reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Kochana ostatnio mówiłaś że łożysko sie podniosło więc może znowu pójdzie w góre.Uważaj z ciśnieniem i odpoczywaj.Trzymam mocno kciuki,żeby było w porządku. Kacperki to rozbójniki małe:-D:-D

no podnoslo podnioslo i lekarz sie cieszyl i mial nadzieje ze powedrowalo wyzej a ono z powrotem w dol i zaslania wsio prawie ... no nic czekam i licze tygodnie do jakiegos bezpiecznego choc ten 34 czy 35...A Ty w ktorym teraz jestes w 29 ?? bo ja 26 ... A ile Twoj Kacperek teraz wazy czy mierzy?? bo mi nic lekarz nie powiedzial co mnie troszku zmartwilo i teraz bede glowkowac

Tam jest mój lekarz prowadzący.
Ja mam wolne od gotowania bo moja teściowa zrobiła obiad:-)

Tobie to dobrze, ja mam juz gotowy rosolek ale zrobie jeszcze zoladki w sosie koperkowym

Boże dziewczyny ale mnie leń ogarnął a tu niedługo trzeba iść do pracy!

moze to smieszne ale ja bym chciala pojsc juz znosze jajo kwadratowe do szesciany ale coz wsio dla maluszka :-) pociesz sie ze dzis czw i jutro juz pt hihihi dobrze ze kojarze jeszcze dni tygodnia ale tylko dlatego bo wczoraj byla wizyta a mam zawsze w srode:-p

no podnoslo podnioslo i lekarz sie cieszyl i mial nadzieje ze powedrowalo wyzej a ono z powrotem w dol i zaslania wsio prawie ... no nic czekam i licze tygodnie do jakiegos bezpiecznego choc ten 34 czy 35...A Ty w ktorym teraz jestes w 29 ?? bo ja 26 ... A ile Twoj Kacperek teraz wazy czy mierzy?? bo mi nic lekarz nie powiedzial co mnie troszku zmartwilo i teraz bede glowkowac

Ja jutro mam 29 tydzień:-) Wiesz Kroptusiu ja robiłam usg dwa miesiące temu teraz mam wizyte w czwartek i mam mieć ważenie,mierzenie

Tobie to dobrze, ja mam juz gotowy rosolek ale zrobie jeszcze zoladki w sosie koperkowym
Ale mi smaka narobiłaś:-p

Dałam cytuj,ale mi chyba coś nie wyszło:-D Ja jutro mam 29 tydzień:biggrin2: Wiesz Kroptusiu ja robiłam usg dwa miesiące temu teraz mam wizyte w czwartek i mam mieć ważenie,mierzenie

Witam
chciałabym dołączyć do dziewczyn starających się o dzidzię w 2009 roku, chętnie zaczęłabym już, ale po szczepionce na różyczkę muszę 3 miesiące odczekać. Tak więc początek moich starań przypadnie na sierpień.
Powiedzcie mi, czy jakoś szczególnie przygotowujecie się do starań? Ja biorę kwas foliowy, zaszczepiłam się na wzw i różyczkę, zrobiłam test uro-gin i na razie czekam na wyniki. Ufff tak bym chciała się nie bać!
pozdrawiam

Ja normalnie Kroptusiu też nie lubię za długo siedzieć w domku. Bez pracy bym dostała pomieszania zmysłów. Nie wyobrażam sobie, żebym miała siedzieć w domu całe życie. Rozumiem Cię bardzo dobrze bo każdy człowiek potrzebuje się jak to mówią"odchamić" od czasu do czasu. Akurat dziś mam lenia no a poza tym chyba okres mi się zbliża bo już zaczynam być złośliwa i upierdliwa i wszystko mnie złości.

Witam
chciałabym dołączyć do dziewczyn starających się o dzidzię w 2009 roku, chętnie zaczęłabym już, ale po szczepionce na różyczkę muszę 3 miesiące odczekać. Tak więc początek moich starań przypadnie na sierpień.
Powiedzcie mi, czy jakoś szczególnie przygotowujecie się do starań? Ja biorę kwas foliowy, zaszczepiłam się na wzw i różyczkę, zrobiłam test uro-gin i na razie czekam na wyniki. Ufff tak bym chciała się nie bać!
pozdrawiam

Witaj Diano. Ja w zasadzie gdyby nie moje perypetie z owulką to też nie brałabym nic szczególnego: kwas foliowy, wiesiołek i od czasu do czasu magnez. Mam pytanie co to jest test uro-gin?

reklama
Ale mi smaka narobiłaś:-p

hyhy wstawilas odpowiedz miedzy dwa (QUOTE) stad ta pomyleczka...U nas dziewczyny sobie ciagle robia smaki wiec nie wchodze na wrzesniowki bo idzie dostac skretu kiszek jak ktoras z czyms o 23 wyskoczy ze se zrobila a inne nie moga tego zjesc bo chocby sklepy zamkniete ;-) a ja mam taki apetyt ze glowa mala i waga widac jak leci w gore :-p ale co poradzic jak burczy w brzuszku...No to miedzy nami 3-4 tygodnie roznicy jakos tak...ja za to na zmiane jem kromeczki z dzemem i z pomidorem i pieprzem...za mc tez mam usg i bedzie mierzenie, wazenie, teraz tez mialam ale glownie by sprawdzic to lozysko szyjke no i przy okazji podgladnac :-p

Do góry