D
dominika88
Gość
Mama Sówka życzę duuużo szczęścia na nowej drodze życia, bo dojrzałam sobie, że to już za 2 dni Cudownie!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mama Sówka życzę duuużo szczęścia na nowej drodze życia, bo dojrzałam sobie, że to już za 2 dni Cudownie!!!
Witam Was Dziewczyny!
Przepraszam, że się wtrącam w Wasze forum, ale czytuję Was w miarę regularnie, bo mam tu u Was przyjaciółkę (buziaki dla Ciebie, Kasieńko :-))
Postanowiłam się odezwać w związku z obawami asmi21
Amotaks to amoksycylina - antybiotyk zaliczany do grupy najbezpieczniejszych leków przyjmowanych w ciąży. Jest przepisywany ciężarnym na różne dolegliwości, takie jak np. bakterie w moczu (które się często zdarzają).
(wskazania: Zapalenie ucha, gardła, zatok. Zakażenia układu moczowego. Zakażenia skóry i tkanek miękkich. Zakażenia dolnych dróg oddechowych. Eliminacja Helicobacter pylori)
Także nie masz się naprawdę czym stresować, bo jeśli okaże się, że jesteś w ciąży, to fakt, że brałaś ten antybiotyk, nie ma żadnego znaczenia
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie za wtrynianie nosa w nieswoje wątki ;-)
Cześć Madziaas fajnie, że Maluszek dał Ci pospać ja już w pracy walczę:-)
Mam już zrobione włoski, bo wczoraj była u mnie fryzjerka i jestem bardzo zadowolona ogólnie mam bardzo dobry humor a jak tam u Was???
Kroptusiu jak po wizycie???
Czesc Dziewczynki,
Ja juz po wizycie, jakas dziwna byla bo sie w sumie nic nie dowiedzialam ani wagi ani nic, gin powiedzial ze za mc dopiero buuu :-( zrobil usg pokazal znow siusiaka raczki nozki a maly szalal az mi brzus skakal, sie gin smial bo robi usg a tu w tym miejscu taka gula czy uderzenie z nozki, widzialam tez dokladnie buzke wargi gora dolna itp...Wody ok, szyjka sie troszku skrocila ale jeszcze da sie zyc za to lozysko z powrotem poszlo w dol, obnizylo sie zamiast pojsc do gory :-( wiec wyszlam z gabinetu zdeka zniesmaczona....Poza tym wyniki w porzadku, czekamy jeszcze na ten cukier i wizyta za mc, standardowo uplawy sie przyplataly ale to sie przyzwyczailam...Mile zakonczyla sie wizyta bo dostalam od gina dwa male opakowania wit "materna" hmmmmm coz daja to biore
Mam uwazac z tym cisnieniem bo u mnie jednak jest to stanowczo za niskie, wazne jakie sie mialo przed ciaza taki spadek czy skok powoduje zle samopoczucie i problemy a u mnie skokowe rano 90/50 a wieczorem no 140/120...Niom uciekam po jedzenie bom ciagle glodna jak pies, burczy w brzusiu a waga idzie w gore w mega tempie
Buziole i milego dnia, mial byc piekny a u nas pada
ps. swieze fluidki ciazowe od szalejacego Kacperka lacznie z dzisiejszymi bolesnymi kopniakami...hmm wlasnie wyczytalam czemu dzieci raczej spia w dzien bo jak chodzimy i cos robimy to sie bujaja w plynie owodniowym jak w kolysce i lulu a jak sie w najlepsze klade i chce spac to sie zaczyna rewolucja, wczoraj np o 1 w nocy byl cyrk nie z tej ziemi bo mi sam tanczyl brzuch :-)
Czesc Dziewczynki,Ja juz po wizycie,
Mamo Sówko,a jak tam Twoje samopoczucie przed tym wielkim dniem? Nie stresujesz się? :-) Ja pamiętam,że w dniu ślubu jak jechałam do fryzjera to się denerwowałam,a później już spoko było.
Witaj:-) nic się nie stresuję, wręcz przeciwnie cieszę się i już nie mogę się doczekać ale pewnie w kościele mnie dopadnie stres
Nie wiem czy dobrze rozumuję,ale najwyżej zrąbią Ci cesarkę. Chyba,że tu jeszcze o coś innego chodzi. Nie denerwuj się. ;-)Dzieki dziewczynki, lozysko tylko martwi znow poszlo w dol a to nic dobrego :-( a juz tak sie cieszylam ze idzie w gore