reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

dziewczyny mam pytanie,wiecie moze,czy zly poziom prolaktyny mogl wplynac na wczesne poronienie i czy trzeba miec skierowanie na to badanie i ile kosztuje,orientujecie sie moze ?

Ja wiem tylko tyle ze za wysoka prolaktyna moze zaklocac owu a wczesne poronienie to wiem ze progesteron raczej niski bo prolaktyna za wysoka powoduje blokade zaciazenia..a zrobic sobie mozesz prywatnie bez skierowania u nas kosztuje chyba 22 zl :-)

reklama
dzieki kroptusiu za odpowiedz chyba sie wybiore i na prolaktyne i na progesteron jak jestem u gina zawsze mam duzo pytan a o tych wazniejszych zawsze zapominam:(nie wiem co robic czy isc do gina i sie doradzic,czy mam isc tak sama od siebie...

JUSTYS ja ogólnie wole pytać się ginekologa i może da ci skierowanie i wiesz wtedy z tymi wynikami do niego i powie co i jak :tak:

dzieki kroptusiu za odpowiedz chyba sie wybiore i na prolaktyne i na progesteron jak jestem u gina zawsze mam duzo pytan a o tych wazniejszych zawsze zapominam:(nie wiem co robic czy isc do gina i sie doradzic,czy mam isc tak sama od siebie...

choc czytalam kiedys na innych forach ze prolaktyna moze uposledzac 2 faze i powodowac poronienie, pisala dziewczyna co 2 razy poronila przez prolaktynie i kazali jej jeszcze zrobic wtedy THS czy jakos tak ale 2 grupa pisala ze prolaktyna w ciazy wraz z nia rosnie bo sie potem karmi wiec to naturalne ze bedzie wyzsza i ja tak tez slyszalam ze wysoka moze oznaczac ciaze

Mialam ten sam dylemat ale lepiej chyba do gina bo jak ja poszlam to powiedzial mi kiedy jakie badanie a na forum dziewczyny roznie pisaly mi kazal prolaktyne OBOJETNIE w ktorym dniu cyklu, ja zrobilam zaraz po @ a progesteron 7 dpo wiec najlepiej jak masz owu potwierdzona MONITORINGIEM bo moze wyjsc ten progesteron niemiarodajny jak zrobisz za wczesnie badz za pozno bo ogolnie pisza ze 21-22dc zrobic progesteron ale to jest ok przy cyklach 28 dniowych a innych?? juz nie

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny! ;-) Również nowe e-koleżanki witam ciepło!

Justyś! Kroptusia ma rację. Poziom prolaktyny wzrasta w ciąży bo jest odpowiedzialny za laktację. Mi np. gin poprzedni powiedział,że jeśli będę "czuła", że mogę być w ciąży, a beta wyjdzie niska to mogę zrobić właśnie prl i jak będzie podwyższony poziom to może oznaczać bardzo wczesną ciążę. Ale to tylko przy odpowiednim poziomie prl bez ciąży. Nie wiem czy może spowodować poronienie. Wydaje mi się,że raczej nie. O to najlepiej zapytaj lekarza.
Ja mam właśnie podwyższoną prolaktynę i biorę na nią bromergon. Niestety aż do zaciążenia muszę go brać, a czuję się po nim ostatnio strasznie.
Badania myślę,że spokojnie możesz zrobić sama,bez skierowania. No chyba,że mając skierowanie będziesz miała bezpłatnie.

Kasiulek a co wogóle u Ciebie- na jakim etapie jestes???

Oleńko,ja w tym cyklu nie robię ani monitoringu,ani nic. Mój M musi poprawić jakość żołnierzyków i dopiero od przyszłego cyklu zaczniemy od nowa. Ten będzie po prostu dla nas. Bez stresu i wyczekiwania. Dzisiaj jestem w 6 d.c. i @ już sobie poszła więc możemy zacząć się przytulać,ale jak pisałam bez myślenia o ciąży. Jesteśmy nastawieni na to,że dopiero od maja ruszamy pełną parą. Buziaki!

Niunia a jak Twoja @? Przetrwałaś to jakoś? Dawno Cię u nas nie było. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nowy cykl.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry