reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

pytalam sie lekarza jak to jest ze skokiem tempki bo skok tempki to wyzszy progesteron, progesteron jest produkowany przez cialko zolte a potem przez chyba łożysko.. i moze byc tez tak ze jest skok tempki a nie ma owulacji.. tylko poprzez onitoring to mozna zobaczyc.. ale to zadko sie zdarza..

cytat:
"Czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka, dlatego też testy na progesteron w drugiej fazie cyklu mogą nie wykazywać nieprawidłowości, a w przypadku mierzenia temperatury podstawowej ciała obserwuje się hipertermię. "

wychodzi na to ze czasem jest wyzsza tempka a brok owulacji

reklama
@ jest. Dostałam po godzinie od powrotu z bety. mój cykl wyniósł więc 56 dni.
Masakra! Mogłabym mieć taki 28 dniowy to by było zawsze szybciej nie?? A tak to tyle czasu trzeba czekać żeby móc się dowiedzieć czy jest ciąża czy nie ma i w ogóle :sorry:
Teraz rozumiem dlaczego zrobilas dzis bete-to moze jednak u Ciebie psychika zadzialala, bo jak sie dowiedzialas, ze nie ma fasolki to od razu przyszla @ :tak:

Nektarynka-bardzo dziekuje. Chcialam tylko sprawdzic, czy mam ogolnie owulacje (w ostatnim cyklu podejrzewam, ze nie, ale nie mierzylam temp.)A tu sie okazuje, ze sama tego nie sprawdze. A tak sie migam od wizyty u gina, a moj maz jeszcze bardziej.

Ostatnia edycja:
Oj w główce to mi się chyba poprzestawiało już od tego wszystkiego :tak:

Niemniej nie zdążyłam poznać wyniku betki a @ przyszła :sorry:

Dziewczyny To jest po korekcie temperatur.Zazwyczaj mierze o godz 10.00 Sadze, ze jesli byla owulacja to 17 dc (poprzedniego dnia szczyt sluzu-chyba, a 14dc szyjka byla tak wysoko, ze nie moglam dotknac i czulam tylko sluz)
Wkleilam wykres, ale pojawil sie jakis blad wiec ponizej podaje moje tempki (po korekcie 0.05 na kazde pol godz)

6dc 36.4 /g.9
7dc 36.45/ g.7.30
8dc 36.5
9dc 36.3
10dc 36.0
11dc 36.0
12dc brak danych
13dc 36.1
14dc 36.55 /g.8.30 (ta nie pasuje do reszty)
15dc 36.1
16dc brak danych
17dc 36.0
18dc 36.5/ g.9
19dc 36.4
20dc 36.6
21dc 36.6 /g.8
22dc 36.65/ g.9.30
23dc 36.8/ g.8.00
Cykle mialam przez kilka miesiecy 32-34, ostatni 38.

Czy sadzicie, ze mogla byc juz owulka, czy w tym cyklu marne szanse?

No wskazuje na 17dc....

ps. nie rob korekty tempek chyba ze stosujesz jedna z metod NPR. W normalnej metodzie terminczej tempek sie nie korektoruje....

NPR - naturalne planowanie rodziny

Radze nie korektowac tempki. Jak masz problemy z okresleniem owu, to tak jak Nektarynka radzila. Zaloz konto na FF i tam Ci automatycznie wyznacza...

NPR - naturalne planowanie rodziny

Radze nie korektowac tempki. Jak masz problemy z okresleniem owu, to tak jak Nektarynka radzila. Zaloz konto na FF i tam Ci automatycznie wyznacza...
Przed chwila zalozylam. Wprowadzilam najpierw skorygowane tempki i wyszla mi owu 19dc, a pozniej poprawilam na rzeczywista temp i niestety wtedy FF nie wykrylo owu.... Jedyna nadzieja, ze moze jeszcze bedzie jutro (wg FFdla cyklu 38, moj suwaczek pokazuje za 2 dni) ale jak -skoro sluz juz mam zsiadly, niewiele, a szyjka miekka ale zamknieta. Zalamalam sie:no:

Wprowadzilas obserwacje sluzu ? To pomaga FF dokladniej wyznaczyc. Pamietaj, ze na FF pokaze Ci owu 4 dni po niej...nigdy przed.

Nie sugeruj sie suwaczkiem - suwak zaklada 14 dniowo faze lutealna co wcale sie nie zgadza u wielu kobiet. Ja tez wyjatkiem nie jestem i mam 15 dni wiec suwak klamie

Wprowadzilam tez odnosnie sluzu i szyjki. Jeszcze ten cykl sie nie skonczyl wiem,ale jakos mniej optymistycznie na to patrze...

reklama
Do góry