reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Mama Sówka :) życzę duuużo szczęścia na nowej drodze życia, bo dojrzałam sobie, że to już za 2 dni :-D Cudownie!!!

reklama
Czesc Dziewczynki:biggrin2:,

Ja juz po wizycie, jakas dziwna byla bo sie w sumie nic nie dowiedzialam ani wagi ani nic, gin powiedzial ze za mc dopiero buuu :-( zrobil usg pokazal znow siusiaka raczki nozki a maly szalal az mi brzus skakal, sie gin smial :-D bo robi usg a tu w tym miejscu taka gula czy uderzenie z nozki, widzialam tez dokladnie buzke wargi gora dolna itp...Wody ok, szyjka sie troszku skrocila ale jeszcze da sie zyc za to lozysko z powrotem poszlo w dol, obnizylo sie zamiast pojsc do gory :-( wiec wyszlam z gabinetu zdeka zniesmaczona....Poza tym wyniki w porzadku, czekamy jeszcze na ten cukier i wizyta za mc, standardowo uplawy sie przyplataly ale to sie przyzwyczailam...Mile zakonczyla sie wizyta bo dostalam od gina dwa male opakowania wit "materna" hmmmmm:confused::confused: coz daja to biore :-p
Mam uwazac z tym cisnieniem bo u mnie jednak jest to stanowczo za niskie, wazne jakie sie mialo przed ciaza taki spadek czy skok powoduje zle samopoczucie i problemy a u mnie skokowe rano 90/50 a wieczorem no 140/120...Niom uciekam po jedzenie bom ciagle glodna jak pies, burczy w brzusiu a waga idzie w gore w mega tempie :biggrin2:

Buziole i milego dnia, mial byc piekny a u nas pada :biggrin2:

ps. swieze fluidki ciazowe od szalejacego Kacperka lacznie z dzisiejszymi bolesnymi kopniakami...hmm wlasnie wyczytalam czemu dzieci raczej spia w dzien bo jak chodzimy i cos robimy to sie bujaja w plynie owodniowym jak w kolysce i lulu a jak sie w najlepsze klade i chce spac to sie zaczyna rewolucja, wczoraj np o 1 w nocy byl cyrk nie z tej ziemi bo mi sam tanczyl brzuch :-)

Witam Was Dziewczyny!
Przepraszam, że się wtrącam w Wasze forum, ale czytuję Was w miarę regularnie, bo mam tu u Was przyjaciółkę (buziaki dla Ciebie, Kasieńko :-))

Postanowiłam się odezwać w związku z obawami asmi21

Amotaks to amoksycylina - antybiotyk zaliczany do grupy najbezpieczniejszych leków przyjmowanych w ciąży. Jest przepisywany ciężarnym na różne dolegliwości, takie jak np. bakterie w moczu (które się często zdarzają).
(wskazania: Zapalenie ucha, gardła, zatok. Zakażenia układu moczowego. Zakażenia skóry i tkanek miękkich. Zakażenia dolnych dróg oddechowych. Eliminacja Helicobacter pylori)
Także nie masz się naprawdę czym stresować, bo jeśli okaże się, że jesteś w ciąży, to fakt, że brałaś ten antybiotyk, nie ma żadnego znaczenia :happy2:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie za wtrynianie nosa w nieswoje wątki ;-):zawstydzona/y:

Dziękuję Mamuśka za buziaki! :-D Również Ci je przesyłam. Myślę,że dziewczyny Cię nie zlinczują. No bo za co? Głuptasie Ty mój! :-D

Cześć Madziaas:-D fajnie, że Maluszek dał Ci pospać:tak: ja już w pracy walczę:-)
Mam już zrobione włoski, bo wczoraj była u mnie fryzjerka i jestem bardzo zadowolona:-D ogólnie mam bardzo dobry humor:-D a jak tam u Was???

Kroptusiu jak po wizycie???

