reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Pytałam się o to wywoływanie ze względu na to iż ja tez nadal nie mam @ a to już dziś 44 dzień ale mi zapewne nie bedzie chciał ginekolog wywołąć ze względu na to że zawsze miałam długie cykle a teraz po porodzie pewnie będzie rekordowo długi i jak u coś przepisać skoro tak naprawde nie wiadomo jaki on będzie długi...
Kinius następnym razem damy rade i spotkamy się w pażdziernikówkach czy jakoś to się odmienia :dry: damy radę trzymam za nas kciuki i wieżę że się uda, baaaa musi :tak::-D

Kroptusia a kiedy pochwaliłaś się rodzinie mówiąc o ciąży?

Mezowi powiedzialam dopiero dzien przed sylwestrem bo chcialam miec potwierdzenie od lekarza i wymyslec fajny sposob by mu powiedziec :-) ale to czekanie i ukrywanie sie bylo makabra bo z dnia na dzien stawalam sie coraz bardziej podejrzliwa, piwko bezalkoholowe, papierosek "nie", zamiast drinka kakao wieczorem, mega apetyt, poranne pobudki (a ja spioch i zawsze do poludnia), zaczelam po 20 padac, zasypiac w dzien itd itp :-)

w tym cyklu mimo że przytulanki co dwa dni chyba nie trafiliśmy... dwa tygodnie przed miesiączką zazwyczaj jest owulka więc dokładnie w święta u rodziny grrrrrrrr... ciężko o prokreację w pokoju razem z matką i bratem :D najbardziej mnie denerwuje że wszystkie wokół "wpadają" a jak ktoś się stara to nie wychodzi.. to niesprawiedliwe:wściekła/y:

Przytulanki ok jak co 2 dzien ale to nie znaczy ze od razu jest ciaza, my sie staralismy 3 lata niby zdrowi (M problemy jak byl chlopcem i ze niby bezplodny) i udalo sie bez ingerencji lekow i lekarzy w cyklu gdzie tylko raz sie przytulalismy, raz jedyny 18dc i wystarczylo jak ma byc to bedzie :-) poprostu wg statystyk nawet zdrowa para ma chyba 40% szans na zaciazenie czy jakos tak czytalam bo sie sklada na to mnostwo czynnikow ktore wszystkie musza sie zgrac...Dlatego mi 1 gin powiedzial ze do roku probowac potem do niego bo duzo par zachodzi w 2,5,7 cyklu itd

reklama
Bardzo mi przykro :( A ile Ci ta beta wyszla :(?? moze owu sie mocno przesunela sama nie wiem ... ciezko teraz juz powiedziec. Ale usg jest dobre, wyjasni wszystko nie zeby Cie nakrecac ale slyszalam ze dziewczyny dostawaly na wywolanie, czekaly, szly do innego i bylo cos widac....nim wezmiesz lepiej idz jeszcze na to usg a ile ta beta
no własnie... dlatego chce być pewna na 100% bo jak narazie nie jestem do puki @ nei ma. zrobie usg i wtedy zdecyduje
dziekuje Ci :)
beta wyszła 1

Do góry