reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

kochana wygląda mi to na sączenie wód płodowych ale nie jestem na 100% pewna:sorry:powąchaj wkładke bo wody mają taki słodkawy zapach:tak:nie stresuj się jak by co to dzwoń do ginekologa:tak:

nie strasz kobieto bo i tak mam juz wiele stresow...nic takiego nie czuje wiem ze kiedys ktos cos mowil o takich testach paskach ze sie jakos tam zabarwiaja eh....dzwonilam poki co poza zasiegiem bo mowil ze wyjezdza gdzies na sympozjum bedzie wieczorem...a jakby to jedkak wody to jest na to sposob by to zatrzymac czy co?? bo na skurcze i jak sie zacznie porod to sa zastrzyki i jest szansa a wody...brrrr poki co leze i czekam

reklama
nie strasz kobieto bo i tak mam juz wiele stresow...nic takiego nie czuje wiem ze kiedys ktos cos mowil o takich testach paskach ze sie jakos tam zabarwiaja eh....dzwonilam poki co poza zasiegiem bo mowil ze wyjezdza gdzies na sympozjum bedzie wieczorem...a jakby to jedkak wody to jest na to sposob by to zatrzymac czy co?? bo na skurcze i jak sie zacznie porod to sa zastrzyki i jest szansa a wody...brrrr poki co leze i czekam

kochana przepraszam że strasze ale lepiej dmuchac na zimne:tak:no i jak się sączą wody to niestety nie ma na to rady i lepiej jechać do szpitala bo jak dzidzia będzie miała za mało wód to wiesz kochana jak to się może skonczyć po prostu się szykuje poród ale to nie jest 100% pewne że ci się one sączą może popuszczasz a nie wiesz o tym bo wiesz przy tak wysokiej ciąży to też jest możliwe:tak:

A powiedz mi jeszcze czy ci czop odchodzi już dla przypomnienia powiem że to taki galaretkowaty śluz podbarwiony krwią:eek:bo jak tak to niestety nie ma rady będzie sie zbliżał poród możliwe że to wszystko powoduje to że miałaś tak ostatnio skurcze:sorry:ale mam nadzieję że jeszcze dzidzxia poczeka bo pamiętaj to nie jest powiedziane że skończy się już u ciebie porodem ale dla przypomienia warto powiedzieć:tak:wszystko na spokojnie obserwuj:tak:

A powiedz mi jeszcze czy ci czop odchodzi już dla przypomnienia powiem że to taki galaretkowaty śluz podbarwiony krwią:eek:bo jak tak to niestety nie ma rady będzie sie zbliżał poród możliwe że to wszystko powoduje to że miałaś tak ostatnio skurcze:sorry:ale mam nadzieję że jeszcze dzidzxia poczeka bo pamiętaj to nie jest powiedziane że skończy się już u ciebie porodem ale dla przypomienia warto powiedzieć:tak:wszystko na spokojnie obserwuj:tak:

Czop odpokac nie....w 1 ciazy pekl pecherz i wsio poszlo czop itp....teraz nie...i nie popuszczam choc wiem ze to sie zdarza ... ale to na lezaco mi lecialo jak @...i jak chodze cos no nic zadzwonie zobacze to dopiero 29 tydzien za wczesnie na porod :-(

Czop odpokac nie....w 1 ciazy pekl pecherz i wsio poszlo czop itp....teraz nie...i nie popuszczam choc wiem ze to sie zdarza ... ale to na lezaco mi lecialo jak @...i jak chodze cos no nic zadzwonie zobacze to dopiero 29 tydzien za wczesnie na porod :-(

wiem ze sie zamartwiasz i fakt jest szybko na poród ale kochana twój poród bedzie i tak szybszy niz jak to bywa w 40 tc już masz takie skurcze a to niestety powoduje szybciej poród:sorry:ale dobrze że czop jeszcze nie odszedł to jest plus:tak:a jak tak d łuzej bedzie sie sączyć to musisz się skontaktować ze szpitalem lub ginekologiem bo za dużo tez nie można pozwolić aby wyleciało bo dzidzia w wodach musi być:tak:

wiem ze sie zamartwiasz i fakt jest szybko na poród ale kochana twój poród bedzie i tak szybszy niz jak to bywa w 40 tc już masz takie skurcze a to niestety powoduje szybciej poród:sorry:ale dobrze że czop jeszcze nie odszedł to jest plus:tak:a jak tak d łuzej bedzie sie sączyć to musisz się skontaktować ze szpitalem lub ginekologiem bo za dużo tez nie można pozwolić aby wyleciało bo dzidzia w wodach musi być:tak:

Wiem wiem ... gin ciagle mowil oby ten 32-35 tydzien...a dwa poobserwuje...bo moze to uplawy choc sama nie wiem w koncu biore na nie tabletki...Ale dzieki za odpowiedz, wystraszylam sie wizja porodu teraz

Kroptusiu ja też się nie znam ale myślę, że musisz jak najszybciej złapać gina i jego się poradzić. Trzymaj się Myszko!

Madziaas

moze Ty mi pomozesz badz inne dziewczyny co maja juz dzieci???
: jak rozpoznac czy uplawy to uplawy a nie wody plodowe :-( od 3 dni mam takie jakby "uplawy" ale to wyglada jak woda :-( czesto uczucie jakbym dostala okres np dzis lezalam rano i czuje jak mi leci (sorry) jak przy okresie lece do lazienki a to przezroczyste cos, teraz to samo, musze nosic wkladki bo wygladam jakbym sie posikala i spodnie mialam centralnie mokre duuuuuza plama, przed chwila szlam i znow to uczucie jakby cos wycieklo i to sporo i sie martwie...mialam juz uplawy, bralam Netamecyne czy jakos tak ale wygladaly biale, bialo-wodniste....da sie jakos sprawdzic czy to wody?? Kiedys cos slyszalam o jakis paseczkach ktore przy wodach sie inaczej zabarwiaja :-(??? a jak nie to dzwonie do gina sama nie wiem
Kroptusiu kochana ja też nie chce Cie straszyć.Szperałam w takiej mojej książce i wyczytałam: Przedwczesne pęknięcie błon płodowych może nastąpić nawet kilka tyg.przed porodem.Objawy: Sączenie lub wyciekanie płynu,odpoływanie jest większe gdy ciężarna znajduje sie w pozycji leżącej.Płyn ma odczyn zasadowy i przypomina wyglądem mocz

reklama
Do góry