reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Wogole to sie chyba u was czesciej bede pojawiac bo tu jakos plodniej sie zrobilo - moze sie zaraze - hihihihi:-):-):-)

gosia ja tez z taka nadzieja tu przesiaduje :p

No to wysyłam wszystkim wam troszku fluidków:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

:-):-):-)

Mexi - moje mdłości zaczęły się pod koniec 5 tygodnia. A widać to u mnie było już pęcherzyk ciążowy w niecałym 4 tygodniu. Jak chcesz zobaczyć coś więcej to około 6 tygodnia ;-)

Hmmmm ja jestem pod koniec 5 tyg. Właściwie to jutro się chyba zacznie 6 tydzień- przynajmniej tak wychodzi na kalendarzach. Póki co jest spokojnie :-). Moje dwie koleżanki w ogóle nie miały mdłości w ciąży. Mam nadzieję, że mnie nie dopadną, chociaż różnie to może być :baffled:.

reklama
Ho ho tu już tyle zafasolkowanych że nie wiem komu gratulować więc gratuluje wszystkim zafasolkowanym - i zdrowej spokojnej ciąży a oczekującym na fasolkę powodzenia i wytrwałości w starankach życzę.

Cześć dziewczynki! Dawno mnie nie było ale to ciągle przez ten remont łazienki i przedpokoju. Gratuluję Aguniak fasoleczki. Gratuluję też wszystkim innym zafasolkowanym. Niestety nie mam czasu dłużej posiedzieć ale podglądam Was dziewczyny co jakiś czas i ciągle o Was pamiętam. Wiecie co ostatnio na monitoringu gin nastraszył mnie, żebym sobie poczytała o niepłodności immunologicznej bo też może być tak, że jestem uczulona na nasienie partnera i dlatego nie mogę donosić ciąży bo mój organizm odrzuca zarodek jako ciało obce. Masakra zaraz po powrocie zajrzałam na neta i poczytałam co nieco ale zaraz skończyłam jak tylko dowiedziała się, że takie odczulanie drogo kosztuje i trwa min. 3 lata. Wolę się nie dołować zwłaszcza, że słonko świeci maggie zapoczątkowała wysyp fasolek, kończy mi się okres więc zaczynamy niedługo fikanko no i na monitoringu wyszło, że mam w sumie 5 pęcherzyków. Mam nadzieję, że pęknie chociaż jeden może też więcej bo chętnie bym chciała mieć bliźniaki. No ale teraz zmykam posprzątać z grubsza bajzel i zaraz spać.
no pewnie, ze nie zadreczaj sie - po pierwsze trzebaby bylo zrobic badania w tym kierunku zeby taka sytuacje wylkuczyc a potem bedziecie sie martwic. Tak jak ja nic na razie nie mysle o badaniach malza i moim hsg. Jak sie okaze ze cos jest nie tak to wtedy bede sie zadreczac, po co teraz...Wierze mimo wszystko ze nic nam nie jest tylko nie trafiamy...i u was tez tak bedzie, zobaczysz...:-):-):-)
No to wysyłam wszystkim wam troszku fluidków:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

:-):-):-)

Hmmmm ja jestem pod koniec 5 tyg. Właściwie to jutro się chyba zacznie 6 tydzień- przynajmniej tak wychodzi na kalendarzach. Póki co jest spokojnie :-). Moje dwie koleżanki w ogóle nie miały mdłości w ciąży. Mam nadzieję, że mnie nie dopadną, chociaż różnie to może być :baffled:.
ciesze sie bardzo - lapie fluidki i mysle ze w koncu zadzialaja...musza!!!!!

Dziekuję Wszystkim za gratulacje :-)

Maggie dziekuję Ci Kochana za wstawienie mojego teściku :-)

Buziole
Uciekam bo lecę do fryzjera (mamy dziś wesele u koleżanki )

Pozdrawiam i wysyłam fluidki

PA

Hej Dziewczyny

Zrobiłam dziś test i wyszły DWIE GRUBE KRECHY :-). Zdjęcie wrzucę jak znajdę kabel albo Maggie (bo wysłałam jej Mmsem).

Nadal nie mogę w to uwierzyć :-)

Ogromne gratulacje!!:tak::-D
Łapie fluidki, może w tym cyklu zdziałaja cuda..;-)

kochana czemu przestaliscie sie starac w 2008? tzn nie fikaliscie w dniach płodnych czy cały czas zabezpieczaliscie sie? ja z racji słabego nasienia staram sie fikac co 2-3 dni.. wiec dopiero jutro.. a tak strasznie bym zgwałciła M..

same wiosenne fasolki.. mówiłam ze maggi rozpocznie wysyp fasolek..
Nie fikaliśmy w dniach płodnych i ogólnie malo fikaliśmy..
Miałam jechac w te wakacje do FR do pracy ale uznaliśmy, że skoro w 2008r z dzidzią nie było tak łatwo więc nalezy staranka rozpocząc już, natychmiast bo nie wiadomo jak dlugo będą trwac:tak: Ja się cieszę bo nie za bardzo mi sie uśmiechało jechac do FR bez M. i to na 3 miesiące:szok:
No a teraz... starania o dzidzię, wspólne wakacje nad naszym pieknym Baltykiem- magiczny czas..:tak::-D

Hej hej :-):-):-)

Miłej soboty życzę :-)

Mexi - a na kiedy w takim razie wychodzi Ci termin??? Bo ja sobie liczyłam że 22.12 ale lekarka wyliczyła 25.12 Zobaczymy po usg :-)

Dziekuję Wszystkim za gratulacje :-)

Maggie dziekuję Ci Kochana za wstawienie mojego teściku :-)

Buziole
Uciekam bo lecę do fryzjera (mamy dziś wesele u koleżanki )

Pozdrawiam i wysyłam fluidki

PA

Nie ma za co. :-) Jejku jak ja sie ciesze :tak::-):-):-) Baw się dobrze na weselu, tylko pamiętaj o fasoleczce ;-):-):-)

A to tak na dobry początek dnia :-D:-D:-D:

PEREŁKI z wypracowań szkolnych:

1. A do kotletów była sałata, którą mamusia przyprawiła potem.
2. Wojski przyłożył ucho do ziemi i usłyszał tupot niedźwiedzich kopyt.
3. Robak, ratując Tadeusza, strzelił do niedźwiedzia, który nie
wiedział, że jest jego ojcem.
4. Rycerze urządzali teleturnieje.
5. Było ich tysiące, a nawet setki.
6. Pan Dulski był sterylizowany przez żonę.
7. Tatarzy jeździli konno i pieszo.
8. Boryna był teściem żony syna Antka Hanki.
9. Ludwik XIV był samolubem. Twierdził, ze Francja to ja.
10. W odróżnieniu od innych zwierząt ptaki maja nakrapiane jaja.
11. Biesiadowali przy suto zastawionych stolcach.
12. Po jednej stronie rynku naszego miasteczka stoi kościół, po drugiej
stronie ratusz, a dookoła wybudowano same nowe domy publiczne.
13. Meteorolodzy wychodzą trzy razy dziennie oglądać swoje narządy.
14. Rodzicami Żeromskiego byli Józef i Wincenty Żeromscy.
15. Anielka mimo zakazu ojca kolegowała się z Magdą i świniami.
16. Kangur ma łeb do góry, dwie krótkie przednie kończyny, dwie tylne
długie, a w worku ma brzuch na małego i długi ogon.
17. Jej córeczka Ania uśmiechnęła się pod wąsem.
18. Straszne były te krzyżackie mordy.
19. Bandyci wpadli do sklepu i wymordowali samoobsługę.
20. Kiedy Adam Mickiewicz zawiódł się na kobiecie, wziął się za Pana
Tadeusza.
21.
Przedstawicielem materializmu był Demokryt z Abwehry.
22. Górnik pogłaskał konia po głowie i cicho zarżał.
23. Faraona nosili w lektyce, a poddani padali mu na twarz.
24. Środkiem płatniczym w Rosji są wróble.
25. Królik posiada głowę, uszy i linienie.
26. Strażacy śpią w kalesonach i maja tam dzwonki alarmowe.
27. Wiedział, że w okularach jest mu do twarzy, dlatego nosił je zawsze
w kieszeni.
28. Niektórzy Murzyni chodzą poubierani w nago.
29. Admirałowie są ubrani w marynarki wojenne.
30. Szlachta w 'Panu Tadeuszu' była bardzo gościnna, bo jak przyjechał
Pan Tadeusz na koniu, to o nic się go nie pytano, tylko dano mu siana.
31. Królik jest tak oddany swym małym, że wyrywa sobie kłaki sierści z
brzucha, żeby wyścielić im gniazdo. Który ojciec rodziny zdobyłby się na
to?
32. Jest nas dziewięcioro rodzeństwa, a oprócz tego tatuś pracuje
dorywczo jako monter.
33. Ręka tego człowieka była zimna, jak ręka węża.
34. Służący doił krowę nad stawem, a w wodzie wyglądało to odwrotnie.
35. Makbet miał wyrzuty po mordzie.

