reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kroczek, u mnie te różne zabiegi, ze względu na poród przedwczesny, jaki mi się przydażył( nawet nie wiem jak to nazwać).

Test UroGin służy do diagnostyki najczęstszych zakażeń układu moczowo-płciowego potwierdzi lub wykluczy istnienie infekcji narządów płciowych i precyzyjnie zdiagnozuje źródło zakażenia. Zalecany jest m.in dla kobiet planujących ciążę, dla wykluczenia różnych infekcji. Ja miałam cytomegalię, w czasie ciązy nikt nie kazał zrobić mi badań w tym kierunku, na toxo owszem, więc teraz wolę poleczyć ewentualne świństwa, na spokojnie. Czekam na wynik, za ok tydzień powinnam mieć. Zalecił mi to mój lekarz, jak powiedział dla spokoju naszych sumień....

Generalnie z zajściem w ciążę nie było problemu, problem pojawił sie potem.

reklama
hyhy wstawilas odpowiedz miedzy dwa (QUOTE) stad ta pomyleczka...U nas dziewczyny sobie ciagle robia smaki wiec nie wchodze na wrzesniowki bo idzie dostac skretu kiszek jak ktoras z czyms o 23 wyskoczy ze se zrobila a inne nie moga tego zjesc bo chocby sklepy zamkniete ;-) a ja mam taki apetyt ze glowa mala i waga widac jak leci w gore :-p ale co poradzic jak burczy w brzuszku...No to miedzy nami 3-4 tygodnie roznicy jakos tak...ja za to na zmiane jem kromeczki z dzemem i z pomidorem i pieprzem...za mc tez mam usg i bedzie mierzenie, wazenie, teraz tez mialam ale glownie by sprawdzic to lozysko szyjke no i przy okazji podgladnac :-p
Ja też właśnie chce podglądnąć :-) Ja coś teraz nie mam nawet zachcianek,no chyba że teraz na truskawki:-D

Kiedyś mi się wydawało, że zajście w ciążę i jej donoszenie to nic trudnego a tak naprawdę to nie lada sztuka i codziennie się o tym przekonuje.

Ja normalnie Kroptusiu też nie lubię za długo siedzieć w domku. Bez pracy bym dostała pomieszania zmysłów. Nie wyobrażam sobie, żebym miała siedzieć w domu całe życie. Rozumiem Cię bardzo dobrze bo każdy człowiek potrzebuje się jak to mówią"odchamić" od czasu do czasu. Akurat dziś mam lenia no a poza tym chyba okres mi się zbliża bo już zaczynam być złośliwa i upierdliwa i wszystko mnie złości.

moj M na poczatku sie smial ze mam wolne i jeszcze mi za to placa, ok fajnie tydzien, dwa jak urlop, wyjedzie sie gdzies czy mozesz cos pozalatwiac ale nie siedzenie w domu ile mozna netu, ksiazek i tv, choc nie mam co narzekac bo sa dziewczyny co leza na wyciagach 9 mc by dziecko "nie wypadlo", u nas 1 wrzesniowka lezy 20 tydzien juz...A zlosliwosc i upierdliwosc rozumiem bo ja sie zachowuje tak jakbym od 6 mc okres miala dostac :-p dzis jak walnelam w stolo to wsio podskoczylo tato poszedl do siebie pt "juz sie lepiej nie odzywam" a M do pracy wczesniej :-p:-p becze z byle powodu, wszystko mnie drazni i denerwuje i potrafie szlochac bo cos tam....siedem swiatow ze mna :tak:

Dziewczynki jeszcze troszkę i będą truskawki. No chyba że wyschną.

ja juz mam truskawki od 11 maja.. takie swoje.. w kazdym razie my jakos po mrozach przykrywamy czesc truskawek pod włóknine i mamy duzo szybciej.. inni patrza jak my jemy teraz a wczesniej kazali nam sie popukac w głowe.. nie wierzyli ze beda wczesniej..

reklama
dziewczyny ja leżałam plackiem 3 dni w szpitalu, nie mogłam zejść na siusiu, zrobienie tego drugiego urosło do rangi problemu niewiarygodnego!!!
Naprawdę współczuję dziewczynom, które leżą bardzo długo, one naprawdę powinny być świętymi.
A co do niezłych humorków oj to znam to. Czasem warczę na mojego 3 letniego syna o wszystko a potem mi głupio, bo to nie jego wina że mnie hormony skaczą!

Do góry