reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

odpisalam Ci na staraczkach :))) i wkleilam wykresiki....zaszlam w 17 dc ale mierzylam tempke badalam sluz i szyjke od 3 lat z przerwami i wiem ze na poczatku owu mialam 14 dc przez pare cykli a potem nagle owu 12 dc, 16 czy 17 dc dlatego cykle mialam min 26 max 31dniowe....i nauczylam sie baaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo ze organizm to nie robot i moze sie owu przesuwac wystarczy 1 drobiazg, stres czy cos...leki...i dlatego serduszkowalismy zawsze do 3 wyzszych tempek bo wiedzialam ze 3 dni wczesniej byla owu :-) a w tym cyklu co zaszlam to serduszkowalismy tylko 17 dc bo innej mozliwosci nie bylo (M w delegacji wrocil dopiero wiec steskniona sie rzucilam w nocy z 17/18 a 19 skoczyla mi tempka w gore, 20 i 21 tez byla ok 37 o ile pamietam a potem to juz jak na wykresie zaraz sprobuje go skrocic i wkleic by byl widoczny :

picture7961.bmp

chyba widac tempki :-) jeszcze 14 dpo mialam 36,9 max 37 i tak sie utrzymywalo
Dziękuje kochana za odpowiedź:tak:;-)

reklama
z tego co wiem to jak ciaza nie jest zagrozona to wolno latac moja kuzynka byla w ciazy w 2 miesiacu i tez leciala do Turcji i wszystko bylo ok choc ja osobiscie bym nie leciala chyba bym sie bala
Ja do 12stego tegodnia ciazy nawet nie wybieralam sie samochodem w dluzsze trasy, albo tam gdzie byly wertepy. Ginekolog tez nam odradzil wspolzycie w tym czasie. A moja ciaza raczej nie byla zagrozona.....
Patrysia86-a jak ja tesknie za takimi drozdzowkami-ale tu nie do zdobycia, bo albo maja w wersji super slonej (nawet ser bialy najczesciej jest tu slony) albo super slodkiej.

Ostatnia edycja:
A może to na owulkę taki objaw.;-)
Justys84 Ja tez w tym cyklu ok dn 10 przez jakies 3 dni mialam klucie jajnikow. Jesli mialam owulke tym razem to z wykresu temperatury wynika, ze to klucie bylo na tydzien przed owulacja. Czyli chyba nie mialo z nia wiele wspolnego.
Poki co czekam z ciekawoscia na koniec cyklu, bo po raz pierwszy zmobilizowalam sie w tym miesiacu, by codziennie mierzyc temp i chce sie dowiedziec chociaz jak dluga mam faze lutealna i czy (jak licze) bedzie teraz 32 dni.

Ostatnia edycja:
kroptusiu mierzyłas temperature sobie zanim dowiedziałas się, że jestes w ciązy? Bo coś kiedyś pisałaś, że w 17dc zaszłaś czy jakoś tak..:sorry: Miałaś dużo ponad 37? I czy to jest mozliwe by przy niższej tempce kobieta była w ciąży?:sorry::sorry::sorry::sorry:
Na jednym z wykresow (bodajze zabki), ktore sa tu w niezbedniku staraczki sa ogolnie niskie temperatury(przykladowo 1dc-36.4) i jak byla w ciazy nie bylo wiecej niz 36.9. Chyba to duzo zalezy w jakim miejscu sie mierzy temoperature-ja w tym miesiacu po raz pierwszy w ustach i sa duzo nizsze niz wczesniej sporadycznie w pochwie.
A jak u Was, bardziej doswiadczonych, takie porownanie? Gdzie Wam wychodza wyzsze, a gdzie nizsze temperatury i czy mozna sobie je jakos przeliczac-czyli jesli w ustach .... to w pochwie....??? Bardzo jestem ciekawa:tak:
Agniesiak86-mi juz zaden krem nie pomoze. Z sentymentem patrze na zdjecia sprzed nawet 3 lat jaka bylam mloda. Teraz czy zrobie makijaz czy nie-niewielka roznica :(

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki- wrócilam z urlopu. Zdjatko dodane- nogi nadal bola po potancowkach. :). Doczytalam co naskrobalyscie- chyba fasolki zadnej nie ma, reszta owulkuje albo czeka na @. Ja mam niedlugo owulke, ale my to tak co dwa dni, wiec wkoncu cos sie powinno z tego ulepic :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry