reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

czesc dziewczyny!

ja dziś byłam u gina:) zrobił mi cytologię i porozmawiał ze mną.. dał i podpisał mi kalendarzyk menstruacyjny gdzie zapisuję sobie kiedy mam @ i kiedy przypadają dni płodne itd... powiedział mi że mam 30dniowe cykle. że moja macica jest zdrowa i gotowa na ewentualną ciążę.. Ponieważ mam tyłozgięcie macicy podpowiedział mi co nieco aby łatwiej było mi zajść w ciąże;-) bo są sposoby!
Tak wiec jeszcze troszkę.... i działamy!:-p:tak:

gagunia witaj! :) powodzenia życzę!
kroptusia i ja trzymam kciuki!
asmi21 zrób test i sie tak nie stresuj za wczasu;)
madzias kobietko tule mocno i życze szybkiego powrotu do dobrej formy:*

reklama
czesc dziewczyny!

ja dziś byłam u gina:) zrobił mi cytologię i porozmawiał ze mną.. dał i podpisał mi kalendarzyk menstruacyjny gdzie zapisuję sobie kiedy mam @ i kiedy przypadają dni płodne itd... powiedział mi że mam 30dniowe cykle. że moja macica jest zdrowa i gotowa na ewentualną ciążę.. Ponieważ mam tyłozgięcie macicy podpowiedział mi co nieco aby łatwiej było mi zajść w ciąże;-) bo są sposoby!
Tak wiec jeszcze troszkę.... i działamy!:-p:tak:

gagunia witaj! :) powodzenia życzę!
kroptusia i ja trzymam kciuki!
asmi21 zrób test i sie tak nie stresuj za wczasu;)
madzias kobietko tule mocno i życze szybkiego powrotu do dobrej formy:*
Kingus dawaj te sposoby na tyłozgięcie:tak::-)

Kingus dawaj te sposoby na tyłozgięcie:tak::-)

hehe:cool2::-) no nie wiem.....
Dobra nie będę świnia i podpowiem to może Bozia mi ta pomoc wynagrodzi :-D;-)
no więc na tyłozgięcie najlepsza pozycja to na pieska lub po stosunku od razu na brzuch i tyłek wysoko do góry ( kto jak woli) a można nawet połączyć jedno i drugie :blink:;-)

Czytałam teraz o tym antybiotyku. I taka dziewczyna pisała że jest w 9 tc ciąży i brała amotaks a lekarz jej odpowiedział że nie mam on wpływu na płód. Jestem już spokojniejsza.:-)

Witam Was Dziewczyny!
Przepraszam, że się wtrącam w Wasze forum, ale czytuję Was w miarę regularnie, bo mam tu u Was przyjaciółkę (buziaki dla Ciebie, Kasieńko :-))

Postanowiłam się odezwać w związku z obawami asmi21

Już skończyłam antybiotyk. Ostatnią tabletkę wzięłam w niedziele ( brałam 7 dni amotaks).

Czytałam teraz o tym antybiotyku. I taka dziewczyna pisała że jest w 9 tc ciąży i brała amotaks a lekarz jej odpowiedział że nie mam on wpływu na płód. Jestem już spokojniejsza.:-)

Amotaks to amoksycylina - antybiotyk zaliczany do grupy najbezpieczniejszych leków przyjmowanych w ciąży. Jest przepisywany ciężarnym na różne dolegliwości, takie jak np. bakterie w moczu (które się często zdarzają).
(wskazania: Zapalenie ucha, gardła, zatok. Zakażenia układu moczowego. Zakażenia skóry i tkanek miękkich. Zakażenia dolnych dróg oddechowych. Eliminacja Helicobacter pylori)
Także nie masz się naprawdę czym stresować, bo jeśli okaże się, że jesteś w ciąży, to fakt, że brałaś ten antybiotyk, nie ma żadnego znaczenia :happy2:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie za wtrynianie nosa w nieswoje wątki ;-):zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki:-) Dzisiaj przespałam całą noc:-)Miłego dnia wam życze
Kroptusiu kochana jak po wizycie u gina?Mam nadzieje że wszystko dobrze

reklama
Cześć dziewczynki:-) Dzisiaj przespałam całą noc:-)Miłego dnia wam życze
Kroptusiu kochana jak po wizycie u gina?Mam nadzieje że wszystko dobrze

Cześć Madziaas:-D fajnie, że Maluszek dał Ci pospać:tak: ja już w pracy walczę:-)
Mam już zrobione włoski, bo wczoraj była u mnie fryzjerka i jestem bardzo zadowolona:-D ogólnie mam bardzo dobry humor:-D a jak tam u Was???

Kroptusiu jak po wizycie???

Do góry