wtedy gdy będziemy mieć ochotę a jak nic z tego nie wyjdzie to w następnym miesiącu pomyślę co z tym zrobić.Trochę luzu mi się przyda bo taie nakręcanie się od kilku miesięcy w temacie starań źle mi robi,zdecydowanie:-(Chyba się skupię na szukaniu pracy.Ten miesiąc to nie wieczność,mogę sobie dać trochę luzu a może właśnie mi to dobrze zrobi bo będę zajęta szukaniem pracy to nie będę myśleć i się nakręcać.

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Dziewczynki ja podejrzewam,że jest w nas jakaś bariera psychiczna. Za bardzo chcemy tej ciąży i pewnie dlatego mamy wciąż z tym kłopoty. :-(
Kinga jutro z samego rana daj znać bo umieramy z ciekawości.
Maggie a jak u Ciebie Kochanie? Robiłaś test? Daj znać jak tam.
Buziaki i trzymam za Was mocno kciuki!

Wiesz Justys tak sobie pomyślałam,że może nie będę w tym miesiącu brać żadnych wiesiołków,lnu,nie będę leżeć z nogami w górze jak jakiś czubek,nie zrobię testu owulacyjnego choć zawsze robiłam.Po prostu się poprzytulamy wtedy gdy będziemy mieć ochotę a jak nic z tego nie wyjdzie to w następnym miesiącu pomyślę co z tym zrobić.Trochę luzu mi się przyda bo taie nakręcanie się od kilku miesięcy w temacie starań źle mi robi,zdecydowanie:-(Chyba się skupię na szukaniu pracy.Ten miesiąc to nie wieczność,mogę sobie dać trochę luzu a może właśnie mi to dobrze zrobi bo będę zajęta szukaniem pracy to nie będę myśleć i się nakręcać.
masz racje!ja tez juz wyluzowalam i nie mysle ciagle o fasolce choc to nielatwe,odpuscilam,uda sie to sie uda moze jak przestaniemy o tym myslec to bedzie inaczej...

Czesc Dziewczyny..

Byłam dziś na monitoringu.. tak czekałam na owulke tak czekałam i w tym cyklu na pewno sie nie doczekam już.. pęcherzyk sie cofnął i ma 7mm.. w przyszlym cyklu mam zrobić FSH LH testosteron prolaktyne w 3-5dc i progesteron w 23-25dc.. w oparciu o moje 30dniowe cykle.. prezentu pod choinke nie będzie czekam cierpliwie na @ i z nowym cyklem zaczynamy nowe starania.. chyba kupie testy owu.. chociaz dzis lekarz dał mi ulotke kliniki, która zajmuje sie niepłodnością.. nie powiedział, że mam już się tam udać, ale się z tym zapoznać.. jeśli wyniki wyjdą zle to zapewne mam sie oswoic z myślą, że cieżko będzie i przemyślec ta klinikę.. juz chodzą mi po głowie myśli na temat pieska zamiast dziecka..

ile sie juz staracie nektarynko?,dziwne mi jest bardzo,ze juz dal Ci ta ulotke przeciez jakies niedobory hormonow idzie leczyc normalnie,a nie w klinice leczenia nieplodnosci,ja tez mialam cykle nieregularne tez niby zerowe szanse na dzidzie,a zaszlam od razu w ciaze z tym,ze nie do konca sie udalo,bo stracilam fasolke w 6 tygodniu ale w ciaze zaszlam,a lekarz mowil napewno pani bedzie miala trudnosci,pozniej zmienilam lekarza,bo w sumie przez tego pierwszego stracilam moja dzidzie za duzo stresow mnie kosztowal ten lekarz teraz mam nowego lekarza nowe nadzieje i musze zaczac sie starac tak bardziej;)bo z powietrza sie fasolki nie biora:),glowa do gory nektarynko bedzie dobrze!!!

ja tak zrobilam i zaszlam w koncu w 32 chyba cyklu staran (juz nie chce mi sie liczyc) i akurat przez przypadek bo nie bylo wogole przytulanek poza jedna i to z tesknoty bo M wrocil z delegacji a dwa zylam praca ktora wlasnie rzucilam i mialam zaczac nowa i o niczym innym nie moglam myslec :-) a po przytulankach wstalam do kuchni, wc, lazienki sie umyc troszku zadnych nog itp :tak:a z praca zwlekalam 2 lata by zostawic w cholere z uwagi na fasoline i mam teraz i fasolke i nowa prace a wlsciwie to juz je nie mam bo pewnie umowy nei dostane :-)

ile sie juz staracie nektarynko?,dziwne mi jest bardzo,ze juz dal Ci ta ulotke przeciez jakies niedobory hormonow idzie leczyc normalnie,a nie w klinice leczenia nieplodnosci,ja tez mialam cykle nieregularne tez niby zerowe szanse na dzidzie,a zaszlam od razu w ciaze z tym,ze nie do konca sie udalo,bo stracilam fasolke w 6 tygodniu ale w ciaze zaszlam,a lekarz mowil napewno pani bedzie miala trudnosci,pozniej zmienilam lekarza,bo w sumie przez tego pierwszego stracilam moja dzidzie za duzo stresow mnie kosztowal ten lekarz teraz mam nowego lekarza nowe nadzieje i musze zaczac sie starac tak bardziej;)bo z powietrza sie fasolki nie biora:),glowa do gory nektarynko bedzie dobrze!!!

bedzie dobrze Justys :-) dzieki za opis pod zdjatkiem :-) sam fakt ze zaszlas w ciaze znaczy ze mozesz i ze zolnierzyki sa sprawne a to juz bardzo duzo.

teraz to byl 10 cykl.. ulotke dał w sumie gdybym chciala sie zapoznac.. ale nie musze jeszcze oswajac sie z ta myśla.. u nas jest problem po obu stronach.. tzn maz ma slabe nasienie a u mnie wychodzi na to ze cykle bezowulacyjne.. ale ktory to bezowulacyjny na pewno 2 ale moze wiecej.. nie mam pewnosci bo ostatnie dwa mialam moitorowane.. dlatego tez tylko o tych wiem.. poki co w przyszlym cykluide na badania hormonow zaniose mu wyniki i zobaczymy co dalej.. mąz ma teraz isc do swojego lekarza.. odnosnie nasienia i zobaczymy co bedzie dalej.. oczywiscie nie mowie nie.. kobiety miewaja na 12 cykli 1-2 bezowulacyjne.. teraz bralam clo i nie doszlo do pekniecia pecherzyka a byl w srode w 15 dc 18mm a dzis 7mm (20dc)

reklama
cześć kobietki!
długo tu nie zaglądałam ...
my niestety musieliśmy sie ten miesiac wstrzymać ze starankami... niestety jakieś bakterie sie przywlekły i biore gynalgin, a prędzej jakis antybiotyk...
Z badan krwi wyszeła mi prolaktyna za wysoka i musze brać bromergon... Gin twierdzi, ze moze przez to nie mogłam zajść w ciąże :-( i wsciekam sie, bo poprzednia gin mogła mnie od razu wysłać na badania i nie musiałabym tak cierpieć każdego miesiaca :wściekła/y:
Miłego dnia życze !!

Do góry