reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

zajaczku no nie wiem czy mi sie uda okres mam dostac dopiero w poniedzialek bo wczesniej zle obliczylam a wczoraj mialam male plamienie brazowa krwia :( moze to juz okres bedzie? zawsze tak mam ze przed okresem plamie 1 dzien...Co prawda bola mnie piersi ale to jednyne objawy wiec niestety zaczynam watpic po malu..chociaz troche nadziei zostalo! dzieki za slowa otuchy tez licze na to zeby nam sie udalo trzymam za nas kciuki! pozdrawiam

reklama
A u mnie @ na calego od wczoraj, wiec teraz mam dylemat, pierwszy cykl po okresie zaraz z odstawienia mial 30 dni a teraz ten drugi 29 dni- no ale coz lepiej ze wogole jest, a nie jakby miala przyjsc za 3 miechy jak to sie zdarza niektórym czasami, narazie zalamka powoli przechodzi a to z powodu bezsilnosci na @ wiec musze sie pogodzic z ta mysla. Mam nadzieje ze wkoncu sie uda. Zostal mi jeden test w domu, wiec wiecej nie kupuje, bo naprawde szkoda kasy, a czy przyjdzie @ czy bedzie jedna kreska to i tak rozczarowanie, a @ przychodzi za darmo- ale pokrecilam :p. Mykam i zajrze wieczorkiem- buzki przesylam Kochane

A u mnie @ na calego od wczoraj, wiec teraz mam dylemat, pierwszy cykl po okresie zaraz z odstawienia mial 30 dni a teraz ten drugi 29 dni- no ale coz lepiej ze wogole jest, a nie jakby miala przyjsc za 3 miechy jak to sie zdarza niektórym czasami, narazie zalamka powoli przechodzi a to z powodu bezsilnosci na @ wiec musze sie pogodzic z ta mysla. Mam nadzieje ze wkoncu sie uda. Zostal mi jeden test w domu, wiec wiecej nie kupuje, bo naprawde szkoda kasy, a czy przyjdzie @ czy bedzie jedna kreska to i tak rozczarowanie, a @ przychodzi za darmo- ale pokrecilam :p. Mykam i zajrze wieczorkiem- buzki przesylam Kochane
Ola, nie nakręcaj się. Dobrze będzie:-) Musi być!!

Na szczęscie u mnie powoli zanika @ .Także jeszcze troszkę i razem z mężem zabieramy się ostro do pracy. Trzymam za Was dziewuszki kciuki oby te fasolki zagnieździły się u nas wszystkich :tak:

zajaczku no nie wiem czy mi sie uda okres mam dostac dopiero w poniedzialek bo wczesniej zle obliczylam a wczoraj mialam male plamienie brazowa krwia :( moze to juz okres bedzie? zawsze tak mam ze przed okresem plamie 1 dzien...Co prawda bola mnie piersi ale to jednyne objawy wiec niestety zaczynam watpic po malu..chociaz troche nadziei zostalo! dzieki za slowa otuchy tez licze na to zeby nam sie udalo trzymam za nas kciuki! pozdrawiam
JA DZISIAJ W NIC NIE WIERZĘ CHYBA....
W ogóle to bym sobie jakąś dietkę zrobiła, ale nie chcę osłabiać organizmu.
Mam dzień "złego wyglądu i skurczonych w praniu ubrań)
Jak teraz nic nie będzie to biorę się za dietkę jak M. wyjedzie.:nerd:

Pierwsze IUI się nie powiodło. Od wczoraj piję zioła o.Sroki (mieszankę nr 3) i przez kolejne 2 cykle będziemy się starać naturalnie. Może w maju i czerwcu podejdziemy do IUI. Jak się nie uda, to dajemy sobie spokój z drugą dzidzią:-(Na in vitro nas nie stać, poza tym nie ma gwarancji, że wydane 12.000 zł zaowocowałoby fasolką. Jak ja bym chciała, żeby się udało. To nasza ostatnia szansa...:-(

Nicole - przykro mi ze sie nie udalo - caly czas trzymalam kciuki i wypatrywalam postow od Ciebie z dobra nowina :o(
Ale dlaczego piszesz ze to Wasza ostatnia szansa ?! - no chyba ze jestes kolo 50-tki i obawiasz sie o zdrowie bobasa..... ;o)
3-maj sie cieplutko - na pewno sie uda - tylko prosze nie stresuj sie niepotrzebnie
Pozdrowionka

Nicole - przykro mi ze sie nie udalo - caly czas trzymalam kciuki i wypatrywalam postow od Ciebie z dobra nowina :o(
Ale dlaczego piszesz ze to Wasza ostatnia szansa ?! - no chyba ze jestes kolo 50-tki i obawiasz sie o zdrowie bobasa..... ;o)
3-maj sie cieplutko - na pewno sie uda - tylko prosze nie stresuj sie niepotrzebnie
Pozdrowionka
Mój mąż powiedział, że jeżeli w tym roku nam się nie uda, to kończymy starania. A staramy się od sierpnia 2006r. Nie jesteśmy już tacy młodzi. Mój mąż ma 38 lat, stresującą pracę, nadciśnienie... Chyba boi się, że za 20 lat nie miałby tyle sił, aby zapewnić dziecku odpowiedni byt, wychowanie. Poza tym ja mam Hashimoto i ta chorba też mogłaby źle wpłynąć na zdrowie maluszka. Wiadomo z wiekiem układ hormonalny co raz gorzej pracuje. Niech ten 2009 rok będzie dla nas szczęśliwy!

Mój mąż powiedział, że jeżeli w tym roku nam się nie uda, to kończymy starania. A staramy się od sierpnia 2006r. Nie jesteśmy już tacy młodzi. Mój mąż ma 38 lat, stresującą pracę, nadciśnienie... Chyba boi się, że za 20 lat nie miałby tyle sił, aby zapewnić dziecku odpowiedni byt, wychowanie. Poza tym ja mam Hashimoto i ta chorba też mogłaby źle wpłynąć na zdrowie maluszka. Wiadomo z wiekiem układ hormonalny co raz gorzej pracuje. Niech ten 2009 rok będzie dla nas szczęśliwy!
Nicole, nie poddawaj się tak szybko:) Może właśnie kiedy przestaniecie się starać to będzie fasolka... Niezbadane są wyroki boskie:-)

reklama
Trzymam kciuki
A z tym wiekiem to niech Toj M sie nie boi - moj skonczy w tym roku 42 ;o) - Nils - jego syn z pierwszego malzenstwa bedzie ponad 15 lat starszy od Bobasa
a szawgier zostal tatusiem w wieku 49 :o) i ma juz 2 synow - jeden ma 26 a drugi 21 lat ;o)
Przestac sie starac znaczyloby tyle co sie zabezpieczac :o) - my z M wcale sie nie staralismy swiecie przekonani ze nie moge zajsc w ciaze - ten Bobas w brzuszku to "wpadka-niespodzianka" :o)

Do góry