cześć dziewczyny!witam na forum bo jestem tutaj nowa!
jestem po odstawieniu antykoncepcji - brałam 2 lata Yasmin. i odstawiłam we wrześniu 2008. od miesiąca staramy sie od dzidziusia - tzn. od jednego cyklu. problem w tym, że ja mam teraz strasznie nieregularne cykle (np. od października do lutego nie miałam okresu 93 dni
, potem był i potem nie było znów 43 dni).pojawiły mi się też kłopoty z cerą - krostki na brodzie i szyi, a zawsze miałam ładną cerę (podobno to zwiastun złej pracy jajników). ale w końcu trafiłam do sensownego lekarza i zapisał mi Luteinę na uregulowanie cykli. Mam ją brać od 16 do 25 dnia cyklu. Tym sposobem miałam już 2 poluteinowe miesiączki. szczerze mówiąc liczyłam, że uda nam się zmajstrować dzidziusia w pierwszym cyklu starań, ale teraz coraz bardziej się boję, że przez te moje nieregularne cykle nie pójdzie nam tak łatwo. nie wiem nawet, czy w ogóle mam owulację. i tu moje pytania:
czy któraś z was robiła sobie może test owulacyjny?
no i jeszcze jedno - chyba zacznę mierzyć sobie temperaturę. tylko jest jedna kwestia (żeby nie zapytać wprost): czy temperaturę mogę mierzyć np. pod pachą lub w pachwinie? wiem, ze to głupie, ale jestem totalnie początkująca w tych kwestiach