reklama
K
Kinga85
Gość
Zanim dzieci się urodzą,
w Bożym blasku sobie brodzą,
przykrywają się chmurkami,
rozrabiają z aniołkami...
Święty Piotr się z nimi bawi,
a Bóg Ojciec błogosławi.
Gdy z tęsknoty drży już ziemia,
wołają - do zobaczenia!
I skaczą przez nieba progi.
Hej smyki! Szczęśliwej drogi!
Na każdego anioł czeka,
szepcząc: będę miał...człowieka,
malutkiego, bezradnego...
O! Już jest! Witaj kolego!
Coś wymyślić prędko trzeba,
by nie uciekł mi do nieba,
więc zapomnij mój kochany
tamte łąki i polany.
Zapomniałeś? Znakomicie!
No to teraz - ciesz się życiem!
Gdyby ci się zaś przyśniło
jak tam w górze było miło,
to pamiętaj - ani słowa!
Jak umowa - to umowa...
Po tych słowach Anioł Boży
lekko palec swój położył
na usteczkach niemowlaka.
Jeśli kto się zna na znakach
już rozwiązał sekret cały:
skąd pod nosem dołek mały.
pozdrawiam i trzymam kciuki
a Bóg Ojciec błogosławi.
wołają - do zobaczenia!
Na każdego anioł czeka,
tamte łąki i polany.
Zapomniałeś? Znakomicie!
to pamiętaj - ani słowa!
Jak umowa - to umowa...
lekko palec swój położył
Madziaas
Już jesteś:)
Cześć dziewczynki. Maggie_f imieniny jakoś przeżyłam,no rad może mi nikt nie dawał ale prawie się pokłóciłam z wujkiem bo dał mi do zrozumienia że szkodze dziecku bo zgadzam sie na usg.W pewnym momencie powiedziałam że jestem zmęczona i ide spać)A ty dałaś rade jakoś?
maggie_f
Fanka BB :)
Super super, ja tam wierzę w takie zbiegi okoliczności. A co powiecie na to: załapałam dziś smutasa jakiegoś a miałam dużo do ogarniania. No i spotkałam się z małżem na mieście bo coś mu musiałam dać. I tak siedzimy w samochodzie, leci jakaś płytka, pierwsza piosenka - ja zaczynam litanie prestensji do małża aż mi łzy lecą a tu nagle płyta przeskoczyła (sama) na połowę 15 piosenki a tam: "będziemy piękni jak dawniej, będziemy działać sprawniej" My oczywiście spojrzeliśmy na siebie i co i w śmiech. Małż do mnie głowa do góry, a tu słońce wychodzi (a w W-wie praktycznie cały dzień pada). Niezła akcja co??? Na płycie są 3 piosenki po polsku reszta to muzyka bez słów właściwie albo jak są to po angielskuA właśnie się dowiedziałam jaki mój facet ma grafik na najbliższe dwa tygodnie i doszłam do wniosku że to przeznaczenie:-)cudny wręcz zbieg okoliczności:-)to musi coś znaczyć. On ma wyjazdową pracę-jest kierowcą i często niema go w domu kilka dni pod rząd a teraz będzie pracował w takie dni że przytulanki będą możliwe w 8, 12 i 14 dniu cykluto się idealnie składaw dodatku moja nawiedzona koleżanka mi policzyła że 24 grudnia tego roku minie mi dokładnie 10 000 dni życia na tym naszym skomplikowanym świecie i według jakiś tam wierzeń jest to dzień absolutnie wyjątkowy w którym dzieją się rzeczy magiczne:-)a najlepsze jest to że gdybym w tym cylku zafasolkowała to termin przyjścia na świat dzidzi byłby właśnie na około 24 grudniaOdrazu mi się nastwienie poprawiło.Jestem dobrej myśli i czuję że to jest to i tak ma właśnie być:-)Co Wy na to dziewczyny?może to ta"magia" która się przewija tu przez nasze rozmowy
Śliczne ...Zanim dzieci się urodzą,
a Bóg Ojciec błogosławi.
wołają - do zobaczenia!
Na każdego anioł czeka,
tamte łąki i polany.
Zapomniałeś? Znakomicie!
to pamiętaj - ani słowa!
Jak umowa - to umowa...
lekko palec swój położył
Kinga SUPER WIERSZYK:-) Dziewczynki mam pytanie natury technicznej jak dodać swój suwaczyk żeby się zawsze pojawiał gdy tu coś do Was piszę?bo trochę zielona jestem w tym temacie
W profilu wchodzisz w sygnaturę i tam wklejasz kod suwaczka z jakiejś stronki np. lilypie.com
Cześć dziewczynki. Maggie_f imieniny jakoś przeżyłam,no rad może mi nikt nie dawał ale prawie się pokłóciłam z wujkiem bo dał mi do zrozumienia że szkodze dziecku bo zgadzam sie na usg.W pewnym momencie powiedziałam że jestem zmęczona i ide spać)A ty dałaś rade jakoś?
Dałam, dałam - a poza tym nieźle się uśmiałam. Babcia zaprosiła wujka którego nigdy na oczy nie widziałam i od poczatku z nim przejścia były. Najpierw się zgubił więc jeździłam po okolicy i szukałam gościa w brązowym płaszczu z kwiatami :-):-):-) A potem jak się rozgadał to nikt mu nie śmiał przerwać. A jak już skończył i wyczułam że zaraz się zaczną kłótnie między facetami to się elegancko ulotniłam :-)
maggie_f
A ja muszę odłożyć starania na kilka miesięcy bo M wypadek w pracy miał.
Jak on coś sobie zrobi to później układa się to z pół roku.
A już dzisiaj wszystko tak różowo się układało
Jak urodzę w 2010r. to będzie cud!
Niunia no coś Ty - to co on zmalował???
Haszitka
może kiedyś...
Niunia no coś Ty - to co on zmalował???
A widzisz, on ma pecha do wyjątkowych pechowców i taki to jeden najechał na niego. Na razie tylko noga w gipsie ale a trzy tygodnie gips aż po klejnoty, wiec mam ochotę wszystko zostawić i zwiać gdzie pieprz rośnie!
reklama
maggie_f
A widzisz, on ma pecha do wyjątkowych pechowców i taki to jeden najechał na niego. Na razie tylko noga w gipsie ale a trzy tygodnie gips aż po klejnoty, wiec mam ochotę wszystko zostawić i zwiać gdzie pieprz rośnie!
He he - to będzie zdany na Twoją łaskę i niełaskę. Ale klejnotów przecież mu nie zagipsują więc na owulkę nigdzie Ci nie ucieknie i będziesz go miała w garści ;-)
Podziel się: