reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Hej Girls,

Witam się wtorkowo. Kolejny dzień mdłości - masakra. Praktycznie 24h/dobę się męczę. I nie wiem co zrobić z pracą. Boję się że nie dam rady wystać 2h na zajęciach - jeszcze padne, już 2 razy mi się przytrafiło że prawie zemdlałam.

Oj, to niedobrze, że jeszcze katar. Lepiej chyba weź ten dzień wolny - jakoś postaram się przetrwać bez Ciebie w poniedziałek ;-) I najwyżej wyśle Ci sms-ka co i jak żebyś była na bieżąco. Plan mam taki żeby pojechać na usg i zaraz stamtąd na wyjazd. :-) Co do słodyczy - to nie obiecuje (chyba że wymyśle coś innego :-D). A zresztą ustaliłyśmy że tyjemy od czasu zaczęcia brania Foliku :-D:-D:-D więc jakby co to zwalamy na Folik :-)

No widzisz, dobrze że to sprawdziłaś bo jesteś napewno spokojniejsza. A Twoj maluszek będzie niezłym gagatkiem skoro już w brzuszku u Mamusi sie tak rządzi.

Ja pamiętam sukienkę - wklej koniecznie jakieś zdjątko jak już w niej będziesz cała wylaszczona :-):-):-)
wiem meggi co przezywasz z tymi mdlosciami choc ja mialam ostatnio grypowe ale mdlosci to mdlosci i ci bardzo wspolczuje!

reklama
ze mna juz dzis troche lepiej,no i do pracy juz musze isc,wczoraj wzielam sobie urlop ale bylam taka slaba,ze nie dalabym rady wystac osmiu godzin:( teraz mojego M bierze wlasnie mi dzwonil,ze sie fatalnie czuje jest choroba,a nie ma lekarstwa:(

ze mna juz dzis troche lepiej,no i do pracy juz musze isc,wczoraj wzielam sobie urlop ale bylam taka slaba,ze nie dalabym rady wystac osmiu godzin:( teraz mojego M bierze wlasnie mi dzwonil,ze sie fatalnie czuje jest choroba,a nie ma lekarstwa:(

Oj- to sie wykuruj szybciutko- ja na szczescie jak narazie to tylko w zime choruje. Wszedzie trabia ze epidemia grypy jest. Zdróweczka

Witam Was dziewczynki i pozdrawiam gorąco!!!
JUZ jestem w drugim trymestrze i jak na razie problemy z bakterią w moczu się nie powtórzyły ja czuje się coraz lepiej:biggrin2: a dzidzius zdrowo sie rozwija, najblizsza wizyta 13 maja i może dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka. Moja córcia bardzo chce iść ze mną zobaczyć na USG dzidziusia:biggrin2:
a jak tam wasze fasolki???
Pozdrawiam gorąco!

Kochana dobrze, że wszystko jest w porządku:-D i napisz koniecznie jak będziesz znała płeć:-)

Hej Dziewczyny,

Ja już po wizycie u lekarza. Yuppi. I będę bić pokłony dla Agnieszki że znalazła mi taką fajną Lekarkę - konkretna, miła i można się dobrze poczuć w jej towarzystwie. Zbadała mnie - żadnych piep..... kłykciń nie mam i nie miałam (tamtem lekarz co niby coś widział to chyba z głową miał coś nie tak - szkoda gadać). Wyniki badań są ok, betka ładnie rośnie, macica też więc jak narazie wszystko ok. Mam już kartę ciąży - w poniedziełek usg. Ma być już widać echo zarodka :-)

