reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Urzędu lubią wykorzystać a zatrudnić trudniej. Wszystkie osoby co już mają tam stałą posadę to starają się utrzymać.
Ja już czwarty miesiąc na etacie żona+kura domowa.
Zgadzam się tak było w moim przypadku. Pracowałam w kadrach, kobieta, która miała wrócić we wrześniu do pracy po wychowawczym została przeniesiona na inne stanowisko i na kadry rozpisali konkurs.Za moimi plecami. Jak się o tym dowiedziałam poszłam do naczelniczki a ona powiedziała mi, że mogę startować ( tyle tylko, że warunkiem w konkursie było 5 lat doświadczenia). Gdzie 21- letnia dziewczyna będzie miała tyle doświadczenia.:wściekła/y:

reklama
O matko!! 5-ty dzień.. ja juz bym dawno zrobiła testa:-p:tak::-) Na co czekasz kobieto??:confused:
Bo ja nie mogę być w ciąży. Łykałam antybiotyki i gin powiedział mi, że jak się okaże, że jestem w ciąży to dziecko może mieć uczulenie na antybiotyk bądź atopowe zapalenie skóry. Boję się:-(

Czesc Kobitki :happy2: dopisuje sie na liste ;-) jestem wrzesniowa mamusia 2008, moja Zuza wlasnie bawi sie na kanapie i wola "mamamamamama" - niesamowite!!! Zdecydowalismy sie juz na druga dzidzie :-D:-D mam pytanie do mam, ktorym udalo sie po raz drugi zajsc w ciaze - po jakim czasie sie udalo? :happy2:
powodzenia wszystkim staraczkom :-) i milego dzionka!

Witamy serdecznie ale ja też niestety nic ci nie podpowiem bo jeszcze dzieci nie mam

Hello babeczki :-)

dzieki dziewczynki za opinie cisnieniowe...Jesli chodzi o mnie to najlepiej sie czuje i takie mam 120-130 na 60, 70 wiec jak nagle 90/50 poczulam sie zle choc kawke pije od poczatku ciazy tyle ze mniej i czesto bezkofeinowa, wogole mnie nei odrzucilo a lekarz 1 pozwoli, powiedzial by nie dac sie zwariowac wiec pije :biggrin2: dzis juz cisnienie ok, wieczorem mialam dziwny skok bo skoczylo na 138/123 ale dzis juz normalne czyli 139/80....

Poza tym na dworze masakra..robi sie zaduch a ja okropnie znosze te upaly i pogode i mimo takiego cisnienia lece na leb szyje :tak:

wlasnie wrocilam z glukozy, wariatkowo od rana, baba kazala przyjsc na 7:30, wstalam normalnie i sie zaczelo "pech" jedyne czyste spodnie nie wyschly wiec zelazko i na wariata suszenie, potem bluzka pognieciona...no ok, juz do wyjscia i zielona lampka "nie mam glukozy gdzie ja kupie" wiec do apteki a ta od 8 do drugiej tez, dopiero w 3 kupilam bo byla od 7.30, wiec sie spoznilam doslownie 2 min a baba juz ze mnie wyczytywala i mnie nie bylo i teraz mam wyjsc czekac :biggrin2: suma sumarum znow dwa razy mnie kluli i mam z glowy...

DZIS WIZYTA O 21.00....TRZYMAC KCIUKI :biggrin2: za sprawy szyjkowo-szkurczowo-lozyskowe...

hmmm wysypalo mi cale nogi w malych czerwonych plamkach najwiecej na stopie od zew strony lydkach i udach...piecze i swedzi...cholera co to jest

Buziule dla Was i milego dnia ide po kawke :biggrin2:

Trzymam kciuki:-)

Fajnie Kroptusiu,że załatwiłaś już tą glukoze.Ja sie dzisiaj fatalnie czuje,w dodatku jestem niewyspana i wogóle do niczego:-(

Odpoczywaj Madziu:-)

Boję się co wyjdzie. Może już poczekam. Nie mam objawów jak na @, ale przedwczoraj w nocy tak dziwnie mnie kuło pod brzuchem, ale tylko chwilę. Jak nie dostanę do soboty to zrobię test.
Jest to trochę dziwne, bo jak robiłam miesięczną przerwę od anty to @ miałam na czas, a teraz się już piąty dzień spóźnia.

Bo ja nie mogę być w ciąży. Łykałam antybiotyki i gin powiedział mi, że jak się okaże, że jestem w ciąży to dziecko może mieć uczulenie na antybiotyk bądź atopowe zapalenie skóry. Boję się:-(

Atopowe zapalenie skóry to chyba jeszcze nic strasznego a faktycznie zrób bo im szybciej bedziesz wiedziala tym lepiej

A tak poza tym to jestem po spotkaniu z przyjaciółkami i jak zwykle boli mnie brzuch od śmiechu. Zawsze jak się z nimi widzę to zataczamy się ze śmiechu. Kochane są te wariatki:-)

Tym bardziej powinnas testa zrobic. Przeciez im szybciej się dowiesz tym lepiej..
Masz rację. Ale myślisz, że prawdopodobne było zajście w ciążę. Kochaliśmy się 06.05 bez zabezpieczenia ( 18.04 zaczął mi się cykl pierwszy po odstawieniu tabsów). Mój mąż stwierdził, że coś mu wyciekło, ale i tak skończył na zewnątrz. Wydaje mi się mało prawdopodobne.

asmi21 nie wazne czy cos zostalo czy nie.. istnieje mozliwosc zaciazenia.. ja bym zatestowala w koncu jesli bylabys to szybko musisz skonczyc antybiotyk a jesli nie ma ciazy to mozesz brac nadal.. nie chcesz chyba zaszkodzic fasolce.. wyslij M do apteki i z rana szybcutko testuj

Kroptusiu trzymam mocno kciuki zaraz wizyta..

asmi21 nie wazne czy cos zostalo czy nie.. istnieje mozliwosc zaciazenia.. ja bym zatestowala w koncu jesli bylabys to szybko musisz skonczyc antybiotyk a jesli nie ma ciazy to mozesz brac nadal.. nie chcesz chyba zaszkodzic fasolce.. wyslij M do apteki i z rana szybcutko testuj

Kroptusiu trzymam mocno kciuki zaraz wizyta..
Już skończyłam antybiotyk. Ostatnią tabletkę wzięłam w niedziele ( brałam 7 dni amotaks).

mimo to ja bym testowala to juz 5 dni spoznienia.. albo wybralabym sie do lekarza.. w koncu to jest zatrzymanie @
Byłam u lekarza w zeszły czwartek i kazała mi czekać na @. Ok zrobię test ale w sobotę. Poczekam jeszcze trochę. Może spóźnia się ze stresu ( jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej w przyszłym tygodniu mam ją już oddać a nie mam jeszcze wszystkiego:-().

reklama
Zgadzam się z Nektarynko. Szybko rano testuj, nie wolno bagatelizowac przyjmowania antybiotyku bo jak Fasolka jest to można jej zaszkodzic.. A do zapłodnienia oczywiście, że mogło dojśc.. Plemniki wylatują jeszcze przed wytryskiem.. a jak pisałaś,że coś mu "wyciekło"..

Do góry