WITAM DZIEWCZYNKI:-)
Imprezka suuuuper była:tak:

No i @ jest. ALe po @ nie ręczę za swoje czyny:-D i to na rogówce:rofl2:

i suuuper podejście:-):tak:

A ja mam pytanie do zafasolkowanych a zwłaszcza Maggie ------> kochana od którego tygodnia ciebie zaczęły męczyć te mdłości? Trochę się tego obawiam, bo nie chcę, żeby się w pracy za szybko zorientowali :baffled:. Mi wychodzi z obliczeń i różnych kalkulatorów, że to koniec 5 tygodnia. Mam jeszcze jedno pytanie: od którego tygodnia widać ciążę na usg, bo słyszałam, że jak się pójdzie za szybko, to jeszcze nic nie widać i każą przyjść później. Dziewczyny w necie różnie piszą, że od 4 do nawet 8 tygodnia :szok:. No ale 8 to trochę późno, w końcu to już koniec 2 m-ca i żeby jeszcze nie było nic widać????? Dziwne :eek:.

u mnie ginekolog wykrył ciąże w 5 tygodniu:tak:a mdłości to miałam tak w 2 miesiącu:tak:

Hej Dziewczyny

Zrobiłam dziś test i wyszły DWIE GRUBE KRECHY :-). Zdjęcie wrzucę jak znajdę kabel albo Maggie (bo wysłałam jej Mmsem).

Nadal nie mogę w to uwierzyć :-)

KOCHANA WIEEEEEEEEEEEEEEEEEELGACHNE GRATULACJE :-):-):-)i łapie fluidki:tak::tak::tak:

No a teraz... starania o dzidzię, wspólne wakacje nad naszym pieknym Baltykiem- magiczny czas..:tak::-D

Oj tak tak- wykorzystajcie go jak najlepiej. Chyba, że już przed wakacjami się uda :-).

Mexi - a na kiedy w takim razie wychodzi Ci termin??? Bo ja sobie liczyłam że 22.12 ale lekarka wyliczyła 25.12 Zobaczymy po usg :-)

Wychodzi mi przełom roku- tak ok 1-4 styczeń wg różnych kalendarzy :-).
To Ty Maggie będziesz mieć już prezent na święta :-).

Maggie mam jeszcze pytanie-------> czy musiałaś już robić jakieś badania po potwierdzeniu ciąży, czy dużo tego było i ile Cię to kosztowało????

u mnie ginekolog wykrył ciąże w 5 tygodniu:tak:a mdłości to miałam tak w 2 miesiącu:tak:

Dzięki za odpowiedź ;-).

A ja się dzisiaj zaraz z rana pokłóciłam z mężem, bo mieliśmy jechać na kajaki (które były zaplanowane wcześniej, ale zanim dowiedziałam się o ciąży). Od początku nie miałam chęci jechać, a teraz to w ogóle. Ostatnie czego mi trzeba to pływać po jakiś lasach (a u nas dzisiaj dość chłodnawo jak dla mnie). W dodatku dzisiaj mnie trochę gardło boli i mam lekki katar. Ale on uważa, że wszystko jest ok, bo to dopiero początek. No dzięki, ja mam ryzykować przeziębieniem, bo on nie będzie miał z kim siedzieć w kajaku ????!!!!!. No i się pożarliśmy i oczywiście nie pojechałam :crazy:. Jak myślicie dobrze zrobiłam, czy może to ja przesadzam????? :crazy:

A ja się dzisiaj zaraz z rana pokłóciłam z mężem, bo mieliśmy jechać na kajaki (które były zaplanowane wcześniej, ale zanim dowiedziałam się o ciąży). Od początku nie miałam chęci jechać, a teraz to w ogóle. Ostatnie czego mi trzeba to pływać po jakiś lasach (a u nas dzisiaj dość chłodnawo jak dla mnie). W dodatku dzisiaj mnie trochę gardło boli i mam lekki katar. Ale on uważa, że wszystko jest ok, bo to dopiero początek. No dzięki, ja mam ryzykować przeziębieniem, bo on nie będzie miał z kim siedzieć w kajaku ????!!!!!. No i się pożarliśmy i oczywiście nie pojechałam :crazy:. Jak myślicie dobrze zrobiłam, czy może to ja przesadzam????? :crazy:

bardzo dobrze :tak:a pozatym kajaki i tak wczesna ciąża o nie na pewno nie :no:

reklama
Do góry