ola81
Mój Aniołek 31.03.2009
black-opal gratulację
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej Girls,
:-):-):-)
gosia - Gratuluje fasoleczki
przyszła_mamusia - Gratulacje z Okazji pracy - super - jeszcze tylko obrona ale skoro praca taka świetna to pójdzie jak po maśle
Black Opal - witaj Kierownico wśród nas Gratki.
patrysia - super że maluszek tak się ładnie ogarnał
A ja dziś byłam a właściwie byliśmy na usg. Wszystko ok, przezierność 1.5, wszystko na swoim miejscu. :-) Ale miałam niezły ubaw bo tatuś był obecny i tak się wpatrywał w ten monitor i wzdychał i och i ach. :-):-):-) Dzidzia ma już 49 mm i wyszło że to już 11 tygodni i 5 dni :-) - czyli jest tydzień starsza. No i prawie padłam bo lekarz super, wszystko tłumaczył, pokazywał - rewelka - aż w pewnym momencie po rozmowie o płci (trochę za wcześnie ale...) patrzy na fasole a ta nogi rozłożyła i lekarz: takiej wielkiej łechtaczki to ja jeszcze nie widziałem - to siusiak - więc chłopak na 80%. Kurcze, ale niezłe przeżycie. Na początku mały spał i miał rączki złożone jakby się modlił, a potem zaczeliśmy go budzić i jak zaczął fikać to mi szczęka opadła. Wkleje wieczorkiem albo jutro fotki bo troche padnięta jestem - za dużo emocji. :-)
HELLO:-)
Kochane jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka szczęśliwagin powiedział że bardzo ładnie się unormowało że zapisał ostatnie dwa opakowania dupka i mam go brac teraz 2 razy po 1 tabletcewidziałam serduszko pięknie biło iiii hehe tam na zdjęciu po prawej stronie(troche niewyraźne)ruszało się maleństwo jak kijankai wiecie co aż mi głupio ale łezki mi poleciało jak widziałam to aż gin tak tez się uśmiechnął i powiedział że jest z czego się cieszyć bo zdrowo bije serduszko:-):-):-)ach teraz jestem spokojnahehe ale serduszkowanie jeszcze trzeba odłożyća to zdjątko mojego maleństwa 8 tydzień
Hej Girls,
:-):-):-)
A ja dziś byłam a właściwie byliśmy na usg. Wszystko ok, przezierność 1.5, wszystko na swoim miejscu. :-) Ale miałam niezły ubaw bo tatuś był obecny i tak się wpatrywał w ten monitor i wzdychał i och i ach. :-):-):-) Dzidzia ma już 49 mm i wyszło że to już 11 tygodni i 5 dni :-) - czyli jest tydzień starsza. No i prawie padłam bo lekarz super, wszystko tłumaczył, pokazywał - rewelka - aż w pewnym momencie po rozmowie o płci (trochę za wcześnie ale...) patrzy na fasole a ta nogi rozłożyła i lekarz: takiej wielkiej łechtaczki to ja jeszcze nie widziałem - to siusiak - więc chłopak na 80%. Kurcze, ale niezłe przeżycie. Na początku mały spał i miał rączki złożone jakby się modlił, a potem zaczeliśmy go budzić i jak zaczął fikać to mi szczęka opadła. Wkleje wieczorkiem albo jutro fotki bo troche padnięta jestem - za dużo emocji. :-)
No to ciekawe czy płeć się potwierdzi . P.s. co to ta przezierność??
Coś czuję że się potwierdzi. Kroptusia dobrze napisała - ta przezierność karkowa pomaga wykluczyć wady u dziecka - zespół downa, toureta itp. (niestety nie na 100%, chyba 90%) - jeżeli wyjdzie za duża to robi się poprostu dodatkowe badania. Tylko nie wiem czy norma jest do 2.5 czy 3.5. Wiele zależy od tc. A robi się ją między 11 a 13 wygodniem z tego co mi lekarka powidziała. No i sprawdza się też właśnie czy jest kość nosowa.No to ciekawe czy płeć się potwierdzi . P.s. co to ta przezierność??
No to super wieści - mam nadzieję że przytulanki będą owocne. :-)Maggie super wiesci.. gratulacje..
Wróciłam od gina.. pęchęrzyk pękł.. zapytałam o endomertrium bo powiedzialam ze cos tam czytałam ale nie wiem dokladnie co i jak.. powiedzial ze endo dobre... prawidłowe.. pokazał ciałko żółte.. rzekłabym, że to jakaś plama na monitorze no ale niech mu bedzie.. jak mówi to pewnie tak jest.. podejrzewa ze owu byla w niedziele, kiedy tempka zakłócona.. a ja ze w poniedzialek.. no ale nie bede go utwierdzac ze sie myli.. zreszta sama nie wiem kiedy.. ale obstawiam ze w poniedzialek do dzis skok..
Witajcie dziewczynki - kiedys do Was pisalam a potem utknelam na "watpliwosciach..." ale nie zapomnialam o was i vzasem podczytywalam... co pomniektore pewnie przeczytaly wczoraj ze po zrobieniu testu wyszly piekne II