reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Cześć dziewczyny,

piszę bo w domu jestem, o 9:30 dostałam telefon z przedszkola, że mam dziecko zabrać, bo jakiś chłopiec ma szkarlatynę i mój też wydał im się podejrzany. Urlopik na żądanie wzięłam, wizyta u pediatry dopiero o 16:40. Zła jestem, raz, że nie chciałam urlopu marnować, żeby przedłużyć macierzyński, a dwa, że boję się o młodego i boję się czy mnie nie zarazi jeśli to faktycznie to. Ehhh, nie ma chwili spokoju.
Jeśli chodzi o innego rodzaju samopoczucie to czuję się świetnie, mam dużo więcej energii, jakaś szczuplejsza się czuję :-) Chyba endorfiny szaleją :-)
Jeśli o M chodzi to mój podobny do innych. Jak zaczynam temat to mówi "Możemy tyle o tym nie rozmawiać?" więc ja milknę obrażona. A z pracy dzwoni i pyta kiedy do lekarza się zapiszę, żebym badania zrobiła itp., nawet opowiada, że bardzo się martwi, bo żona kolegi ma jakiś guzek w piersi i że koniecznie mam się sprawdzić. Wszystkie rozumy pozjadał. No i wprost mi powiedział, że się trochę boi, ale generalnie to dla niego bardzo pozytywna wiadomość. W końcu chciał :-)
Oj.. miejmy nadzieję, że Twój dzieciaczek się nie zaraził tym choróbskiem. Daj znac jak wrócisz od lekarza co i jak.
A co do facetów to oni wszyscy tacy sami:-D

reklama
hej dziewczyny... mam taki problem... biore clo 3 cykl... pierwszy bralam 1 tabletke dziennie... ale nie zadzialal... drugi cykl bralam juz 2 tabletki dziennie i owulacje mialam 13 dnia cyklu... kilka dni przed moglam czuc bol jajnikow i 13 dc mialam na tescie owulacyjnym 2 kreski (+monitoring)... teraz mam trzeci cykl z clo... 2 tabletki dziennie... jest 13 dc i nic... nie bola mnie jajniki jak poprzednio, testy owulacyjne negatywne... co jest nie tak?? bardzo prosze o odp...

Cześć dziewczynki!
Maggie zmień kochana koniecznie lekarza bo przecież to trzeba mieć nie coś nie tak z głową, żeby tak stresować pacjentki. Ja rozumiem, że każdy lekarz powinien uprzedzić pacjętkę o możliwościach komplikacji ale jakoś z taktem i z większym wyczuciem. A poza tym kto jak kto ale my (tzn. starające i te po przejściach) chyba najlepiej orientujemy się w temacie. Trzymam kciuki za pomyślne 9 miesięcy.

Mamo Stacha na pewno wszystko będzie dobrze i na pewno też uda ci się donosić ciążę w spokoju do końca.

Sandrahaha niestety nie pomogę Ci bo sama póki co nie biorę clo.

MAMA STACHA o jeju co się nie porobi:no:oby było wszystko dobrze,nie martw sie i niestresuj sie, a co do laptopa na kolanach hmm może i nie ma to tak wpływu ale ja raczej wolałabym miec go na biurku fale jednak jakies są mój M nie kazał jak byłam w ciąży z Dominisiem że komórke mieć przy brzuchu i kanały telewizyjne przezemnie przełączać i w sumie ma racje jakieś fale to są a co szkodzi troche uwagi;-)
SANDRAHAHA ja także nie pomogę bo niebiore tego:sorry:co nie mam pojęcie:sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczynki :-) Piękna pogoda dzisiaj. Mama Stacha mam nadzieje że twój mały sie nie zaraził. Mój M to na mnie krzyczał żebym komórki nie trzymała za blisko brzuszka,a jak dzwonie to najlepiej żebym rozmawiała przez słuchawki :-D I tak mu zostało do teraz:-)

Ola oby oby, juz by sie przydaly jakies nowe fasoleczki :)

Swieta racja- mysle ze pokolei polecimy do ciezarówek :tak:

Pij, pij zieloną herbatkę:tak:

Ja też piję:-D
Oj tak bardzo chciałabym, żeby był wysyp fasolinek:-D

Przychodze do domu i innej juz pic nie bede ;-)

Przydałyby się, przydały:tak::-D

No to czekamy.. a która dziewczyna testuje w najbliższym czasie?

Ja jestem w polowie cyklu gdzies chyba- okolo owulki alko owulkuje juz.
Dam znac jak cos sie okaze

reklama
Do góry