Mamo Sówko,a jak tam Twoje samopoczucie przed tym wielkim dniem? Nie stresujesz się? :-) Ja pamiętam,że w dniu ślubu jak jechałam do fryzjera to się denerwowałam,a później już spoko było.

Czesc Dziewczynki:biggrin2:,

Ja juz po wizycie, jakas dziwna byla bo sie w sumie nic nie dowiedzialam ani wagi ani nic, gin powiedzial ze za mc dopiero buuu :-( zrobil usg pokazal znow siusiaka raczki nozki a maly szalal az mi brzus skakal, sie gin smial :-D bo robi usg a tu w tym miejscu taka gula czy uderzenie z nozki, widzialam tez dokladnie buzke wargi gora dolna itp...Wody ok, szyjka sie troszku skrocila ale jeszcze da sie zyc za to lozysko z powrotem poszlo w dol, obnizylo sie zamiast pojsc do gory :-( wiec wyszlam z gabinetu zdeka zniesmaczona....Poza tym wyniki w porzadku, czekamy jeszcze na ten cukier i wizyta za mc, standardowo uplawy sie przyplataly ale to sie przyzwyczailam...Mile zakonczyla sie wizyta bo dostalam od gina dwa male opakowania wit "materna" hmmmmm:confused::confused: coz daja to biore :-p
Mam uwazac z tym cisnieniem bo u mnie jednak jest to stanowczo za niskie, wazne jakie sie mialo przed ciaza taki spadek czy skok powoduje zle samopoczucie i problemy a u mnie skokowe rano 90/50 a wieczorem no 140/120...Niom uciekam po jedzenie bom ciagle glodna jak pies, burczy w brzusiu a waga idzie w gore w mega tempie :biggrin2:

Buziole i milego dnia, mial byc piekny a u nas pada :biggrin2:

ps. swieze fluidki ciazowe od szalejacego Kacperka lacznie z dzisiejszymi bolesnymi kopniakami...hmm wlasnie wyczytalam czemu dzieci raczej spia w dzien bo jak chodzimy i cos robimy to sie bujaja w plynie owodniowym jak w kolysce i lulu a jak sie w najlepsze klade i chce spac to sie zaczyna rewolucja, wczoraj np o 1 w nocy byl cyrk nie z tej ziemi bo mi sam tanczyl brzuch :-)

Kroptusiu no to rzeczywiście nie za wiele się dowiedziałaś. :-( Ale najważniejsze,że nie ma dużych problemów. Trzymaj się cieplutko w ten deszczowy dzień. U mnie też szaro i ponuro.

Czesc Dziewczynki:biggrin2:,Ja juz po wizycie,

Hey Kochana najważniejsze, że wszystko w porządeczku:-) i rzeczywiście musisz uważać na to ciśnienie...

Mamo Sówko,a jak tam Twoje samopoczucie przed tym wielkim dniem? Nie stresujesz się? :-) Ja pamiętam,że w dniu ślubu jak jechałam do fryzjera to się denerwowałam,a później już spoko było.

Witaj:-) nic się nie stresuję, wręcz przeciwnie cieszę się i już nie mogę się doczekać:-D ale pewnie w kościele mnie dopadnie stres:-p

Witaj:-) nic się nie stresuję, wręcz przeciwnie cieszę się i już nie mogę się doczekać:-D ale pewnie w kościele mnie dopadnie stres:-p

wszystkiego naj naj naj :tak: z kosciola to sie zazwyczaj nic nie pamieta :-D przynajmniej ja tam mialam, moja swiadkowa tez - jak w filmie hehe :-) oj jak ja Ci zazdroszcze, to jeden z najpiekniejszych dni w zyciu:sorry2: taki naj najpiekniejszy, to urodziny dzidzi, ale slub i wesele... :happy2:

kurna, dziewczyny, juz od 8 dni na tescie owulacyjnym wychodza mi dwie grube krechy, miala tak ktoras? :confused:

milego dzionka!

reklama
Do góry