Kochana widzisz dobrze, że zmieniłaś tego lekarza i od razu lepiej:tak:

cześć dziewczyny!witam na forum bo jestem tutaj nowa!
jestem po odstawieniu antykoncepcji - brałam 2 lata Yasmin. i odstawiłam we wrześniu 2008. od miesiąca staramy sie od dzidziusia - tzn. od jednego cyklu. problem w tym, że ja mam teraz strasznie nieregularne cykle (np. od października do lutego nie miałam okresu 93 dni :szok:, potem był i potem nie było znów 43 dni).pojawiły mi się też kłopoty z cerą - krostki na brodzie i szyi, a zawsze miałam ładną cerę (podobno to zwiastun złej pracy jajników). ale w końcu trafiłam do sensownego lekarza i zapisał mi Luteinę na uregulowanie cykli. Mam ją brać od 16 do 25 dnia cyklu. Tym sposobem miałam już 2 poluteinowe miesiączki. szczerze mówiąc liczyłam, że uda nam się zmajstrować dzidziusia w pierwszym cyklu starań, ale teraz coraz bardziej się boję, że przez te moje nieregularne cykle nie pójdzie nam tak łatwo. nie wiem nawet, czy w ogóle mam owulację. i tu moje pytania:
czy któraś z was robiła sobie może test owulacyjny?
no i jeszcze jedno - chyba zacznę mierzyć sobie temperaturę. tylko jest jedna kwestia (żeby nie zapytać wprost): czy temperaturę mogę mierzyć np. pod pachą lub w pachwinie? wiem, ze to głupie, ale jestem totalnie początkująca w tych kwestiach:zawstydzona/y:

Witamy:-D

Hej dziewczynki.Dobrze mówiłyście,że to mój mały szaleje :) Dziękuje:) Lekarz powiedział,że nie jest do końca tak,że nie można spać na prawym boku lub na plecach,mam spać jak mi wygodnie.A ja durna naczytałam sie że nie można i cały czas spałam na lewym boku:/

Super, że wszystko się wyjaśniło i wiesz już, że to Twoje Maleństwo tak szaleje:-D

Kochane ja mam już dość...ten remont się przeciąga się w nieskończoność choć już niewiele zostało...ja dziś prawie całą noc nie spałam, bo co chwilę latała do WC, bo chyba sobie przeziębiłam pęcherz i strasznie mnie boli...strasznie źle się czuję i ledwo siedzę w pracy...a do tego wkurza mnie to, że co chwilę coś mi jest i nie mogę być po prostu cały czas zdrowa:baffled::angry:

Buziaczki:-)

My już wróciliśmy z Ostrołęki, M nie zdał na prawko ale następnym razem zda:tak:
Ja się położę na trochę bo jakoś mi się w głowie kręci i wogóle osłabiona jestem. A na 17:00 mam komisje w szpitalu bo składałam wniosek o niepełnosprawności, eh, nie chce mi się iśc.
Kłade się pod kołderkę. Do usłyszenia później.:tak:

milego dnia dziewczyny:tak:,ja sie juz zalamuje musze powoli wychodzic do pracy,a tak mnie mecza mdlosci,ze szok:-:)-:)-(,znow czuje sie totalnie bez sił:no:znacie moze jakies sposoby zeby mi przeszlo ?

Maggie chyba wezmę wolne w poniedziałek (szkoda mi trochę urlopu ale co tam). Jak coś to spotkamy się 11.05 :-) Już nie mogę się doczekać i błagam Cię nic mi nie przynoś bo się pogniewamy.:tak:

WITAM JUZ PO SPACERKU:-)
MAGGIE wiem co masz na myśli ja przy pierwszej ciąży to miałam na okrągło wymioty do prawie 4.5 miesiąca :baffled:masakra aż mój M trzymał mi włosy i wspierał mnie bo już płakałam z bólu bo nie miałąm czym wymiotować :-(boję się teraz że przy drugiej też tak będe mieć:-(ale kochana w sumie też i dobrze jak to ginekolog mówi że jak są mdłości i wymioty to dobra oznaka bo zdrowe dziecko jest bo reaguje na to organizm powiedział że gorzej gdyby się nic nie czuło;-)
Ide obiadek robić bo juz jestem głodna;-)

reklama
Do góry