reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witaj Maggie a jak Ty się czujesz??? Fasolka daje popalić???

W porównaniu z tym co było to jest naprawde dobrze. Problemy mam tylko jak się zdenerwuje (robi mi sie momentalnie niedobrze) albo jak nie jem dosyć często. A tak to ok. Staram się w każdej wolnej chwili odpoczywać i jest ok.

reklama
patrysia86 uważaj na siebie kochana, bedzie dobrze zobaczysz..oszczedzaj sie. tulę
maggief ciesze się że ciąża cię aż tak nie męczy:) pozdr!

a ja jutro w końcu do ginekologa idę:))

Kinia powodzenia u gina.
A ja zaraz szykuję się do pracy. Pogoda się zrobiła do spania. Mam nadzieję, że nie zasnę w pracy z nudów.

patrysia86 trzymam kciuki.. pby wszystko sie ulozylo jak nalezy

Ktoptusia.. niestety są ludzie i parapety.. nie rozumiem takich ludzi przeciez mogla Was obie przyjac.. parawanem osłonić.. przynajmnij mialabys towarzystwo.. chociaz nie znam sie na tym..

Hmm tu nawet nie ma co naraz czy parawanem bo to zwykle pobranie krwi..polega na tym ze masz wypic glukoze mega slodkie swinstwo, wychodzisz sobie na korytarz, za godzinke Cie wolaja i pobieraja krew normalnie i to wsio :-) ale masz racje sa ludzie i parapety, jutro ide z M bo dzis zaslablam znow i to juz dwa razy, deszcz leje i powietrze niby nie takie ciezkie a ja lapie kazdy oddech jak ryba ktora wyjeto z wody, nogi jak klody i wycieczka do wc to problem...

Patryniu - trzymam kciuki Sloneczko i odpoczywaj maksymalnie jak ginek kazal

Kroptusiu Kochana trzymaj się i uważaj na siebie. Naprawdę masz kobito przejścia w tej ciąży. Czy z córeczką też tak miałaś?

Trzymam kciuki kochana poczatki czesto sa ciezkie ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze...:-) ja tez mam ciaze wysokiego ryzyka od poczatku ale synus dzielnie walczy i juz niedlugo 3 trymestr a ciaza non toper zagrozona przez cos nie tylko ten 1 feralny trymestr

odpoczywam odpoczywam ile wlezie...jutro mam wizyte zobaczymy jak tam moj Kacperek sie sprawuje :-)

A tak wogole mam dosc przychodni...gdzie sie podzialy przywileje, ustepowanie miejsca w autobusach czy co...dupa blada z tymi badaniami wscieklam sie jak niewiem ... :wściekła/y: niedosc ze podpieralam sciane przez godzine czekajac do laboratorium rano bo wszystko bylo zajete i falujace tlumy to w koncu jak przyszla moja kolej wchodze i daje skierowanie a baba do mnie ze zrobi tylko mocz dzis a jutro krzywa cukrowa na 7.30...na co ja do niej ze jutro mam lekarza to tylko rozlozyla rece bo ona na dzis juz ma JEDNA babke i jej robi krzywa i mi nie moze, a poza tym ona ma wolne i nie powinno jej tu byc...Ku...i kazala mi sobie kupic glukoze i przyjsc jutro znow z samego rana...Na co ja do niej czy nie moze choc morfologii bo mam gina jutro!! a ta z lacha....nooo dooobrze ale bede 2 razy kluta i bez sensu...Wrrrr wiec WYPROSILAM ze skierowaniem oczywiscie morfologie mocz normalnie i cukier ktory wyszedl mi 100 a jutro krzywa i dupa do gina miec jej nei bede...bosze wielka dla niej sprawa ze zrobila by mi dzis ta glukoze jak laboratorium do 12 NIE ROZUMIEM
Kroptusiu niektóre pielęgniarki sie nie nadają do niczego.Ja pierwsze wyniki robiła w szpitalu,ale już tam nie wróciłam.Teraz robie na Ulanowskiego albo w Dolmedzie.Są płatne,ale w Dolmedzie te kobiety są naprawde wporządku:-) Jeszcze ci kazała kupić glukoze,one powinny tam mieć,co za babsko:wściekła/y:

Ja dzisiaj poszalałam:-) Mam taką siłe od rana,że zrobiłam obiad,upiekłam ciasto i zrobiłam jeszcze dwa prania:-D

Kroptusiu Kochana trzymaj się i uważaj na siebie. Naprawdę masz kobito przejścia w tej ciąży. Czy z córeczką też tak miałaś?

tylko na poczatku lezalam w szpitalu tez przez skurcze i bylam na podtrzymaniu, potem zastrzyki bo jeszcze chyba luteina czy duphaston nie byly tak dostepne i potem bylo ok, tylko mdlosci 9 mc trwaly :-p

Kroptusiu niektóre pielęgniarki sie nie nadają do niczego.Ja pierwsze wyniki robiła w szpitalu,ale już tam nie wróciłam.Teraz robie na Ulanowskiego albo w Dolmedzie.Są płatne,ale w Dolmedzie te kobiety są naprawde wporządku:-) Jeszcze ci kazała kupić glukoze,one powinny tam mieć,co za babsko:wściekła/y:

ja robie u siebie, do dolmedu bym nie dojechala :-( czuje sie ostatnio kiepsko i sama nei wiem co jest grane, dzis dwa razy zaslablam, w glowie wiruje, nogi jak z kamienia wycieczka do wc sprawia mi trudnosc, ciezki oddech, naczy ciezko mi sie oddycha jakbym nie mogla zlapac pelnego oddechu, cos do taty powiem i juz zadyszka, to moze byc cisnienie ??? wczesniej tez mialam energie w miare tyle ze nie moglam ale pranka tu ciacho tu cos a od paru dni NIC. Ja robie badania w swojej przychodni bo mam za free i blisko

tylko na poczatku lezalam w szpitalu tez przez skurcze i bylam na podtrzymaniu, potem zastrzyki bo jeszcze chyba luteina czy duphaston nie byly tak dostepne i potem bylo ok, tylko mdlosci 9 mc trwaly :-p

ja robie u siebie, do dolmedu bym nie dojechala :-( czuje sie ostatnio kiepsko i sama nei wiem co jest grane, dzis dwa razy zaslablam, w glowie wiruje, nogi jak z kamienia wycieczka do wc sprawia mi trudnosc, ciezki oddech, naczy ciezko mi sie oddycha jakbym nie mogla zlapac pelnego oddechu, cos do taty powiem i juz zadyszka, to moze byc cisnienie ??? wczesniej tez mialam energie w miare tyle ze nie moglam ale pranka tu ciacho tu cos a od paru dni NIC. Ja robie badania w swojej przychodni bo mam za free i blisko
Kurcze oszczędzaj sie,może to ciśnienie.Ja czasem też tak mam,że nie moge złapać oddechu.Dobrze,że idziesz do lekarza to on wszystko sprawdzi.Mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno mocno kciuki !! Wiem,że to głupie,ale ja zaczynam mieć myśli czy mój malutki będzie zdrowy,czy wszystko będzie dobrze..... jak ja nie lubie takich myśli jak mnie nachodzą:-(

reklama
Do góry