reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kroptusia ja niestety zdjęcia nie zrobiłam i zastosowałam się do instrukcji w teście czyli odczytałam po trzech minutach i go wyrzuciłam... ale tak na oko to wydaje mi się,że ten mój cień nawet chyba jeszcze bladszy był niż Twój:-( sama już niewiem, ciągle mi się wydaje ,że za pięć minut będę mieć @, takie mam głupie myśli.

reklama
Dziewczyny, mam pytanko odnoście kremów nawilżających. Ostatnio po stosunku bardzo mnie pochwa piecze i zastanawiam się, czy nie użyć kremu nawilżającego. mamy kilka takich w domu z durexu tylko nie wiem czy nie zaszkodzi on plemniczkom. Co wy na to?

Dziewczyny, mam pytanko odnoście kremów nawilżających. Ostatnio po stosunku bardzo mnie pochwa piecze i zastanawiam się, czy nie użyć kremu nawilżającego. mamy kilka takich w domu z durexu tylko nie wiem czy nie zaszkodzi on plemniczkom. Co wy na to?
ja wiem że żel nawilżający durexa nie jest środkiem antykoncepcyjnym i nie zawiera środka plemnikobójczego wiec spoko :tak::-)

tez bym chciala sie dowiedziec.. moze zapytam lekarza w poniedzialek jak nie zapomne..

Dziewczyny mam pytanie. Pierwszy raz robię sobie w tym miesiącu testy owulacyjne. Wczoraj pojawiła mi się druga kreseczka (testowa) ale była bledsza od pierwszej kreseczki (kontrolnej) a dziś jak zrobiłam test to była tylko jedna kreseczka(kontrolna). Wydaje mi się, że dobrze wszystko zrobiłam więc czy to możliwe, że już po owulacji? Wg moich obliczeń owulkę powinnam mieć dopiero jutro lub w niedzielę. Napiszcie co o tym sądzicie?

Dziewczyny mam pytanie. Pierwszy raz robię sobie w tym miesiącu testy owulacyjne. Wczoraj pojawiła mi się druga kreseczka (testowa) ale była bledsza od pierwszej kreseczki (kontrolnej) a dziś jak zrobiłam test to była tylko jedna kreseczka(kontrolna). Wydaje mi się, że dobrze wszystko zrobiłam więc czy to możliwe, że już po owulacji? Wg moich obliczeń owulkę powinnam mieć dopiero jutro lub w niedzielę. Napiszcie co o tym sądzicie?
jesli wczoraj byl pozytywny to dzis musisz dzialac.. bo owulka jest od pozytywnego 24-36h.. wiec działaj działaj i to dzis..

Piszę wam że można używać i nie zaszkodzi on plemniczkom bo nie ma środka plemnikobójczego.
Zresztą warto przeczytać opis z tyłu opakowania.

Lekarz powie to samo. :tak:
dzieki za wskazowki..

Dzięki ci Nektarynko ale w instrukcji pisało, że jeśli kreseczka druga jest jaśniejsza od pierwszej to wynik jest negatywny i nie ma owulacji. No ale tak jak pisałam robię to pierwszy raz. Tak czy siak przytulanko było wczoraj wieczorem a test robiłam o 12 w południe więc może coś zatrybi.

moze owulacja byla wczoraj a przedwczoraj robilas test? codzi o to ze moze przedwczoraj bylaby mocniejsza od kontrolnej i wczoraj trafiliscie.. ktory dzien cylku masz dzis?

reklama
Hej Dziewczynki,

Witam się popołudniowo. :-)

Kinga - kiedy testujesz?

Słuchajcie - mam pytanko - przedwczoraj zaraz po przebudzeniu mój małż miał strasznie spuchnięte dłonie, to samo było ze dwa tygodnie temu. Żadnych przyczyn zewnetrznych tego nie ma. Obstawiam że to coś wewnątrz. Macie jakieś pomysły od czego moga tak puchnąć dłonie??? Zrobić jakieś badania, nie wiem czy z krwi i moczu coś wyjdzie???

A tak wogóle to wkopałam się w robienie sałatek i pieczenie ciastek na imieniny dziadka które są jutro. Tak więc zapowiada się pracowity wieczór i ranek. ;-) Ale będę podglądać co naskrobiecie :-)

Do góry