reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ja przeczytałam kilka stron tamtego wątku i wyraźnie założycielka chce, żeby był dla mamuś co nie mają jeszcze dzieci, więc ja zostaję tutaj, bo jakby nie było nie jestem już w takiej sytuacji :nerd:.
Mi jak ja byłam w pierwszej ciąży było absolutnie wszystko jedno czy piszę z dziewczynami co są w pierwszej ciąży czy z takimi co w czwartej. Każda ciąża jest inna i każdą się przeżywa na nowo i chyba ze staraniami też tak jest. Dokładnie nie wiem, bo wtedy nie było wątków starankowych a forum znalazłam pod koniec drugiego miesiąca ciąży w październiku 2004.

reklama
Ja sobie tak podczytuje tez forum "jak zaplanowac plec......". I chcialabym w to wszystko wierzyc, ale jakos praktyka pokazuje co innego. NIby naukowo udowodnione, ze jak przed owu to kobita, jak w dzien owu i po to chlopak.

A potem sobie wchodzisz na fertility.com i patrzysz na galerie wykresow, kalendarza przytulanek itd u tych ktore urodzily chlopca i tych ktore mialy dziewczynke - i widzisz, ze to wszystko sie nie do konca sprawdza.....

A tak sobie glosno mysle:p

Ja sobie tak podczytuje tez forum "jak zaplanowac plec......". I chcialabym w to wszystko wierzyc, ale jakos praktyka pokazuje co innego. NIby naukowo udowodnione, ze jak przed owu to kobita, jak w dzien owu i po to chlopak.

A potem sobie wchodzisz na fertility.com i patrzysz na galerie wykresow, kalendarza przytulanek itd u tych ktore urodzily chlopca i tych ktore mialy dziewczynke - i widzisz, ze to wszystko sie nie do konca sprawdza.....

Jesli to prawda to ja powinnam miec synka :) bo przytulanko bylo tylko w owu....znam jedna zabawe wrozbe babcia mi przekazala i mi wywrozyla dziewczynke i mam core teraz wrozy na syna zobaczymy...wykres w ff faktycznie nie odzwierciedlaja widzialam przytulanki pare dni przed owu i chlopak i odwrotnie i ze codzien i dziewczyna :)

hej dziewczynki:-)
ja też mam już dwójkę więc się chyba na tamten wątek nie nadaję, zresztą wszystko mi jedno gdzie jestem, wkońcu i tak cel jest jeden:-)
ja kochane odezwę się później bo mam klientkę
buziaki:-)

Witajcie!:-)
Ja juz dzis lepiej!
Wiecie ja moze jako zalozycielka tego watku wypowiem sie!Zalozylam go dla mamus z dzieciaczkami i dla kobiet ktore nie maja jeszcze dzieciaczkow!
Nie robilam roznicy czy ktos wie juz jak to jest byc w ciazy czy nie wie!
Kazda ciaza jest inna i kazda inaczej sie przechodzi!Chcialam zeby ten watek sluzyl do wymiany doswaiadczen!Jestesmy jedne mlodsze drugie starsze jedne dzieciate inne nie i o to tu chodzi bo mozemy sobie pomagac i wymieniac sie doswiadczeniami:tak:
Ale nie zatrzymuje nikogo na sile!
Narazie was czytam bo po tej grypie dopiero zaczelam funkcjonowac!

Ja przeczytałam kilka stron tamtego wątku i wyraźnie założycielka chce, żeby był dla mamuś co nie mają jeszcze dzieci, więc ja zostaję tutaj, bo jakby nie było nie jestem już w takiej sytuacji :nerd:.
Mi jak ja byłam w pierwszej ciąży było absolutnie wszystko jedno czy piszę z dziewczynami co są w pierwszej ciąży czy z takimi co w czwartej. Każda ciąża jest inna i każdą się przeżywa na nowo i chyba ze staraniami też tak jest. Dokładnie nie wiem, bo wtedy nie było wątków starankowych a forum znalazłam pod koniec drugiego miesiąca ciąży w październiku 2004.

hej dziewczynki:-)
ja też mam już dwójkę więc się chyba na tamten wątek nie nadaję, zresztą wszystko mi jedno gdzie jestem, wkońcu i tak cel jest jeden:-)
ja kochane odezwę się później bo mam klientkę
buziaki:-)

Hmmmm ja nie uważam, że mamuśki powinny być tu, a staraczki po raz pierwszy tam, ale niech każdy będzie gdzie chce.
ja od początku byłam tam, ale do Was też chętnie będę zaglądać :-)

Czesc jestem tu nowa i tez chce sie dolaczyc do starajacych sie;-),pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje,ze te nasze starania nie beda dlugie:-)

Witamy !!!
No zobaczymy ile wyniosą nasze starania, lepiej nastawić się pesymistyczniej to szybciej przyjdzie niespodzianka :-) Przynajmniej ja obrałam taką metodę, nie nakręcam się już tak jak przy poprzedniej próbie.
Powodzenia !!! :-)

A ja dziewczyny uwazam ze sie powinno faktycznie po dniu @ bo wczesniej nawet jak wyjdzie cien to wlasnie jest mega stres i oczekiwanie trwajace wiecznosc kazda tempka rano to stres potem wiem....bo wlasnie mimo ze zrobilam przed terminem (w sobote popoludniu termin byl na czwartek) to z 1 strony radosc i tysiac pytan w koncu tak sie zaczela moja historia z forum a z 2 kazdy dzien to byl wiecznosc i jedno pytanie "czy to ciaza biochemiczna i odejdzie wraz z @" dlatego im blizej czwartku tym bylo gorzej nie moglam spac o 6 tempka i czy spada czy nie czasem test jest mocniejsza ale co z tego jesli moze potem odejsc razem z miesiaczka...Nie polecam naprawde....wyjdzie 1 krecha to tez nic nie znaczy znalam wiele kobiet ktorym wyszla druga dopiero po terminie a w dniu terminu I ... czwartek pierwszy dzien swiat byl koszmarny od rana czekalam :) pojawily sie lekkie skurcze wiec tym bardziej ... no ale jakos przeczekalam jednak drugi raz nie chcialabym tego przechodzic. Ja tez wczesniej nie testowalam przed chyba ze z 2 dni mi sie spoznila dlatego sobie obiecalam ze jak bedzie conajmniej 17 dpo (bo zwykle 15-17dpo dostawalam @) i nie dostane na drugi dzien test jednak cos mnie podkusiolo i glupia zrobilam a tak bym pewnie beztrosko cieszyla sie swietami itp i dopiero bym sie zaczela zastanawiac sb-nd ze juz powinna byc :)...czlowiek durny tyle sie naczytalam o tych kobietach co mialy II a potem @ i ostrzezenie by nie testowac by nie bylo rozczarowania a jednak ...choc sa takie kobity ktore uwazaja we warto robic by choc wiedziec czy byla ciaza a sie nie utrzymala poprostu ... ale po co potem @ i dopiero zalamka tu sie kobieta cieszy II krechy a potem dupa...Ale to moje zdanie. Ja wszystkie testy glupia jednego dnia wywalilam a dzis znalazlam jeszcze jeden quick i zrobilam dla potomnosci i z mojego cienia rozowej kreski zrobila sie przez ostatnie 10 dni gruba bordowa i tak powinno bylo byc dzis dopiero test i wynik po 2 sekundach juz, testowa pokazala sie pierwsza, masa kasy na bete i testy poszla ale w sumie nie zaluje :) raz tak zaszalalam z testami i mam nadzieje ostatni

Ja już nie kupuję żadnych testów, tylko jeden na 1 cykl i zrobię go około tydzień po terminie spodziewanego okresu.

Kroptusiu jak długie miałaś cykle przez ostatnie 0,5 roku?

Ja też tak sobie głośno o tym myślę...
Bardzo chciałabym mieć najpierw dziewczynkę, żeby opiekowala się potem młodszym braciszkiem-tak jak ja opiekowałam się swoim :-)
Ale to chyba loteria jednak ....

ja tak niesmiało chciałabym dołączyć i się przywitać ... ale starania dopiero za min. 3 miesiące...:-(

Czesc jestem tu nowa i tez chce sie dolaczyc do starajacych sie;-),pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje,ze te nasze starania nie beda dlugie:-)

I ja się melduję w nowym wątku dla starających się 2009, szkoda że nie udało się w 2008 roku

Witajcie dziewczyny. Napewno milo spedzicie z nami te chwile na forum:tak:

reklama
ja jestem przykładem tego, ze się nie sprawdza planowanie płci na podstawie owu////...dwa razy trafiliśmy niby w owu i druga księzniczke bedziemy miec najprawdopodobniej :-)..szanse jak zawsze sa 50/50

Do góry