reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
A mnie mimo braku owalacji ginekolożka nic nie przepisuje. W styczniu jak wzięłam na własną rękę od drugiego do czwartego dnia cyklu po pół tableteczki clostylbegytu to mnie nawet ochrzaniła, że mogłam sobie krzywdę zrobić. A to taka mała dawka. Jak za pierwszym razem nie mogłam zajść w ciążę to mi clo przepisał gin i miałam brać po jednej tabletce, ale monitorować jednocześnie owulację, a że to były wakacje i nie mogłam to powiedział żebym wzięła po pół. I wtedy zaszłam w ciążę. Teraz mimo tej samej dawki owulacji nie było bo miałam usg. Jak w tym miesiącu się nie uda to też bym chciała spróbować z clo.
Jak myślicie? Mogę tak bez kontroli lekarza? Ostatnio nie ufam swojej ginekolożce, słyszałam opinię, że jest dobra jedynie do wypisywania recept, ale ma usg i nie muszę długo czekać na termin wizyty, a to dla mnie ważne.
Jak myślicie? Mogę tak bez kontroli lekarza? Ostatnio nie ufam swojej ginekolożce, słyszałam opinię, że jest dobra jedynie do wypisywania recept, ale ma usg i nie muszę długo czekać na termin wizyty, a to dla mnie ważne.
Witam,no i umnie klapa,@ sie pojawila dzis rano tak cholernie bolesna,ze szok juz drugi cykl taki bolesny:-(chyba sie wybiore do gina po swietach zeby mi cos przepisal na regulacje i na ten bol,bo jest sraszny,nigdy tak nie mialam:-(milego popoludnia dziewczynki;-)OLA TRZYMAM KCIUKI ZEBY TO BYLA FASOLECZKA
Oj <przytul>, szkoda, myslalam, ze obu nam sie uda. Ja planuje drugi test zrobic w czwartek. Dam znac co i jak oczywiscie. Takbym chciala fasoleczke na zajaczka :-)
Dziekuje za kciuki
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Kochane strasznie zmęczona dziś jestem i troszkę smutaskowa, bo naoglądałam się jakiś programów w tv i potem tak to jest więc nie smęcę Wam tylko idę nyny...buziaczki i do jutra
Ale tu pustki
Ja jestem zajeta pisaniem pracy na studia, wiec staram sie wytrzymac do czwartku
Wszystkie mamusie-staraczki zajete staraniem sie ihihih..jakis dobry humor dzis mam
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Czesc Dziewczynki,
Ja wlasnie nadrabiam zaleglosci, ale chyba nigdy nie dam rady byc ba biezaco. 3 dni nie zagladam a potem 15 stron do przeczytania, tyle info ze nie da rady sie polapac co i jak
Ja weekend przespalam. W sobote spalam do 13 potem znow od 14 do 16, jestem niskocisnieniowcem, a u nas w Szkocji bylo niskie cisnienie w sobote, dlatego chodzilam jak jakas mara dzien caly... w koncu pozwolilam sobie na mala kawe.
W niedziele bylismy z mezem nad morzem pospacerowac, ale dwie godziny na dworzu tak mnie wymeczyly ze zaleglam znowu na 2,5 godziny. Dobrze tylko ze moj kochany zrobil obiadek w tym czasie.
No a dzis znow do pracy... Pracuje w biurze, przed komputerem dzien caly wiec ok. 13 po lunchu bierze mnie taki kryzys, ze nie wyrabiam. Mam nadzieje ze to ylko pierwsze 3 m-ce takie, ze czlowiek chce tylko przespac swe zycie, potem bedzie lepiej.
No a z objawow doszly mi mdlosci, zwlaszcz popoludniami, choc nie wymiotuje poki co (i oby tak dalej...).
Wczoraj powiedzielismy rodzicom o dzidzi, mama plakala przez 5 minut ze szczescia, do taty dotarlo to jakos pozniej.
Zaraz postaram sie nadrobic wasze posty.
Pozrowienia dla staraczek i dobrego samopoczucia dla zafasolkowanych
Ja wlasnie nadrabiam zaleglosci, ale chyba nigdy nie dam rady byc ba biezaco. 3 dni nie zagladam a potem 15 stron do przeczytania, tyle info ze nie da rady sie polapac co i jak
Ja weekend przespalam. W sobote spalam do 13 potem znow od 14 do 16, jestem niskocisnieniowcem, a u nas w Szkocji bylo niskie cisnienie w sobote, dlatego chodzilam jak jakas mara dzien caly... w koncu pozwolilam sobie na mala kawe.
W niedziele bylismy z mezem nad morzem pospacerowac, ale dwie godziny na dworzu tak mnie wymeczyly ze zaleglam znowu na 2,5 godziny. Dobrze tylko ze moj kochany zrobil obiadek w tym czasie.
No a dzis znow do pracy... Pracuje w biurze, przed komputerem dzien caly wiec ok. 13 po lunchu bierze mnie taki kryzys, ze nie wyrabiam. Mam nadzieje ze to ylko pierwsze 3 m-ce takie, ze czlowiek chce tylko przespac swe zycie, potem bedzie lepiej.
No a z objawow doszly mi mdlosci, zwlaszcz popoludniami, choc nie wymiotuje poki co (i oby tak dalej...).
Wczoraj powiedzielismy rodzicom o dzidzi, mama plakala przez 5 minut ze szczescia, do taty dotarlo to jakos pozniej.
Zaraz postaram sie nadrobic wasze posty.
Pozrowienia dla staraczek i dobrego samopoczucia dla zafasolkowanych
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Oj <przytul>, szkoda, myslalam, ze obu nam sie uda. Ja planuje drugi test zrobic w czwartek. Dam znac co i jak oczywiscie. Takbym chciala fasoleczke na zajaczka :-)
Dziekuje za kciuki
Pozostaje zawsze nadzieja. Pisz jak wyniki. Wszystko bedzie dobrze...
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
No to widzę, że już się trochę staracie- przynajmniej niektóre z was.
Kurcze czemu to tak jest że jak ktoś chce, to się tak długo starać musi, a jak nie chce, to pierwsza okazja- pach- i od razu ciąża .
Witaj Mexi,
Trzeba wierzyc. Ja zafasoklowalam w pierwszym cyklu staran. Przez 4 lata bralam tabletki non stop, potem odstawilam, nie bede juz nigdy brac ze wzgledu na to, ze mam wlokniaka piersi, a tabletki poteguja ich rozwoj.
od 2.5 roku nie bralam wiec tabletek, stosowalismy metode przerywana i gumeczki. Staralismy sie od konca lutego, teraz jestem w 7mym tyg. Cuda sie wiec zdarzaja
Powodzenia. 3mam kciuki.
reklama
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Witam,no i umnie klapa,@ sie pojawila dzis rano tak cholernie bolesna,ze szok juz drugi cykl taki bolesny:-(chyba sie wybiore do gina po swietach zeby mi cos przepisal na regulacje i na ten bol,bo jest sraszny,nigdy tak nie mialam:-(milego popoludnia dziewczynki;-)OLA TRZYMAM KCIUKI ZEBY TO BYLA FASOLECZKA
Justys,
Bolesne miesiaczki to moze byc znak jakiegos stanu zapalnego, zwlaszcz jesli dotychczas mialas bezbolesne. Sa kobiety, ktore cierpia na bolesne @ caly czas, ale jesli wszystko bylo ok a teraz pojawil sie silny bol, warto poszukac przyczyny. Chyba ze poczekasz do kolejnego cyklu, bo czasem zdarza sie sporadyczny bol bez przyczyny.
3mam kciuki.
Podziel się: