reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam z rana :)
Natknęłam sie przez przypadek na info, że:

zielona herbata - zawiera hipoksantynę a ta jest składnikiem płynu otaczajacego dojrzewające komórki jajowe i ułatwia poczęcie

gwajafenzyna - zawarta w niektórych syropach na kaszel pomaga w rozrzedzeniu śluzu czynią go bardziej płodnym. Jest nawet "przepis" żeby od 5 dnia cyklu brać gwajafenzyne 3 razy dziennie po 200 mg a jak sluz jest nadal gesty to zwiekszyc każdą dawke nawet do 400 mg i brać az do wystąpienia owu. Wazne żeby kupując syrop wybrać ten który ma tylko gwajafenzyne jako składnik aktywny. Znalazłam tabletki Guajazyl po 100 mg, wychodzi więc 3 x 2 ale jeśli ktos będzie próbowal to pamietajcie że można stosować tylko do owu! Potem już nie bo możecie być w ciąży :)

Tabletki Guajazyl Guajazyl, tabletki, 100 mg, 20 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

ja pilam ten syropek i fakt dziala naczy sluz sie bardzo poprawil :-) mam go w domu do tej pory bo kupilam mega zapasy a okazal sie zbedny...

Mama Stacha - przeogromne gratulacje :biggrin2: tak cos czulam ze fasola bo negatywny test przed @ jeszcze nic nie znaczy a to ze maggie miala juz II krechy to poprostu wyzsze stezenie hormonou i tyle, jescie niedowiarki wiec nawet nie staralam sie namawiac do pozytywnego myslenia ;-)

Dziewczyny blagam nie piszcie juz o porodach bo mnie czeka i na sama mysl mdleje wiec....:tak: zadnych mi tu opisow :-p:-p:-p jak mam jeszcze troche posiedziec z Wami....

Maggie - kochana z lekarzami tak juz jest...niektorzy sa delikatni, inni wola nie mowic do konca prawdy bo stres to NAJWIEKSZY wrog dla matki i fasolki nawet jak sa inne problemy (moj gin tak mowi i m.in nie mowil mi wszystkiego - inna kwestia ze ja ciagnelam za jezyk do konca a potem w ryk a on "dlatego nie chcialem mowic bo nic nie pomoze pani teraz a stres tylko moze zaszkodzic")...Ale ten Twoj mogl sobie darowac :no: wiekszosc z nas wie ze pierwsze 12 tyg to walka zarodka o przetrwanie tak sie mowi to po co te teksty a dwa jest wiele statystyk i teorii trzeba myslec pozytywnie...patrz na mnie :biggrin2::biggrin2: gin powiedzial ze moze byc tak ze moge zaczac rodzic dzis jutro za tydzien, ze lozysko spowoduje krwawienie a wtedy zeby ratowac matke rozwiazuje sie ciaze kosztem dziecka itp itd ale NIE MYSLE O TYM ani o tym ze jak za 3 dni gin powie SZPITAL nie mam co zrobic z dzieckiem i nie wiem czy nie odrzuce szpitala...MYSLE POZYTYWNIE OD POCZATKU od kazdego ataku skurczy itp :biggrin2::biggrin2:

A propo M jak tam stosunki ?? jesli nadal cienko to spokojnie wszystko sie ulozy, dziewczyny pisza dobrze, ze facet dopiero po narodzinach poczuje sie prawdziwym ojcem a na poczatku do niego wogole nie dociera, czytalam caly artykul i po wypowiedziach na forum wielu zaciazonych smiem powiedziec ze artykul potwierdzony przez dziewczyny z forum, nie jedna pisala ze stosunki sie wrecz popsuly, ze M jest taki a nie inny, nie dba, czy nie interesuje sie, nie przezywa, nie rozumie ze chce Ci sie spac i ma pretensje ze nie chcesz z nim rozmawiac, ze za dnia jestes rozlazla, boli Cie brzuch, niedobrze Ci i wogole placzesz co rusz, czepiasz sie o wsio itp ... A dwa Toba teraz tez targaja hormony wiec moze wszystko za bardzo bierzesz do siebie :-) i wydaje Ci sie wszystko w czarnych barwach...a potem zobaczysz...brzus zacznie rosnac, dzidzius kopac bedzie super...ja mam takie jazdy do tej pory "nikt mnie nie kocha nikt mnie nie chce i w ryk" a M tylko umiech JUZ bo ciaza to juz stan naturalny dnia i "ty gluptasie...albo tylko mi nie placz juz ide ":-) tuli brzus, naslu****e caluje, ostatnio mi zabral jak myslal ze nie patrze ksiazke "ciaza w pytaniach i odpowiedziach" hihih i jak czytal z przejeciem a weszlam do pokoju odlozyl i tylko yyyyyyyy "ja tylko patrze co za bzdurki czytasz :-)" Spokojnnie...u mnie nie bylo wiekszych jazd ale wydawalo mi sie ze on nie chce tego dziecka, teraz wiem ze to byly hormony bo przeciez szalal z radosci jak przynioslam skarpeteczki, potem plakal a potem sie spil ze szczescia :-) a potem to wszystko zaczelo doooooociieeeerac i tak jak do Ciebie bedzie docierac teraz mimo ze jestes b. na to przygotowana do niego tez ze sie zmieni zycie juz teraz i TY przede wszystkim :-) czasem chodzaca, stekajaca, cykajaca bomba zegarowa...a czasem czepialska, plakalska, humorzasta, wierz mi...wiele Was czeka :-) moj raz stwierdzil ze odkad jestem w ciazy mam ciagle do niego pretensje i FAKT bo mam o wsio HORMONY .. ale potem przyja to za rzecz normalna i z usmiechem jak ja rycze czy krzycze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie poniedziałkowo:-p
Musiałam dziś wcześnie wstac bo wujek przyjedzie po naszą kanapę i zabierze do rodziców M. My bedziemy dziś miec nową:rofl2:
Także od razu ja pewnie wykorzystamy na fikanie:tak::-p:-D
U mnie śluzu brak..:-( Hm... Dni płodne mi sie skończyły... ale nigdy tak nie było..zawsze był metny i coraz bardziej i bardziej az do @ a tu teraz takie rzeczy.. :wściekła/y:
__________________​

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Kolejny tydzień się zaczyna
Słoneczko ślicznie się do was uśmiecha
Podnosi na duchu, nie narzeka
Więc KU.......A!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzie się podziały nasze fasolki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Żartuje:-D

Miłego dnia życzę;-)

WITAJCIE DZIOŁSZKI:-)
MAGGIE grudzień i to bliziutko świąt suuuuuuuper:tak:
MAMO STACHA kresunie śliczne:-D
A ja wczoraj na goścince u rodziców i sióstr co objeżdzania było co też już nie miałam zajżeć co dopiero teraz,A NASKROBAŁYŚCIE:-Djuz nadrobiłam czytanko:tak:ps.dzisiaj moje staranka,trzeba będzie klimacik na wieczór zrobić:-D
POZDRAWIAM WSZYSTKIE KOBITKI:-)

Kolejny tydzień się zaczyna
Słoneczko ślicznie się do was uśmiecha
Podnosi na duchu, nie narzeka
Więc KU.......A!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzie się podziały nasze fasolki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Żartuje:-D

Miłego dnia życzę;-)

Hehe:-D
Miłego dnia:laugh2:

ja sobie ziołka zamówiłam na allegro.. mam nadzieje ze dam rady to pic..
a dzis byłam na badaniach.. w czwartek wyniki bo dopiero w środe robią takie badania wiec w czwartek z rana bede miala wyniki prolaktyny lh fsh i testosteronu

reklama
a ja siedze w pracy, juz sie napracowalam ( jutro umowione spotkania na pospisanie umowy ), kawe wypilam i patrze co tu ciekawego naskrobalyscie..w domku na spokojnie kazdej poodpisuje bo tu w pracy to mam taka konktrole ze szok :p

Do góry