reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

WITAJCIE DZIŚ KOCHANE, NASKROBAŁYŚCIE OD RANA AŻ SIĘ ZACZYTAŁAM :tak: JA COŚ DZIŚ OD RANA KICHAM, ALE MIKSTURE ODRAZU W POSTACI HERBATKI Z MIODEM I AMOLKIEM TRZASNEŁAM I MOZE POMOŻE HEHE.
U MNIE 16DC I TAK SAMO SIĘ CZUJE DZIŚ JAK WCZORAJ. OD 1 DC DO DZIŚ NIE ZAOBSERWOWAŁAM PŁODNEGO ŚLUZU I JUŻ NIE WIEM CO MAM MYŚLEĆ... IDE JUTRO NA 11:00 DO GIN I ZDAM WAM RELACJE, A WIECZORKIEM JESZCZE DO WAS ZAJRZE BO TERAZ CZEKA NA MNIE NO WŁAŚNIE PRACA....

J@god@
jak tam obsługa CD playera Twojego malca??? To widze, że u Was było zaje****** zimno, u nas z rana było -12 masz dobrego s. :-)

katya25
wciąga BB jak cholera, ja tak się wciągłam teraz, że jak z min 3 razy dziennie nie usiąde na BB to jestem emocjonalnie chora.... wiem wiem, wariacja :-)

smartka tak tak ja też słyszałam, że paracetamolu i aspirynowych lekó nu nu!!! Jedynie takie homoepatyczne, ale wiesz lekarze wiedzą najlepiej....

Kinga85 czekam na wieści, jak tam wizyta u GIN??? Trzymam kciukasy!!!!!!! :-)

LauraOna witaj kochana, na ile będziemy mogły to Ci napewno pomożemy, mówie za siebie i za koleżanki, bo one są naprawdę kochane i każdemu pomogą!!!

Justys84 ja doskonale wiem jak to z męzem jest, u mnie padały pytania, a czemu tak no ale jak Ty to liczysz, a kiedy bedziesz już mogła... szok 1000 pytań do he he
Trzymam kciuki aby teścik wyszedł z dwiema II

maggie_f
ja na naszczęście w to zimno dziś wychodzić nie musze, tylko z ciepłego pokoju patrze za okno i widze zmie, ale jutro za to do pani gin :-)

Madziaas witaj i serdeczne gratulacje, nie ma co się bac głowa do góry i pozytywne myślenie!!! :-)

adusia27 witaj, nie martw się wkońcu Ci się uda, a z naszą pomocą napewno, są tu na forum super dziewczyny i daja wiele cennych rad, sama się o tym przekonałam !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja na razie zrobilam jeden test i to dopiero dzisiaj rano,dzis mam 4 dzien spoznienia tak ze mysle,ze jakbym zafasolkowala to by test wyszedl z dwoma krechami,a byla niestety tylko jedna:-(,poczekam,po jutrze powtorze test,no i bede musiala sie wybrac do gina co to ze mna jest ale to dopiero w poniedzialek

kinga85 daj znac co u ciebie ??

Justys84 pamiętaj, że testy nie dają 100% pewności, najlepiej jak dalej będzie Ci się spóźniać do gina idź i myśle że powie Ci czy tak czy nie, ale mimo wszystko trzymam kciuki :-)

ninonka dzieki za slowa otuchy,no i za trzymanie kciukow do lekarza sie wybiore ale niestety dopiero w poniedzialek chyba,ze @ to nie ale jak na razie to nie czuje zeby miala przyjsc,zawsze juz na tydzien przed boli mnie strasznie brzuch,a teraz nic,cisza:),no ale jak sie teraz nie udalo to trzeba probowac i moze za miesiac juz beda te dwie kreseczki:)

witam gorące nowe staraczki... LauraOna, Madzias - serdeczne gratulacje,
Ja byłam wczoraj u gina w Medicower ( mam pakiet z pracy) w Wawie. Zlecił mi badania krwi i usg. Tak aby sprawdzić co tam u mnie się dzieje. Ale powiem wam, że jakiś dziwny był ten facet. Nic mi nie chciał powiedzieć co i jak. Nie był wogóle skory do jakichkolwiek pogadanek, rad itp.:(( wyszłam rozczarowana takim podejściem. Nie wiem już do kogo chodzić w tym Medicowerze bo za darmo ale jacyś tacy niemili. Może znacie kogoś?
ps. nadal szukam dobrego gina prywatnie. Będę wdzięczna za namiary.

