reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

KOBITKI:szok:ALE NASTUKAŁYŚCIE:-D
PIANISTKA dobrze ,że chociaż poród taki super jest tam,ale szkoda,że do 3 miesiąca tak nie przejmują się fasolka bo jak by była zagrożona to ile udaje się uratować,a tak co ty biedna sama masz robić i nie daj kochana coś by nie tak było:szok:nie ładnie tam wyczyniają:no:to ja teraz się ciesze że u nas w Polsce jest tak a nie inaczej:tak:
PRZYSZŁA MAMUSIA-NEKTARYNKA oby @ nie przyszła;-)
MAMA STACHA przykro,ale nie poddawaj się widzisz że tu nie jednej dziewczynie staranka nie wychodzą co trzeba cierpliwym być a się nie obejżysz a jaki uśmiech dostaniesz bo fasolinka będzie;-):tak:
MAGGIE kurcze ja to jeden teścik zrobiłam i już czekałam na gina bo wiedziałam że te kreseczki to fasolka:-Dna siusiasz się nieco troche:-Dale nie martw się dzidzia już się w brzusiu rozwija;-):tak:
BUZIOLKI DLA WAS:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
25??? Nie chce namawiać ale spróbuj może 10? Wiem że boisz się rozczarowania ale czy nie będzie większe jak @ przylezie za pare dni? Oby nie ale nie wolisz wiedzieć teraz? Nektarynko a ten lekarz co Ci przepisał luteine to powiedział że to może być ciąża??
doszlismy dzis z M do wniosku ze jednak jutro ide na betke.. mamy zaczynac tez jutro remont u brata w lazience a ten bol nas niepokoi dlaczego on jest a betka jednak pokaze ze jesli nie ciaza to oznacza cos niedobrego i trzeba bedzie isc do gina... lekarz nic nie powiedzial ze to moze byc ciaza wyjatkowo byl milczacy.. tak jakby chcial sie mnie pozbyc bo bylam ostatnia.. nigdy w sumie tak nie było..
Nektarynka - podziwiam za cierpliwosc i wytrwalosc, jesli to fasolinka to luteina jedynie ja wspomaga i podtrzymuje :-)
wiem wiem ze luteina ja jak cos to podtrzyma.. dzis znow straszny bol brzucha.. ale wtulilam sie w M i jakos ulzylo..
Ja też mam właśnie nie bóle tylko takie ćmienie - fajnie to nazwałaś - jajników. Tylko śmiesznie bo nie obu na raz tylko raz jednego a raz drugiego (częściej prawego).

Kroptusiu - dziś na żaden test nie sikałam bo dziś trzynasty i chciałam zobaczyć różnicę w kreskach po dniu przerwy - jeżeli będzie. Plan jest taki że jutro sikam na 10 i 25 - odwaliło mi - potem na betkę- do pracy - po odbiór wyniku (mam nadzieję że będzie) - i na forum :-) A wczoraj siknełam za to wieczorem na testy owu (dwa z różnych miejsc - apteka int i allegro) - i albo mam drugą piękną owulkę w tym cyklu albo to dzidzia - krechy piękne, ładniejsze niż na testach ciążowych. :-D:-D
zastanawiam sie czy tez nie siknac na owulacyjny.. mam 10 wiec moze sikne..
a propo ćmienia jajnikow ja tez mam bardziej z prawego czasem z lewego rzadko z obu.. martwie sie ze mogą pojawic sie torbiele z niepeknietych jajnikow.. o ile faktycznie nie pekly

PRZYSZŁA MAMUSIA-NEKTARYNKA oby @ nie przyszła;-)
BUZIOLKI DLA WAS:-)
oby nie przyszła.. buziaki takze dla Ciebie.. i dla wszystkich ode mnie.. za słowa otuchy

Mamo stacha i przyszła mamusiu - nie ma @ jest nadzieja.. trzymam kciuki, w koncu jedziemy na tym samym wozku tylko ja juz powinnam odliczac do nastepnej @ a nie jeszcze do porzedniej

wiem ze pomaga wczoraj bralam.. nie chce sie truc jesli faktycznie to fasolka.. chociaz wiem ze nospa jest bepieczna.. jak zaboli bardziej to wezme poki co umiem wytrzymac

NEKTARYNKA nie musisz się obawiać no-spa jest jak najbardziej zalecana oprzy bólach w ciąży,też je biorą jak maja już skurcze i muszą brać aby dzidzia za szybko nie wyszła i ogólnie ją się bierze jak ma się bóle:tak:;-)

siku robilam okolo 10.. teraz jest 12.. ale w tym czasie wypilam kawe i nie wiem czy nie poczekac jeszcze troche czy siknac teraz..

aaa czy luteina moze sfalszowac test owu?
Nektarynko - ja bym sikała ale jak chcesz to poczekaj aż od picia kawy miną 2 h i sikaj. Test owu to test owu nie musi być z rana robiony. Ja wczoraj siknęłam pod wieczór ale nie zastanawiałam się czy coś piłam wcześniej i wogóle.

reklama
w sumie najlepiej poranny mocz:tak:a może jutro przed betką zrób co;-)
tak ak tylko teraz chodzi o owulacyjny.. nie ciazowy.. ciazowe wyszly ujemnie w 38dc i 42dc
NEKTARYNKA nie musisz się obawiać no-spa jest jak najbardziej zalecana oprzy bólach w ciąży,też je biorą jak maja już skurcze i muszą brać aby dzidzia za szybko nie wyszła i ogólnie ją się bierze jak ma się bóle:tak:;-)
dziekuje.. bede pamietac..

Do góry