reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Cześć dziewczynki! Przepraszam Was, że dawno się nie odzywałam ale mam remont w domku i po prostu nie mam na nic czasu, a wieczorami mój M okupuje komputer.
Gratuluję nowym mamusiom jeśli takie się pojawiły. Ja jutro mam wizytę u gina w sprawie monitoringu cyklu. Zobaczymy czy w tym cyklu pojawi się owulka i może nawet fasolka.
Poczytam jeszcze troszkę co napisałyście i zmykam spać bo zmęczona jestem.

reklama
Maggie i Madzias- nasze mamy ciesze sie ze wszystko OK

Mexi - testuj i dawaj znac

Acha Maggie- lapie fluidki.

Ide zaraz pod prysznic a potem jakis filmik obejrze, jutro na solarium a w srode do dentysty- skonczyc zeba, bo mi lekarstwo zalozyl i na szczescie nie mam innych do robobty. Zaczynam pomalu myslec o urlopie w maju- jakos mieszane uczucia mam-dzieki Bogu, ze nie tylko juz rozpacz. Czekam na bolerko to tej mojej sukienki az przyjdzie z ebay'a - moze niektóre pamietaja jak sie chwalilam- taka niedobra jestem. :laugh2:

Patrysia- mam nadzieje ze luby juz w domku. Moj pracuje tylko na nocki, bo musimy sie samochodem wymieniac, a ja pracuje tylko na rano. Takze cierpie jak pracuje w weekendy, a w tygodniu ma wolne, ale coz zycie..

hej dziewczyny mam pytanko bo wiekszosc z Was tu jest lepsza w radach od lekarza hehee
ost @ mialam 28go marca i dzis zrobilam test bo okresu brak ale jest negatywny :(
wiec co teraz??? na 100% nie jestem w ciazy czy jest jeszcze szansa co??
co zrobic czekac jeszcze tydz i zrobic testa czy mykac juz do lekarza??
pozdrawiam WAS

Hej dziewczynki.Dobrze mówiłyście,że to mój mały szaleje :) Dziękuje:) Lekarz powiedział,że nie jest do końca tak,że nie można spać na prawym boku lub na plecach,mam spać jak mi wygodnie.A ja durna naczytałam sie że nie można i cały czas spałam na lewym boku:/
Najważniejszeże wszystko ok:)
A ja znów zmykam do pracy, ale jeszcze tylko 2 dyżurki i jadę z moim @ w góry bo coś ostatnio nie umiemy się dogadać. I jak tym facetom dogodzić.Ostatnio ambitnie ćwiczę i boli mnie dosłownie wszystko!!:wściekła/y:
Wczoraj przypadkiem oglądałam serial M jak miłość i tak się popłakałam jak Marysia powiedziała że jest w ciąży.Odrazu mi się wszystko przypomniało:(Mój @ się patrzał na mnie jak na kosmite.Nic nie rozumie:(
Jak was czytam pomalutku Wam zaczynam zazdrościć zafasolkowanym,
ale wole dać jeszcze sobie spokój żeby potem znów nie cierpieć:)

Życze miłego słonecznego dnia.:-)

cześć dziewczyny!witam na forum bo jestem tutaj nowa!
jestem po odstawieniu antykoncepcji - brałam 2 lata Yasmin. i odstawiłam we wrześniu 2008. od miesiąca staramy sie od dzidziusia - tzn. od jednego cyklu. problem w tym, że ja mam teraz strasznie nieregularne cykle (np. od października do lutego nie miałam okresu 93 dni :szok:, potem był i potem nie było znów 43 dni).pojawiły mi się też kłopoty z cerą - krostki na brodzie i szyi, a zawsze miałam ładną cerę (podobno to zwiastun złej pracy jajników). ale w końcu trafiłam do sensownego lekarza i zapisał mi Luteinę na uregulowanie cykli. Mam ją brać od 16 do 25 dnia cyklu. Tym sposobem miałam już 2 poluteinowe miesiączki. szczerze mówiąc liczyłam, że uda nam się zmajstrować dzidziusia w pierwszym cyklu starań, ale teraz coraz bardziej się boję, że przez te moje nieregularne cykle nie pójdzie nam tak łatwo. nie wiem nawet, czy w ogóle mam owulację. i tu moje pytania:
czy któraś z was robiła sobie może test owulacyjny?
no i jeszcze jedno - chyba zacznę mierzyć sobie temperaturę. tylko jest jedna kwestia (żeby nie zapytać wprost): czy temperaturę mogę mierzyć np. pod pachą lub w pachwinie? wiem, ze to głupie, ale jestem totalnie początkująca w tych kwestiach:zawstydzona/y:
Witamy serdecznie Kochana!:tak:
Ja niestety się nie znam na tabletkach i objawach po ich odstawieniu ale myślę,że dziewczynki Ci tu pomogą. Co do tempki to najlepiej mierzyc w pochwie:tak:

Hej dziewczynki.Dobrze mówiłyście,że to mój mały szaleje :) Dziękuje:) Lekarz powiedział,że nie jest do końca tak,że nie można spać na prawym boku lub na plecach,mam spać jak mi wygodnie.A ja durna naczytałam sie że nie można i cały czas spałam na lewym boku:/
Wiedziałam,że wszystko bedzie oki:tak:
Dzidziusiowi po prostu nie wygodnie było spac całyczas na lewym boku:-D

hej dziewczyny mam pytanko bo wiekszosc z Was tu jest lepsza w radach od lekarza hehee
ost @ mialam 28go marca i dzis zrobilam test bo okresu brak ale jest negatywny :(
wiec co teraz??? na 100% nie jestem w ciazy czy jest jeszcze szansa co??
co zrobic czekac jeszcze tydz i zrobic testa czy mykac juz do lekarza??
pozdrawiam WAS
Ja bym Kochana zrobiła betke na Twoim miejscu albo biegusiem do lekarza:tak:
Najważniejszeże wszystko ok:)
A ja znów zmykam do pracy, ale jeszcze tylko 2 dyżurki i jadę z moim @ w góry bo coś ostatnio nie umiemy się dogadać. I jak tym facetom dogodzić.Ostatnio ambitnie ćwiczę i boli mnie dosłownie wszystko!!:wściekła/y:
Wczoraj przypadkiem oglądałam serial M jak miłość i tak się popłakałam jak Marysia powiedziała że jest w ciąży.Odrazu mi się wszystko przypomniało:(Mój @ się patrzał na mnie jak na kosmite.Nic nie rozumie:(
Jak was czytam pomalutku Wam zaczynam zazdrościć zafasolkowanym,
ale wole dać jeszcze sobie spokój żeby potem znów nie cierpieć:)

Życze miłego słonecznego dnia.:-)
I ja ogladałam M jak miłośc i tez się wzruszyłam jak Marysia powiedziała,że jest w ciąży:tak:

Hej Dziewczyny,

Ja już po wizycie u lekarza. Yuppi. I będę bić pokłony dla Agnieszki że znalazła mi taką fajną Lekarkę - konkretna, miła i można się dobrze poczuć w jej towarzystwie. Zbadała mnie - żadnych piep..... kłykciń nie mam i nie miałam (tamtem lekarz co niby coś widział to chyba z głową miał coś nie tak - szkoda gadać). Wyniki badań są ok, betka ładnie rośnie, macica też więc jak narazie wszystko ok. Mam już kartę ciąży - w poniedziełek usg. Ma być już widać echo zarodka :-)

No i dziewczyny, warto się poznawać w realu. :-):-):-) aguniak - to przemiła, przesympatyczna, cieplutka Kobitka :tak::tak::tak: Normalnie - siostra której nigdy nie miałam. :-) Pogadałyśmy chwilkę i poprostu rewelka. Dzięki dzięki dzięki Kochana. :-):-):-) Już się nie mogę doczekać następnego spotkania. :-) p.s. może teraz malaga, kasztanki albo coś innego??? :-D:-D:-D:-D

Dziekuję Maggie za ciepłe słowa. Na mnie również wywarłaś super wrażenie, i nie mogę się już doczekać kiedy się spotkamy (chyba wezmę wolne w pon. bo muszę odpocząć a tym bardziej, że kiepsko się czuję do bólu gardła doszedł katar :no: ) A co do słodyczy to nawet nie próbuj bo i tak już przytyłam.
Naprawdę cieszę się, że mogłam Ci pomóc.

DZIEŃ DOBRY:-)
OLA mój M był już o 19.00 w domciu:tak:szybciej skończył;-)

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I MYKAM NA SPACEREK CO TROCHE PÓŹNIEJ ZAGLĄDNE:-)

Hej Girls,

Witam się wtorkowo. Kolejny dzień mdłości - masakra. Praktycznie 24h/dobę się męczę. I nie wiem co zrobić z pracą. Boję się że nie dam rady wystać 2h na zajęciach - jeszcze padne, już 2 razy mi się przytrafiło że prawie zemdlałam.

Dziekuję Maggie za ciepłe słowa. Na mnie również wywarłaś super wrażenie, i nie mogę się już doczekać kiedy się spotkamy (chyba wezmę wolne w pon. bo muszę odpocząć a tym bardziej, że kiepsko się czuję do bólu gardła doszedł katar :no: ) A co do słodyczy to nawet nie próbuj bo i tak już przytyłam.
Naprawdę cieszę się, że mogłam Ci pomóc.

Oj, to niedobrze, że jeszcze katar. Lepiej chyba weź ten dzień wolny - jakoś postaram się przetrwać bez Ciebie w poniedziałek ;-) I najwyżej wyśle Ci sms-ka co i jak żebyś była na bieżąco. Plan mam taki żeby pojechać na usg i zaraz stamtąd na wyjazd. :-) Co do słodyczy - to nie obiecuje (chyba że wymyśle coś innego :-D). A zresztą ustaliłyśmy że tyjemy od czasu zaczęcia brania Foliku :-D:-D:-D więc jakby co to zwalamy na Folik :-)

A jemu widocznie na lewym boku niewygodnie i sie rozpycha
No widzisz, dobrze że to sprawdziłaś bo jesteś napewno spokojniejsza. A Twoj maluszek będzie niezłym gagatkiem skoro już w brzuszku u Mamusi sie tak rządzi.

Maggie i Madzias- nasze mamy ciesze sie ze wszystko OK

Mexi - testuj i dawaj znac

Acha Maggie- lapie fluidki.

Ide zaraz pod prysznic a potem jakis filmik obejrze, jutro na solarium a w srode do dentysty- skonczyc zeba, bo mi lekarstwo zalozyl i na szczescie nie mam innych do robobty. Zaczynam pomalu myslec o urlopie w maju- jakos mieszane uczucia mam-dzieki Bogu, ze nie tylko juz rozpacz. Czekam na bolerko to tej mojej sukienki az przyjdzie z ebay'a - moze niektóre pamietaja jak sie chwalilam- taka niedobra jestem. :laugh2:

Patrysia- mam nadzieje ze luby juz w domku. Moj pracuje tylko na nocki, bo musimy sie samochodem wymieniac, a ja pracuje tylko na rano. Takze cierpie jak pracuje w weekendy, a w tygodniu ma wolne, ale coz zycie..

Ja pamiętam sukienkę - wklej koniecznie jakieś zdjątko jak już w niej będziesz cała wylaszczona :-):-):-)

reklama
DZIEŃ DOBRY:-)
OLA mój M był już o 19.00 w domciu:tak:szybciej skończył;-)

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I MYKAM NA SPACEREK CO TROCHE PÓŹNIEJ ZAGLĄDNE:-)

Szczesciaro- moj jeszcze tylko dzisiaj na noc i chyba 3 dni wolne, ale juz po dniach plodnych, wiec obejdzie sie bez niego :-D- nie no zartuje hihi. Dzisiaj ide sie posmarzyc, bo slonka brak od wczoraj, buu

Hej Girls,

Witam się wtorkowo. Kolejny dzień mdłości - masakra. Praktycznie 24h/dobę się męczę. I nie wiem co zrobić z pracą. Boję się że nie dam rady wystać 2h na zajęciach - jeszcze padne, już 2 razy mi się przytrafiło że prawie zemdlałam.

Oj bidulko, nie przemeczaj sie i odwiedzaj wc bez wyrzutów- jeszcze troszke i bedziesz sie cieszyc spokojem :tak:

Ja pamiętam sukienkę - wklej koniecznie jakieś zdjątko jak już w niej będziesz cała wylaszczona :-):-):-)

Wkleje do albumu jak wrócimy z wesela, tak z fryzurka i upiekniona :laugh2:

Zaczyna mnie pomalu pobolewac brzuch, ale tak bardziej mulaco niz bólowo, jesli wiecie co mam na mysli. Pije wlasnie w pracy zielona herbatke- mialam opakowanie w domu z Polski jeszcze, i nie moglam sie do niego przemóc- ale po postach dziewczyn- ZIELONA RZADZI.
Milego dzionka Kochane

Do góry