kroptusia az sie poplakalam super ta twoja historyjka.. gratuluje cierpliwosci![]()
Warto bylo czekac dlugich 12 dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kroptusia az sie poplakalam super ta twoja historyjka.. gratuluje cierpliwosci![]()
Beti1975 a ja właśnie sobie siedze i trzymam się forum, puki jeszcze mam czas, bo od 1 no może 2 stycznia biore się za pisanie 1 rozdziału mojej pracy dyplomowej (licencjackiej), który muszę oddać do 10 stycznia, a której nie chciało mi się wcześniej pisać bo to świeta nie święta itd., ach brak słów… Tak się zastanawiam jak to będzie przy jej obronie w połowie lipca, skoro staramy się o fasolinke, a która mam nadzieje pojawi się już wkrótce. BOJE SIĘ
![]()
Mezatka
Wlasnie dlatego ja nigdy nie robie testowania, zeby w niepotrzebne male dolki wpadac. Jak sie 2 dni @spoznia - wtedy robie test.
A Ty kochana poczekaj w spokoju na @ i zatestuj za kilka dni. Czasem testy nie wychodza nawet w dniu @
Witajcie!:-)
Ja juz dzis lepiej!
Wiecie ja moze jako zalozycielka tego watku wypowiem sie!Zalozylam go dla mamus z dzieciaczkami i dla kobiet ktore nie maja jeszcze dzieciaczkow!
Nie robilam roznicy czy ktos wie juz jak to jest byc w ciazy czy nie wie!
Kazda ciaza jest inna i kazda inaczej sie przechodzi!Chcialam zeby ten watek sluzyl do wymiany doswaiadczen!Jestesmy jedne mlodsze drugie starsze jedne dzieciate inne nie i o to tu chodzi bo mozemy sobie pomagac i wymieniac sie doswiadczeniami
Ale nie zatrzymuje nikogo na sile!
Narazie was czytam bo po tej grypie dopiero zaczelam funkcjonowac!
ja tak niesmiało chciałabym dołączyć i się przywitać ... ale starania dopiero za min. 3 miesiące...:-(
ja miałam podobnie...test zrobiłam wcześniej i jak dla mnie lepiej..wcześneij wiedziałam ze nic z tego. @ przysżła w wigilję..ale juz na 100% wiedziałam ze będzie. dodatkowo mierzylam temperaturę. Spadła z 37 na 36,6 więc nie miałam watpliwosci a test tylko mnie upewnił.
Ale mężatko..głowa do góry..co ma być to będzie. Na pewno się uda, prędzej czy później.![]()
Czesc jestem tu nowa i tez chce sie dolaczyc do starajacych sie;-),pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje,ze te nasze starania nie beda dlugie:-)
Zanko!!!!Gratulacje!!!!Ale cudownie!!!!!Życzę Ci spokojnych 9-ciu miesiecy
Olica,to my zapraszamy do nas!!!!Wszystkie dziewczyny!!!!
Kroptusi-choc nie zanm-serdecznie gratuluje i niezmiernie sie ciesze!!!!!
Amen!!!!Ja ten wątek też tak odebralam,jestesmy w różnym wieku,dzieciate lub nie,ale cel mamy jeden-zafasolkować,jedne wczesniej,inne później
Ninonka ja tez sie ciesze ze juz wrocilas!
Lusesita,kochana jest super!!!Pomimo przymrozków jest naprawde ok.Ja ciupke jeszce kaszle,ale Daria ma sie fantastycznie,oby smy były zdrowe!!!!;-)
Niunia27 ja równiez ciesze sie ze nie odeszlas od nas.Zobacz,ja staranka rozpoczynam dopiero na jesień,a mimo to jestem tutaj;-)
Beti faktycznie dziewczynki by Ci bardzo pomogły przy dzidzi.Jedna przed drugą wyrywałaby sie do pomocy;-)
No i masz z nami zostac,ja tez nieraz nie mam o czym pisac,ale podczytuje;-)
Ja wczoraj zarejestrowałam sie w UP jako bezrobotna,w styczniu sa zbierane wnioski na darmowe kursy,wiec chyba zapisze sie na kurs ksiegowosci.Zawsze z dodatkowym papierkiem łatwiej o prace,a wydaje mi sie,ze ksiegowa to taki zawód jak fryzjer czy aptekarz-zawsze potrzebny...no zobacze,musze sie przespac z ta decyzja;-)
Ja sobie tak podczytuje tez forum "jak zaplanowac plec......". I chcialabym w to wszystko wierzyc, ale jakos praktyka pokazuje co innego. NIby naukowo udowodnione, ze jak przed owu to kobita, jak w dzien owu i po to chlopak.
A potem sobie wchodzisz na fertility.com i patrzysz na galerie wykresow, kalendarza przytulanek itd u tych ktore urodzily chlopca i tych ktore mialy dziewczynke - i widzisz, ze to wszystko sie nie do konca sprawdza.....
A tak sobie glosno mysle![]()
I ja się melduję w nowym wątku dla starających się 2009, szkoda że nie udało się w 2008 roku
Czesc,ja tez chcialabym dolaczyc,bo juz czas;-)
Aniolek 31.06.2008
[*]
Witajcie Kobietki!
Zacznę o MEGA GRATULCAJI dla naszej nowej mamusi Kroptusi. Czytałam jeszcze wczoraj twoje posty i oczywiście się popłakałam. Pięknie piszesz o swoich odczuciach. Życzę Ci właśnie przedewszyskim zdrówka aby fasoleczka rosła i wszystko było z nią dobrze. Normalnie nie mogę ze szczęścia jakbym co najmniej sama w ciąże zaszła, to musi być uczucie :-)!
Tak poczytałąm wczoraj was sobie dziewczynki to chyba oprócz gratulacji to powinnam swoje wymiary podać, zaszalałyscie wczoraj z tymi zwierzeniami a z tego co widzę to większość dziewczynek to szczuplutka i ma czym oddychać
Ja przy wzroście 1,68 ważyłam jeszcze z pół roku temu 55 lub 56 kg, taka stała waga ale niestety teraz przytyłami ważę 65 kg
, tak wiem to strasznie dużo, wczesniej chudzinka a teraz pączek, fatalnie sięz tym czuje i jakoś mimo że jem nie dużo to waga stoi w miejscu. Sama nie wiem czy to nie ma związku z czymś co się dzieje w moim organiźmie bo włąśnie mniej więcej od pół roku nie mam owu. Oddychać też czym nie mam bo u mnie z przodu tylko B75 lub 80 zaleźnie od bielizny. Taka grucha ze mnie :-( u góry nic a na dole kaloryfer na brzuchu, dorodne uda i pupa jak u J.Lo ale mój mężczyzna jest zachwycony. To jedno pocieszenie.
Wow, dziewczyny, ale się galimatias zrobił. Tak to jest jak się dwa wątki łączy, ciężko się w tym wszystkim teraz zorientować ale przynajmniej wszystkie mamy jeden cel: fasoleczki :-)
Pozdrawiam więc wszystkie staraczki, mamusie i przyszłe mamusie. Orientujmy się![]()
Sie narobilo
Trudno sie w tym wszystkim polapac. Kwestia subiektywna polaczenia watkow....
Witam po długich staraniach także mamy 2 kreseczkiByle do przodu
trzymię kciuki za reszte też wam się uda
15 grudnia lekarz mi oznajmił że chyba już nigdy nic nie będzie a ja byłam w ciąży
Buziaki
Teraz jest akcja jak ma wyglądać suwaczek, być może administracja coś testuje. Swoją drogą paski przewijania są takim sobie wyjściem a niektóre bb-owiczki naprawdę przesadzają z długością podpisów.
Beti1975 a ja właśnie sobie siedze i trzymam się forum, puki jeszcze mam czas, bo od 1 no może 2 stycznia biore się za pisanie 1 rozdziału mojej pracy dyplomowej (licencjackiej), który muszę oddać do 10 stycznia, a której nie chciało mi się wcześniej pisać bo to świeta nie święta itd., ach brak słów… Tak się zastanawiam jak to będzie przy jej obronie w połowie lipca, skoro staramy się o fasolinke, a która mam nadzieje pojawi się już wkrótce. BOJE SIĘ
A CO DO RESZTY DZIEWCZYNEK TO NA PEWNO SIĘ POJAWIĄ
Kinga trzymam kciuki za sobotę !!!
A powiedz jak spędzasz sylwestra? Chyba bezalkoholowo co?
My jedziemy na wiejski bal sylwestrowy, ale ja będę kierowcą, bo wczoraj albo dziś owulacja (sama nie wiem) i boję się pić. Trudno przynajmniej sobie potańczę :-)