reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewuszkia ja się będę opiekowac dwuletnim Filipkiem:-D
Będę pracowac od poniedziałku jako niania:tak::-D
Dziś przyjdzie Filipek z mamą po mnie i pójdziemy do nich do domku by maluszek się "oswoił" ze mną:tak:
Cieszę, się bo to sama przyjemnośc a jeszcze jak za to placą to juz wogóle:-D

A ja się dzisiaj zaraz z rana pokłóciłam z mężem, bo mieliśmy jechać na kajaki (które były zaplanowane wcześniej, ale zanim dowiedziałam się o ciąży). Od początku nie miałam chęci jechać, a teraz to w ogóle. Ostatnie czego mi trzeba to pływać po jakiś lasach (a u nas dzisiaj dość chłodnawo jak dla mnie). W dodatku dzisiaj mnie trochę gardło boli i mam lekki katar. Ale on uważa, że wszystko jest ok, bo to dopiero początek. No dzięki, ja mam ryzykować przeziębieniem, bo on nie będzie miał z kim siedzieć w kajaku ????!!!!!. No i się pożarliśmy i oczywiście nie pojechałam :crazy:. Jak myślicie dobrze zrobiłam, czy może to ja przesadzam????? :crazy:

Też bym Kochana nie jechała na te kajaki:tak:

reklama
Wychodzi mi przełom roku- tak ok 1-4 styczeń wg różnych kalendarzy :-).
To Ty Maggie będziesz mieć już prezent na święta :-).

Maggie mam jeszcze pytanie-------> czy musiałaś już robić jakieś badania po potwierdzeniu ciąży, czy dużo tego było i ile Cię to kosztowało????
Mexi - to u Ciebie Noworoczna niespodzianka będzie :-)

Co do badanek to ja robiłam przed potwierdzeniem. Zrobiłam poprostu betkę - 38 zł, morfologie i mocz (te są niedrogie akurat). A reszte badań dostałam od lekarki po potwierdzeniu ale je będę miała już za free. Jak będziesz chciała to spróbuje rozszyfrować jakie konkretnie mają być ale z cenami już nie pomogę niestety.

Dziewuszkia ja się będę opiekowac dwuletnim Filipkiem:-D
Będę pracowac od poniedziałku jako niania:tak::-D
Dziś przyjdzie Filipek z mamą po mnie i pójdziemy do nich do domku by maluszek się "oswoił" ze mną:tak:
Cieszę, się bo to sama przyjemnośc a jeszcze jak za to placą to juz wogóle:-D
Wow - no to super, najważniejsze to robić to co się lubi a jak jeszcze ktoś Ci za to zapłaci to świetnie :-)

Też bym Kochana nie jechała na te kajaki:tak:

Dzięki za wsparcie :happy:.

Mexi - to u Ciebie Noworoczna niespodzianka będzie :-)

Co do badanek to ja robiłam przed potwierdzeniem. Zrobiłam poprostu betkę - 38 zł, morfologie i mocz (te są niedrogie akurat). A reszte badań dostałam od lekarki po potwierdzeniu ale je będę miała już za free. Jak będziesz chciała to spróbuje rozszyfrować jakie konkretnie mają być ale z cenami już nie pomogę niestety.

Dzięki za odpowiedź. ;-)
Czyli oprócz bety praktycznie nie robiłaś jeszcze innych badań?
Czy na betę opłaca się w ogóle iść, jeśli lekarz potwierdzi ciążę? No bo chyba jedynym jej zastosowaniem jest dowiedzieć się, czy jest ciąża czy nie?????

Dzięki za odpowiedź. ;-)
Czyli oprócz bety praktycznie nie robiłaś jeszcze innych badań?
Czy na betę opłaca się w ogóle iść, jeśli lekarz potwierdzi ciążę? No bo chyba jedynym jej zastosowaniem jest dowiedzieć się, czy jest ciąża czy nie?????
Mexi ja betkę zrobiłam dwa razy, raz przed potwierdzeniem i drugi raz po. A robiłam po pierwsze żeby się uspokoić i po drugie sprawdzić czy przyrasta prawidłowo i czy wszystko jest ok.

Nie fikaliśmy w dniach płodnych i ogólnie malo fikaliśmy..
Miałam jechac w te wakacje do FR do pracy ale uznaliśmy, że skoro w 2008r z dzidzią nie było tak łatwo więc nalezy staranka rozpocząc już, natychmiast bo nie wiadomo jak dlugo będą trwac:tak: Ja się cieszę bo nie za bardzo mi sie uśmiechało jechac do FR bez M. i to na 3 miesiące:szok:
No a teraz... starania o dzidzię, wspólne wakacje nad naszym pieknym Baltykiem- magiczny czas..:tak::-D

no to w takim razie zycze szybkiego zagasolkowania.. oby sie szybko udało..

AGNIESIAK super praca:tak:miłego spędzania czasu z Filipkiem:-)

Wow - no to super, najważniejsze to robić to co się lubi a jak jeszcze ktoś Ci za to zapłaci to świetnie :-)
Dziekuję:tak::-D
Własnie wróciłam od FIlipka, jest cudowny:tak: i rodzice jego zresztą tez:-)
Szybko się przyzwyczail do mojej obecności i zabawa na całego:-D

no to w takim razie zycze szybkiego zagasolkowania.. oby sie szybko udało..
Dziękuje Ci Kochana:tak: Miejmy nadzieje,że tak się stanie:-)
Tobie i wszystkim starającym się również życze szybkiego zafasolkowania:tak:

reklama
Dziękuje Ci Kochana:tak: Miejmy nadzieje,że tak się stanie:-)
Tobie i wszystkim starającym się również życze szybkiego zafasolkowania:tak:
według fertilityfiernd wychodzi na to, że owulacje już miałam.. chociazż jakoś wydaje mi się, że to mało prawdopodobne.. ze ona dopiero będzie

chartgraph_module.php

Do góry