No moja historia jest dluga i zawila ale od decyzji do pozytywnego testu ciazowego na ktory wogole nie liczylam (mozesz sobie poczytac moje wczesniejsze posty) to dokladnie 2 lata i 10mc i stalo sie to dopiero wtedy jak moim zyciem zawladna meeeega stres zwiazany ze zmiana pracy i zylam tylko tym co dzien nerwy, trzesawka, placz, bo w pracy mobing i wykorzystywanie, wiec przestalam (naczy nie bylam w stanie o niczym innym myslec) myslec o dzidzi, przytulanek nie bylo poza 1 na caly mc jak M wrocil z delegacji a ja steskniona zrozpaczona...i potem zaczelam dopiero kalkulowac ze cos nie teges...Spokojnie wiem ze Tobie wydaje sie wiecznosc ale sa pary co latami probuja kolejne swieta i nic kolejny rok i nic, mc i nic nic i nic ... a probowalismy w sumie na rozne sposoby i luz i tempka z wykresami wsio :-)
I wtedy gdy na nic nie liczylam i to 4-5 dni przed @ zrobilam sobie z nudow test ale owu wyszedl lepszy niz jak robilam w dniu owulacji wczesniej wiec cos mi nie gralo, zrobilam wiec ciazowy i wyszla blada kreska a ptoem sie juz potoczylo, na 2 dzien juz lepsza krecha potem beta dodatnia i 3 dni przed terminem @ poszlam do gina i 5 tydz ale wiesz mi ze sie wyczekalam za wszystkie czasy a co po drodze przeszlam to moje bo i choroba mojej mamy co zmarla na raka, choroba dziecka i szpitale i moj guz, operacja, szpial ciagle cos...az dostalam na wigilie najcudowniejszy prezent czyli bete 100 3 dni przed terminem @ :)
Kroptusiu
ogromne brawa dla Ciebie ...
Jestem pełna podziwu .. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok.
Pozdrowionka i do nastepnego tutaj na forum.

Witam wszystkie Panie w 2009 na pewno pieknym i szczesliwym roku :tak:
Nie jestem tu nowa, ale tez nie grzeje tu miejsca zbyt dlugo. Mam 27 lat, mieszkamy z Mezem w Anglii.
Pojawilam sie tu w grudniu, podczas naszych pierwszych spontanicznych staranek.;-) Wtedy nie wyszlo. Wytlumaczylam to sobie ostrym przeziebieniem i oslabieniem organizmu jakie dopadlo mnie zaraz po owulacji.
22.grudnia bylam u ginekologa, ktory podczas badania usg zauwazyl pecherzyk. Stwierdzil, ze owulacja nastapi za 2-3 dni. W tym czasie mielismy tez przytulanki. :-) Teraz jestem w 27 dniu zazwyczaj 30 dniowego cyklu.Czuje sie ok. Przez kilka dni mialam obolale i powiekszone piersi. Dzis jest lepiej. Dwa dni temu zrobilam test- wyszedl negatywnie. Byc moze jednak zrobiony byl zbyt wczesnie.Nie wiem. Zobaczymy. Jesli sie udalo w tym cyklu, to bedzie to Bozonarodzeniowy Dzidzius.Jesli nie to mamy jeszcze duuuzo czasu, a staranka sa przeciez taaaaakie przyjemne.

Nie widze tu zbyt wiele staraczek z 2008. Czyzby tylu z Wam sie udalo? Czy jest tu moze Kropeczka?

Wszystkim Wam i kazdej z Osobna zycze Szczesliwego Nowego Roku , spelenienia marzen i duuuuzo milosci, bo przeciez ona najwazniejsza. :-)

KOBITKI U MNIE SZOK, POPATRZYŁAM NA TERMOMETR I BYŁO -12, ZA 15-20 MIN POPATRZYŁAM ZA OKNO A TAM JAK BY MGŁA, JA NA TERMOMETR A TAM -21 SZOK BO W CIĄGU ZALEDWIE PÓŁ GODZINKI TEMP. SPADŁA JAK CHOLERCIA!
ZIMNO BRRRR, CAŁY CZAS GRZEJE SIĘ PRZY PIECYKU.
:tak::tak::tak::tak::tak:

Justys84 kochana wrzuć na luzik nie przejmuj się tym, będzie dobrze zobaczysz, a to nawet dobrze że nie czujesz objawów @ może jesteś na dobrej drodze :-) Pisz na bierząco nam co u Ciebie, POWODZONKA:tak:

karo85 mój mąż jako z pracy też ma taką pakietówkę na leczenie w MEDICOWERZE ale w Ząbkowicach i ja jako żona mojego małżonka hehe też mam jakieś prawa do leczenia się w tamtejszej placówce, ale nie korzystam bo włąśnie tak jak mówisz podchodza do człowieka materialnie, nie jesteś prywatnie to Cie traktują jak... aż brak słów. Poszukaj kochana lepiej jakiegoś lekarza który da Ci poczuci bezpieczeństwa, że będziesz mogła mu zaufać i będziesz mogła z nim pogadać, bo ten co u niego byłaś to chyba jakaś pomyłka medyczna... szok!:szok::szok::szok::szok:

Beti1975 kochana wkońcu się pokazałaś, myślałam że uciekłaś na dobre!!! :-:)-:)-(

reklama
Do góry