reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Cukiereczku - napisz nam Kochana troszke więcej o starankch - jak długo, czy jakieś wspomagacze brałaś, robiłaś jakieś badanka itp.? Jak wyglądał Twój owocny cykl?
:-):-):-)

Więc tak starałam się o dzidziusia od 10 pazdziernika 2008r. Na początku test był negatywny, byłam załamana, że nie mogę zajść w ciążę. W końcu dałam sobie na luz, poprostu zrezygnowałam i myślałam będzie co ma być. Brałam kwas foliowy a mój parnten slfazin (cynk). Przez cały luty nie miałam okresu i nie mam do tej pory. Zrobiłam 5 testów i są 2 kreseczki. Nie byłam jeszcze u lekarza żeby potwierdzić ciąże bo moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie bo okresu powinnam dostać 21 lutego a teraz jest 7 marzec to chyba lekarz na usg mi jeszcze nie wykryje ciąży???? Na badanie beta HCG chce iść pod koniec marca najlepiej 31 marca. Mam jakieś uczucie w sobie, że moje szczęście nie jest do końca tym co powinno być. Cały czas myślę o jakimś torbielu albo ciązy poza macicznej!!! Nawet koszmary mam, że tak jest. Boję się iść do lekarza bo az tak bardzo pragnę tego dziecka a jak sie okarze ze cos jest nie tak to strasznie bede załamana.

reklama
cukiereczku, lekarz na usg za kilka dni będzie mógł już zobaczyć bijące serce. Poza tym lekarz nie musi robić usg żeby potwierdzić ciążę. Zbada cię, twardość macicy oraz szyjkę i na tej podstawie może już powiedzieć czy jesteś w ciąży. Pod koniec marca będzie już za późno na potwierdzającą betę, bo ok 8tc zaczyna spadać. Później już robi się tylko dla kontroli jeśli jest podejrzenie, że coś może być nie tak. Jesteś mniej więcej w 6tc więc jak najbardziej czas na wizytę u lekarza.

Czesc Dziewczęta..

Więc tak starałam się o dzidziusia od 10 pazdziernika 2008r. Na początku test był negatywny, byłam załamana, że nie mogę zajść w ciążę. W końcu dałam sobie na luz, poprostu zrezygnowałam i myślałam będzie co ma być. Brałam kwas foliowy a mój parnten slfazin (cynk). Przez cały luty nie miałam okresu i nie mam do tej pory. Zrobiłam 5 testów i są 2 kreseczki. Nie byłam jeszcze u lekarza żeby potwierdzić ciąże bo moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie bo okresu powinnam dostać 21 lutego a teraz jest 7 marzec to chyba lekarz na usg mi jeszcze nie wykryje ciąży???? Na badanie beta HCG chce iść pod koniec marca najlepiej 31 marca. Mam jakieś uczucie w sobie, że moje szczęście nie jest do końca tym co powinno być. Cały czas myślę o jakimś torbielu albo ciązy poza macicznej!!! Nawet koszmary mam, że tak jest. Boję się iść do lekarza bo az tak bardzo pragnę tego dziecka a jak sie okarze ze cos jest nie tak to strasznie bede załamana.
kochana z tego co sie orientuje to po czwartym tygodniu ciazy (od zaciazenia nie od okresu) blizej piątego lekarz wykrywa ciąże na USG przynajmniej tak miało być w moim przypadku jak myślałam, że byłam w ciąży.. ale wtedy organizm sie troche rozregulowal i nie było.. i wlasnie wtedy lekarz mi to powiedzial..tak wic poczekaj jeszcze tydzien i smialo do lekarza.. tak mi sie wydaje

Gratulacje wszystkim zafasolkowanym.. spokojnych dziewięciu miesięcy życze.. jeszcze raz wielkie gratulacje..

Ja jutro ide do lekarza na wizyte zobaczyc co clo zdzialalo.. najgorsze jest to ze jak brałam clo to zaczął pojawiać sie śluż i tak jakby na dniu wczorajszym sie urwal ale był tylko szklisty.. nie było rozciągliwego.. i albo sie znow pojawi albo nie wiem.. dzis miałam spadek tempki..
oto mój wykresik, ja juz naprawde nic nie wiem, jutro jade takze z rana odebrać wyniki meza z krwi i moczu i krewkarty.. potem do lekarza zobaczymy co powie.. szczerze mam w sobie jakąś obawe.. ale nie wiem czemu i przed czym..

Pozdrawiam Laseczki..
Dobrej nocki (chociaz pewnie jeszcze sie pojawie)

PS znalazlam jeszcze to cukiereczku
4.-6. tydzień po zapłodnieniu. - Wizualizacja pęcherzyka płodowego lub embrionu w badaniu USG:

Ostatnia edycja:
czesc moje starania sie chyba wlasnie skonczyly..:-) test pokazal ciaze ale czy mozna zaufac testom ? Jak myslicie? Zrobilam dzis 2 testy jeden z porannego moczu potem 2 w poludnie testy z roznych firm... czy to juz na pewno ciaza? taki ze mnie nie dowiarek az moj facet na mnie sie wscieka!:sorry2:
Weri, serdecznie gratuluję... I zazdroszczę, ale tak pozytywnie:-)

Mnie niestety się nie udał:-:)-:)-:)-(

dziewczyny kolezanka ze studiów jest dziennikarką i dała mi info sms ze jutro 10 marca wyjdzie jakas specjalna Gazeta Prawna z dodatkiem o leczeniu niepłodnosci. coś tam ze to jakies spore opracowanie. jakby kogos interesowało poza mną:-);-)

Hejka dziewczyny- nie bylo mnie caly weekend ale nadrobilam czytanko
Cukiereczek- gratulki fasolka jak nic :):):)
U mnie koniec @ maz sie juz doczekac nie mógl i juz wczoraj przytulanki, taki niecierpliwy. Poza tym minal tydzien jak rzucilam palenie- mam nadzieje ze wytrwam. W piatek bylismy na urodzinkach a ze fasolki nie ma to moglam sobie pozwolic na drinki. Coz pelna nadziei na nowy cykl- 3mam kciuki za reszte gangu i za siebie- buziaczki

Czy będzie ktoś dzisiaj testował ,bo mnie korci,własnie wiukałam:tak:
Mama mojego narzeczonego robiła test tydzień przed@ i wyszły jej dwie kreski

reklama
Do góry